Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Chcą tablicy pamięci ofiar katastrofy smoleńskiej
~Anna niezalogowany
18 lutego 2016r. o 10:44
~Jacek napisał(a): a co Bolesławiec ma wspólnego ze Smoleńskiem i rozbitym samolotem???

Co miał Bolesławiec wspólnego z M. Konopnicką, B. Prusem, A. Asnykiem, skoro ulice zostały nazwane tymi nazwiskami?

Tak stawiane pytanie trąci totalną ignorancją. W katastrofie samolotu zginęło blisko 100 osób, w większości bardzo ważnych dla całego państwa, w tym urzędujący prezydent. To mało? A jeżeli mało, bo "ten 'rezydent" był po "niewłaściwej linii politycznej", to może nazwisko innej ofiary będzie bardziej przekonujące? Jerzy Szmajdziński - wielokrotny gość w Bolesławcu, często wspierający lokalne inicjatywy, bardzo sympatyzujący z naszym miastem (podobnie jak obecnie jego żona).

O co kruszyć kopię? Tablica ma stonowaną formę, będzie umieszczona w neutralnym miejscu. Jej kolorystyka szybko "zleje się" z murami, a finansować ją mają zainteresowane osoby.

Małostkowość bolesławian bywa uderzająca.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~KAŚKA niezalogowany
18 lutego 2016r. o 10:55
o jakich Wy mówicie wydatkach? przecież to jest inicjatywa społeczna chcesz to zapłać na konto nie chcesz to zapłacą Ci którzy uważają że to szczytny cel ,jakie pieniądze podatników ??? Ci co tak zajadle komentują ten pomysł kochają opluwać każdą inicjatywę bo mają to w swoim charakterze-PO CO ŻYĆ ZGODNIE -PRZECIEŻ TO NUDNE
~ niezalogowany
18 lutego 2016r. o 11:13
bachacz napisał(a): Przesada. Miesięcznice, tablice, co jeszcze za pieniądze podatnika?...
Niech sobie szanowny komitet zrobi zrzutkę i zakupi tablicę za całkiem prywatne pieniądze na prywatnym gruncie. Z mojej strony wyrażam sprzeciw.

Dyskutanci z bożej łaski!
To jest właśnie za pieniądze PRYWATNE!
~Tadeusz niezalogowany
18 lutego 2016r. o 11:27
Patroni honorowi to dwaj obywatele zasłużeni dla miasta Bolesławiec - Zbigniew Razik i Jan Filipek , jeżeli tacy ludzie są za to tylko przyklasnąć .
~ niezalogowany
18 lutego 2016r. o 11:53
fobiak napisał(a): a bobra nie masz co bronic bo nie masz pojecia jak on wykrzykiwal na ludzi z ambony jak wrzucili za malo na tace.

widzisz i pamiętasz tylko to co chcesz widzieć i pamiętać :)

Taka jest niewdzięczna rola proboszcza i pasterza, aby pokrzyczeć. Parafia musi być utrzymana. Ty pewnie dawałeś najwięcej to Ci teraz żal? ;) Daj spoookój. Nie bądź, jak ten synciu mundurowego, co tu nic innego nie potrafi tylko pluje. pozdrawiam :)
~Nowy niezalogowany
18 lutego 2016r. o 12:00
Stanowcze NIE Patologii.
13415
#user nieaktywny
18 lutego 2016r. o 12:04
Fajny troling, zaczyna się niezla dyskusja pelna zwrotow akcji. Poczekajcie na mnie, ja ide po popcorn i piwo zaraz przelacze sobie was na TV.
~ niezalogowany
18 lutego 2016r. o 12:55
Dzisiaj byłem u lekarza w Legnicy który spytał mnie czy słyszałem że Jarosław K jest w szpitalu ,bo media milczą.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.