skorn napisał(a): Czepiłeś się tego Dąbskiego, jakby jeden gość reprezentował całą AK.
Byli tacy co donosili, więc byli też tacy, co z nimi robili porządek.
jesli byl "typowym żołnierzem AK" to sie go wcale nie czepilem, nie mysl sobie, ze gdyby ipn nie falszowal historii to bym sie wglebial w tych wykletych. kiedys bylem z nich dumny ale nic o nich nie wiedzialem, euforia parahistorykow zmusila mnie do tego aby znalezc potwierdzenie prawdy i okazalo sie ze to nie prawda tylko klamstwo.
dla mnie dambski jest wiarygodniejszy niz 10.000 polskich historykow. jemu nikt nie zaplacil za napisanie prawdy.
pomysl sobie logicznie jak to mozliwe, ze 90 tys. niemcow pod bronia kontrolowala polskie tereny. bez pomocy granatowych i wykletych bylo to niemozliwe.
srednio na jednego niemieckiego wojskowego przypadalo 4,33 km² powierzchni okupowanej polski albo jeden niemiec mial pilnowac 333 polakow.
gdybys myslal to bys zaczal watpic w to co cie ucza lub nauczyli i siegal sam po informacje.
Dopisane 05.09.2016r. o godz. 19:20:
~ napisał(a): fobiak jesteś tak samo jepnięty jak falko
z prywatnym ipn
no jestem i wcale tego nie ukrywam a z powodu tego, ze lubie pilke nozna, nie bede sie opluwal z kibicem. falco musi byc tez dobrze jeebniety bo zna sie na banderowcach, wolyniaku i swietych wykletych.