Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nigdy więcej wojny
2900
#falco nieaktywny
4 września 2016r. o 20:00
i co tu można odpowiedzieć ?

''argumentacja '' porażająca ... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
4 września 2016r. o 20:51
fobiak napisał(a):
szczurku a po co ja mam czytac, mam wyrobiony swiatopoglad. tak gieroj mi jest blizszy. …

Wiem, Twój „gieroj” w 1920 r. na własną prośbą walczył na froncie zachodnim w Armii Czerwonej przeciw Polakom, a w latach 1944-47 sądził i rozstrzeliwał żołnierzy z AK, często w amoku alkoholowym.

Sierściuszku, wspomnienia wojenne mojej rodziny to m.in. wojna obronna, więzienia NKWD, Sybir, AK, Siły Zbrojne na Zachodzie, Żołnierze Niezłomni, spalenie żywcem przez UPA i ekspatriacja.

A tak to wyglądało we Lwowie:
http://www.lwow.home.pl/wegierski.html

Nie kwestionuję tego, że Sowieci walnie przyczynili się do pokonania Niemców w II WŚ przy okazji „ zapominając” opuścić Polskę po jej zakończeniu, ale również przyczynili się do jej wybuchu, zaatakowali Polskę i okupowali część ziem polskich po 17 września 1939 r. w zmowie z Niemcami.
2900
#falco nieaktywny
4 września 2016r. o 20:56
więc macie swoje racje ...jeden i drugi :)
to powinno łączyć a widzę -dzieli
tylko po co?

9176
kc
4 września 2016r. o 21:53
falco napisał(a): więc macie swoje racje ...jeden i drugi :)

raczej jeden i druga
2900
#falco nieaktywny
4 września 2016r. o 22:13
być może ...
ja rzadko zwracam uwagę na IP
chociaż niektóre już poznałem .... :D

2161
#fobiak nieaktywny
5 września 2016r. o 0:38
~ napisał(a):
fobiak napisał(a):
szczurku a po co ja mam czytac, mam wyrobiony swiatopoglad. tak gieroj mi jest blizszy. …

Wiem, Twój „gieroj” w 1920 r. na własną prośbą walczył na froncie zachodnim w Armii Czerwonej przeciw Polakom, a w latach 1944-47 sądził i rozstrzeliwał żołnierzy z AK, często w amoku alkoholowym.

Sierściuszku, wspomnienia wojenne mojej rodziny to m.in. wojna obronna, więzienia NKWD, Sybir, AK, Siły Zbrojne na Zachodzie, Żołnierze Niezłomni, spalenie żywcem przez UPA i ekspatriacja.

A tak to wyglądało we Lwowie:
http://www.lwow.home.pl/wegierski.html

Nie kwestionuję tego, że Sowieci walnie przyczynili się do pokonania Niemców w II WŚ przy okazji „ zapominając” opuścić Polskę po jej zakończeniu, ale również przyczynili się do jej wybuchu, zaatakowali Polskę i okupowali część ziem polskich po 17 września 1939 r. w zmowie z Niemcami.

szczurku, siedziszw tych kanalach warszawskich i bredzisz.
podpierasz sie nedznymi linkami. dlaczego sowieci wyludniali polakow wzdloz sanu i budowali fortyfikacje w szybkim tempie, jesli nie spodziewali sie ataku niemieckiego.
takie linki wklej sobie powyzej deski sedesowej.
sowieci nie zapomnieli opuscic polski, taka umowe mieli z usa w zamian za pomoc w pokonaniu japonii.

jestes za marginesem bo jakbys nie liczyl nie przeliczysz i nie przebijesz zbrodni niemieckich na polakach na drugim miejscu sa banderowcy.
twoja rodzina i ak to nic innego jak egzekutorzy polskiej ludnosci, z niemcami mieli uklady i dostawali od nich bron.
lata 20ste mnie nie interesuja bo polacy walczyli po stronach zaborcow a twoj denikin urodzil sie w lomzy a czarny baron na litwie czyli tez gwarzyl po polsku.
zajmij sie oddziewiczaniem i nie zasmiecaj portalu.
211
skorn
5 września 2016r. o 0:51
fobiak napisał(a): ak to nic innego jak egzekutorzy polskiej ludnosci, z niemcami mieli uklady i dostawali od nich bron

Taka jest dyskusja z fobiakiem. Lepiej ignorować.

<i>
~ niezalogowany
5 września 2016r. o 5:19
Temat: "Nigdy więcej wojny" , a żrecie się jak psy . Jeden drugiemu udowadnia ,że jest lepszym Polakiem w sumie to chuligaństwo nie Polskość. Takiej nienawiści między Polakami to ja nie pamiętam a "pukam " do 60- tki . Wstyd i przerażenie jak czytam te niby patriotyczne wpisy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza