~cc napisał(a): Widzę ze przy okazji usterki padają groźby i zmianie władzy... No właśnie czy juz vet zalatwil lokal zastępczy aby HT mogl zrobić remont.
A wydane pieniądze na zabezpieczenie murów Klasztoru - zawalił się,
- rozwalający się baniak w Rynku,
- sprzedawanie działek (?)...
- wycieczki,
- imprezki,
- gazetki,
-Szkoła w Parzycach,
- koszty procesów,
- wysokie opłaty komunalne
Wiele innych błędów . Jak na razie to kamienica na Bolesławieckiej to jest jeden z nich i brak koncepcji czy woli dogadania się z mieszkańcami. Jak hucznie oddawano kamienice do dla czego teraz po cichu podejmuje się próbę dziwnych rozwiązań?
Dla czego Rada Miejska siedzi cicho? Tam trzeba wyłożyć konkretną kase. Ludzie tam już ułożyli sobie życie a teraz młotki i przecinaki ? to jest takie proste. Rozmawialiście z tymi ludźmi ? .Wiecie jakiem mają obawy ? Wątpliwości ? To "VE-TO" jest winne ? bo podjęło próbę pomocy tym mieszkańcom ? A wystarczy przestrzegać przepisów i zasad i nie doszło by to tej sytuacji. Mam pretensja do Pani przewodniczącej Rady. To ta Pani w mojej ocenie kompletnie nie sprawdziła się i prawdopodobnie nie podjęła nawet próby załatwienia sprawy nawet zlecanie Komisji Rewizyjnej zbadania sytuacji nie mówiąc o zgłoszeniu sprawy Organom Ścigania. Myślę ,że nawet Rada Miejska nie podejmie tego tematu. POKORY ...