emem napisał(a): ~~` napisał(a): jesteśmy pełnoprawnymi ludźmi od chwili poczęcia.
Czyzby? A czy jesli matka miesiac po zaplodnieniu umrze to plod przezyje? Nie, bo nie moze istniec bez matki.
"Coraz więcej wokół ludzi , o człowieka coraz trudniej ... "
Tylko ludzie o niskiej inteligencji , zadaja sobie pytanie by zaraz na nie odpowiedzieć.
Protest kobiet które chcą mieć PRAWO do zabijania. Argument o gwałcie to jakiś żart , jak już ktoś wspomniał , przypadki marginalne.
Tu chodzi o coś innego , mnie uderzają dwie rzeczy :
1. Panie emem , takiś pan nowoczesny , proekologiczny itp,itd a jesteś pan za prawem rodem z antycznej Grecji . W Sparcie zrzucano z urwiska dzieci, które były niepełnosprawne. Nie widzę różnicy pomiędzy mordowaniem po urodzeniu czy w trakcie ciąży.Różnica jest tylko w technice , kiedyś nie można było stwierdzić czy dziecko urodzi się zdrowe , dziś tak.
2. W Polsce kobiety na każdym kroku mówią o równouprawnieniu . Dlaczego to nie działa w druga stronę ? Jestem ojcem , to nienarodzone dziecko to także część mnie . Ja też mam prawo i chcę decydować czy pomimo tego ze jest chore ma się urodzić czy nie. "Szanowne " panie działaczki , palcami czy wibratorami sobie tych dzieci nie narobicie .
Może jesteście macicami świata , ale na pewno nie pępkami.
Mam dziecko niepełnosprawne i nigdy nie pozwoliłbym żonie na usunięcie ciąży , nawet gdybym wiedział ze moje dziecko będzie niepełnosprawne.
Jeżeli chcecie protestować , to protestujcie przeciwko niskim zasiłkom na niepełnosprawne dzieci - 150 zł / mc. Aborcja to temat zastępczy , mydlacy ludziom oczy od lat 90-tych . szkoda ze w ślad za nim nie idą ustawy i środki na pomoc dla dzieci niepełnosprawnych. Jeżeli państwo domaga się by dzieci niepełnosprawne przychodziły na świat , niech łozy na ich godne życie i o wiele większe potrzeby niż dzieci zdrowych.