~~bolesławianin napisał(a): Myślę ,że bieg ten powinien mieć wiele kilometrów. Za każde zamordowane dziecko , kobietę , mężczyznę oraz starca i staruszkę przez żołnierzy wyklętych powinno się przebiec 1 metr czyli w sumie wiele tysięcy metrów .Ilość zamordowanych niewinnych ludzi przez żołnierzy wyklętych liczy się w tysiącach.
~~ napisał(a):Mogę tylko pogratulować źródła z jakiego czerpie Pan informację .~~bolesławianin napisał(a): Myślę ,że bieg ten powinien mieć wiele kilometrów. Za każde zamordowane dziecko , kobietę , mężczyznę oraz starca i staruszkę przez żołnierzy wyklętych powinno się przebiec 1 metr czyli w sumie wiele tysięcy metrów .Ilość zamordowanych niewinnych ludzi przez żołnierzy wyklętych liczy się w tysiącach.
"Historycy szacują, że tzw. żołnierze wyklęci zamordowali 187 dzieci poniżej 14 roku życia. Liczba zabitych z ich rąk cywilów przekracza 5 tysięcy."
http://trybuna.eu/187-swieczek-na-1-marca-tyle-dzieci-zamordowali-wykleci/
M21W2 napisał(a):~~bolesławianin napisał(a):
W walkach podziemia z władzą komunistyczną zginęło około 15 tys. ludzi, w tym około 7 tys. członków podziemia[7]. - ladaco - to dla tych ludzi - CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM - jeżeli Pana uczono że to bandyci to musiał to robić ktoś z bezpieki lub sowiet .
a ja chetnie tobie pogratuluje, jesli odpowiesz gdzie byla ta wladza komunistyczna i w ktorych latach sprawowala wladze?
falco napisał(a): jadą tam gdzie nikt ich nie zna ...
po cholerę mają z nich ''drzeć łacha'' kumple czy współpracownicy :D
powiedz mi kiedy ci bolesławieccy ''narodowcy'' mieli w sobie tyle odwagi by jawnie wystąpić tu , w tym grajdole jasno ,otwarcie ...
z podniesionym czołem ...
mało tu jest okazji ?
ostatnio sławna w całej Polsce ''tabliczka ''
byłem pod nią licząc że może się pojawią ,pokażą swój ''patriotyzm''
i co?
za to tutaj ,siedząc przed monitorkami ho,ho...
''my som pany'' :D
a może to ''konspira''? :D ....podziemie? :D