Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Tropem Wilczym–Bieg Pamięci Żołnierzy Wyklętych
~~ niezalogowany
25 lutego 2017r. o 15:15
~~bolesławianin napisał(a): Myślę ,że bieg ten powinien mieć wiele kilometrów. Za każde zamordowane dziecko , kobietę , mężczyznę oraz starca i staruszkę przez żołnierzy wyklętych powinno się przebiec 1 metr czyli w sumie wiele tysięcy metrów .Ilość zamordowanych niewinnych ludzi przez żołnierzy wyklętych liczy się w tysiącach.

"Historycy szacują, że tzw. żołnierze wyklęci zamordowali 187 dzieci poniżej 14 roku życia. Liczba zabitych z ich rąk cywilów przekracza 5 tysięcy."

http://trybuna.eu/187-swieczek-na-1-marca-tyle-dzieci-zamordowali-wykleci/
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
25 lutego 2017r. o 15:47
~~ napisał(a):
~~bolesławianin napisał(a): Myślę ,że bieg ten powinien mieć wiele kilometrów. Za każde zamordowane dziecko , kobietę , mężczyznę oraz starca i staruszkę przez żołnierzy wyklętych powinno się przebiec 1 metr czyli w sumie wiele tysięcy metrów .Ilość zamordowanych niewinnych ludzi przez żołnierzy wyklętych liczy się w tysiącach.

"Historycy szacują, że tzw. żołnierze wyklęci zamordowali 187 dzieci poniżej 14 roku życia. Liczba zabitych z ich rąk cywilów przekracza 5 tysięcy."

http://trybuna.eu/187-swieczek-na-1-marca-tyle-dzieci-zamordowali-wykleci/
Mogę tylko pogratulować źródła z jakiego czerpie Pan informację .
2161
#fobiak nieaktywny
25 lutego 2017r. o 15:59
M21W2 napisał(a):
~~bolesławianin napisał(a):

W walkach podziemia z władzą komunistyczną zginęło około 15 tys. ludzi, w tym około 7 tys. członków podziemia[7]. - ladaco - to dla tych ludzi - CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM - jeżeli Pana uczono że to bandyci to musiał to robić ktoś z bezpieki lub sowiet .

a ja chetnie tobie pogratuluje, jesli odpowiesz gdzie byla ta wladza komunistyczna i w ktorych latach sprawowala wladze?
211
skorn
25 lutego 2017r. o 17:16
Może fobiak powie, jaki ustrój panował w Polsce w latach 1945-52.

<i>
211
skorn
25 lutego 2017r. o 18:03
Z linka, który podał fobiak:

"W zjeździe brali udział delegaci – komuniści wybrani z niższych szczebli struktury partyjnej. Zjazdy odbywały się w odstępie 4–5 lat"

"Biuro Polityczne skupiało najważniejszych polskich komunistów. W jego składzie znajdowali się tacy ludzie, jak Marian Spychalski, Józef Cyrankiewicz, Hilary Minc, Roman Zambrowski, Ignacy Loga-Sowiński czy Mieczysław Moczar."

<i>
~~kolejny wstyd niezalogowany
25 lutego 2017r. o 18:41
Jak widać w Bolesławcu to tylko kliki i układy. Widać to choćby po tym, że bolesławiecki klub jedzie gdzieś w Polskę, aby tam robić inscenizacje podczas tego biegu.
Wstyd, że w mieście działają tacy ludzie, a nikt nawet nie pokusi się, aby ich zaprosić. Pewnie są z poza układu.
http://www.ksgranica.pl/tropem-wilczym-bieg-pamieci-zolnierzy-wykletych-z-ks-granica/
2900
#falco nieaktywny
25 lutego 2017r. o 18:54
jadą tam gdzie nikt ich nie zna ...
po cholerę mają z nich ''drzeć łacha'' kumple czy współpracownicy :D

powiedz mi kiedy ci bolesławieccy ''narodowcy'' mieli w sobie tyle odwagi by jawnie wystąpić tu , w tym grajdole jasno ,otwarcie ...
z podniesionym czołem ...
mało tu jest okazji ?
ostatnio sławna w całej Polsce ''tabliczka ''

byłem pod nią licząc że może się pojawią ,pokażą swój ''patriotyzm''
i co?
za to tutaj ,siedząc przed monitorkami ho,ho...

''my som pany'' :D

a może to ''konspira''? :D ....podziemie? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~co ty gadasz? niezalogowany
25 lutego 2017r. o 19:11
falco napisał(a): jadą tam gdzie nikt ich nie zna ...
po cholerę mają z nich ''drzeć łacha'' kumple czy współpracownicy :D

powiedz mi kiedy ci bolesławieccy ''narodowcy'' mieli w sobie tyle odwagi by jawnie wystąpić tu , w tym grajdole jasno ,otwarcie ...
z podniesionym czołem ...
mało tu jest okazji ?
ostatnio sławna w całej Polsce ''tabliczka ''

byłem pod nią licząc że może się pojawią ,pokażą swój ''patriotyzm''
i co?
za to tutaj ,siedząc przed monitorkami ho,ho...

''my som pany'' :D

a może to ''konspira''? :D ....podziemie? :D

Ci z tego klubu to żadni narodowcy, czy cos w tym stylu. Zainteresuj się najpierw, a nie piszesz jakies durnoty.
Wiesz dobrze, że wszelkie imprezy w tym miescie są zarezerwowane dla kliki i tyle.
Jeżeli ktos ich zaprosił skąds tam, to oznacza, że nie sa z tej kliki. Tak uważam. Uważam tez, że bardzo dobrze wiedzieć, że nie wszyscy taplają sie w tych układach miejskich, gminnych, powiatowych, itp.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.