Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Czy Jan Cołokidzi to TW "Marek"?
~~Ramaj niezalogowany
4 marca 2017r. o 10:42
~~ napisał(a):
~~Ramaj napisał(a): Było tak ,że niektórzy musieli coś podpisać.Musieli ze względów takich czy innych,ale dla nich nie do odrzucenia.

Nikt nie musial cos podpisywac. "Musial" wtedy, kiedy widzial jakas korzysc, paszport, awans w pracy, czy "wygrywanie w totka", jak to u Walesy bylo.

Mało ty wiesz o tamtych czasach.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
4 marca 2017r. o 10:48
~~Ramaj napisał(a):
~~ napisał(a):
~~Ramaj napisał(a): Było tak ,że niektórzy musieli coś podpisać.Musieli ze względów takich czy innych,ale dla nich nie do odrzucenia.

Nikt nie musial cos podpisywac. "Musial" wtedy, kiedy widzial jakas korzysc, paszport, awans w pracy, czy "wygrywanie w totka", jak to u Walesy bylo.

Mało ty wiesz o tamtych czasach.

Oj, wiem duzo.
2161
#fobiak nieaktywny
4 marca 2017r. o 11:03
~~ napisał(a): Ramaj piszesz pierdoły.
Nikt niczego nie musiał. Większość podpisując zobowiązanie kierowała się niskimi pobudkami.
Musiał podpisać bo nie chcieli dać: paszportu; awansu; pozwolenia itd? Musiał podpisać bo bał się ujawnienia faktu że: chodził na ku_rwy; kradł; miał jakieś zboczenia?
Nagle wszyscy TW podpisywali zobowiązanie do współpracy w stanie "wyższej konieczności" - najczęstsze tłumaczenie. Lub walczyli z systemem jako ukryci agenci.

Większość TW to zwykłe "Gnidy Dworskie". Każdy kto donosił na swoich "kolegów, znajomych" czy "przyjaciół" to zwykła kanalia.

pierdo..isz
tak jak dzisiaj mlodzi ludzie wychowani w duchu patriotycznym chca sie poswiecic polsce, czuja sie polakami i wstepuja do roznych partii, organizacji. tak samo robili mlodzi w starym systemie. korzysci materialne byly na drugim miejscu, tak jak dla narodowcow dzisiaj. wtedy innej drogi nie bylo, pzpr, mo, ub, ormo, wojsko. kazdy dzisiejszy dojrzaly polityk byl wtedy posrednio lub bezposrednio powiazany ze starym systemem. nawet kaczynscy by nie zagrali w filmie, gdyby bylo inaczej. dudy ojciec nie skonczyl by studiow i przypomnialo mi sie, ze w jego stronach garbowaniem skor zajmowali sie przewaznie lemkowie.
ludzie o zabarwieniu patritycznym byli i sa zawsze aktywni, niezaleznie od systemu, dla nich wazne aby czuc sie polakiem.
~~55-latka niezalogowany
4 marca 2017r. o 11:19
Cóż, okazuje się, że od dokonanego zła nie można uciec, prędzej czy później prawda cię dopada.
I jeszcze jedno - nic nie MUSIAŁ...
6807
#cemoi07 nieaktywny
4 marca 2017r. o 12:11
... he, he, he... kiedyś se napisałem, choć więcej nie chciałem

http://bobrzanie.pl/2015/10/16/ogrodnik-odpowiada/

... czy mnie to nie dziwi?

Może kiedyś coś popełnię o innym, co to próbował na mnie skierować uwagę organów ścigania... i se inaczej przemyslał, gdy prokuratura poinformowała go, na kogo się zamierza, ale niech bolec pierwszy zacznie przeglądać "teczki bolesławieckich samorządowców!
~~ niezalogowany
4 marca 2017r. o 12:25
Żadne kierownicze stanowisko nie dawane jest "za darmo". Tak było kiedyś i jest dzisiaj. Już w wojsku, kiedy była odbywana służba 2-lata i 1-rok, ci którzy byli w partii mieli osobne pokoje i inne przywileje. Nasz bolesławiecki grajdołek też wiele nam mówi. "Kto nie jest z nami, to jest przeciw nam" ciągle obowiązuje. Żaden prezydent, burmistrz, wójt nie otoczy się ludźmi z przeciwnej partii. Po zmianie władzy nastaje zmiana stanowisk kierowniczych prezesów, dyrektorów, specjalistów i tak powolutku idzie w dół. Tak to już jest. Z boku patrząc widzimy jak odbywają się roszady, tworzą koalicje, ci co chcą ciągle być u władzy zmieniają partie, stowarzyszenia itd. itp. Dlatego marzy się nam twór niezależny, aby można oddawać swoje głosy i likwidacja zależnych od miasta zakładów i spółek. Absolutnie wszystkie MZGK, ZEC, MZK, PWiK, TBS powinny pójść w prywatne ręce, a nie kurczowo trzymać się "matki Gminy Miejskiej Bolesławiec". Gdyby te spółki nie przysparzały dochodów, to by ich gmina nie trzymała i na pewno tylu stanowisk także nie byłoby potrzebnych. Jaki prezydent zlikwiduje MZGM ? Dzisiaj on żyje z wpłat najemców, którzy jeszcze nie wykupili swoich mieszkań. Podobnie MZGK z wysokich stawek za śmieci. Żaden prywatny przedsiębiorca nie zatrudniałby tylu pracowników, a stawki za śmieci byłyby o wiele niższe niż obecnie. Rządzą nami zawsze ludzie, którzy wywodzą się z partii i stowarzyszeń, bo są albo byli władni załatwiać przeróżne sprawy np. pracę, a z wdzięczności cale rodziny na te osoby głosują. Z roku na rok wdzięcznych przybywa. Jak sięgniemy do historii, to łatwo zauważyć, że donosiciele w różnych czasach mieli się dobrze i trwali, dopóki nie zmieniła się władza. W tym zakresie nic się nie zmieniło.
2161
#fobiak nieaktywny
4 marca 2017r. o 12:52
cemoi07 napisał(a): ... he, he, he... kiedyś se napisałem, choć więcej nie chciałem

http://bobrzanie.pl/2015/10/16/ogrodnik-odpowiada/

... czy mnie to nie dziwi?

Może kiedyś coś popełnię o innym, co to próbował na mnie skierować uwagę organów ścigania... i se inaczej przemyslał, gdy prokuratura poinformowała go, na kogo się zamierza, ale niech bolec pierwszy zacznie przeglądać "teczki bolesławieckich samorządowców!

napisz to co nie chciales napisac
~~TW bolecnauta do Ramaj niezalogowany
4 marca 2017r. o 13:30
Ramaj jeżli żyłeś w czasach komuny to SB czy UB wiedziało o tobie więcej niż ty sam o sobie
Nie wiesz kto był twoim "mentorem"/ w służbach czy ojciec wój dziadek a może brat ⚠
Jeżeli się ciebie nie czepiali to miałeś dobrego mentora ❗
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Orange zaprasza