~~ napisał(a): A to ciekawe kto straszy fobiaka ? Dawny SBek czy działacz Solidarnosci ? A co do tematu to faktycznie pora ujawnić w jaki sposób częsc tzw. bolesławieckich "elit" doszła do majątków. Dlaczego częsc zakładów w powiecie chocby przeszła w "obce"ręce...Jakoś nie dziwi mnie ,ze majątku dorobily się (jasne ,że musieli być madrzejsi :))jednostki często wykorzystywane przez SB. A popatrzcie choćby dzisiaj kto prowadzi tzw. ZPCHR....,ochronę i td...Czy ktoś sie zastanawiał nad zależnościami ?
~~;) napisał(a): Napiszesz cos w obronie czlowieka, ktory nikomu nic nie , to jakis durny fobiak w obronie kazmierza wyzwie cie od PIS-deczki. Za chwile podpisze sie swoim nickiem sprzed lat, to juz w ten temat nie wejdziesz fobiaczku ;)
~~ napisał(a): A to ciekawe kto straszy fobiaka ? Dawny SBek czy działacz Solidarnosci ? A co do tematu to faktycznie pora ujawnić w jaki sposób częsc tzw. bolesławieckich "elit" doszła do majątków. Dlaczego częsc zakładów w powiecie chocby przeszła w "obce"ręce...Jakoś nie dziwi mnie ,ze majątku dorobily się (jasne ,że musieli być madrzejsi :))jednostki często wykorzystywane przez SB. A popatrzcie choćby dzisiaj kto prowadzi tzw. ZPCHR....,ochronę i td...Czy ktoś sie zastanawiał nad zależnościami ?
~~$ napisał(a):~~ napisał(a): A to ciekawe kto straszy fobiaka ? Dawny SBek czy działacz Solidarnosci ? A co do tematu to faktycznie pora ujawnić w jaki sposób częsc tzw. bolesławieckich "elit" doszła do majątków. Dlaczego częsc zakładów w powiecie chocby przeszła w "obce"ręce...Jakoś nie dziwi mnie ,ze majątku dorobily się (jasne ,że musieli być madrzejsi :))jednostki często wykorzystywane przez SB. A popatrzcie choćby dzisiaj kto prowadzi tzw. ZPCHR....,ochronę i td...Czy ktoś sie zastanawiał nad zależnościami ?
ale tutaj Bolesławiec nie jest żadnym wyjątkiem, w całej Polsce proces uwłaszczania się, przejmowania majątku wyglądał tak samo, nie mogło być inaczej skoro przy okrągłym stole Wałęsa ze swoimi dogadał się z Kiszczakiem
~~ napisał(a): Nie znam tego pana, więc moja wypowiedź nie jest osobista. Uważam że, nie można usprawiedliwiać tych co podpisali dlatego że, byli zastraszani. Wielu ludzi było zastraszanych a jednak nie podpisali niczego. Niestety prawda jest taka że wielu patriotów którzy nie podpisali niczego bo walczyli z komuną żyją dzisiaj za 800 zł emerytury a ci co podpisali bo by im to w interesach przeszkadzało "żyje się lepiej". Oczywiście moja wypowiedź nie odnosi się do tego Pana a jest moją osobistą refleksją gdyż wszyscy wiemy jak wielu komuchów odnalazło się w nowej Polsce a jak wielu tych, którzy o nią walczyli dzisiaj dziaduje.