Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Horus niezalogowany
21 marca 2022r. o 8:05
prawda...
napisz coś o niemieckim kapitanie St.Louis....

może wtedy niektórzy w kontekście trwającej obecnie wojny zrozumieją że nie każdy Rosjanin jest zły...
że zły jest system ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
21 marca 2022r. o 9:47
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Pedofilia w kościele to wymysł, który ma na celu skłócenie ludzi z kościołem.

To niezupełnie tak. Zbyt bardzo upraszczasz. Pedofilia jest wszechobecna. Nie omija także Kościoła. Jednak masowe media przekazują nam obraz, według którego pedofilia praktycznie poza Kościołem nie istnieje i jedynie Kościół jest odpowiedzialny za to zjawisko. A takie przedstawienie tej sprawy faktycznie ma na celu skłócenie ludzi z Kościołem.
21 marca 2022r. o 9:53
~~Horus napisał(a): prawda...

może wtedy niektórzy w kontekście trwającej obecnie wojny zrozumieją że nie każdy Rosjanin jest zły...
że zły jest system ...

Nie znam tego kapitana więc nie rozwinę tematu.
Co zaś się tyczy tematu kto jest zły, to może bym go przekierował na temat - kto jest grzeszny?
Otóż ten, który wystąpi przeciw przykazaniom, uczyni to świadomie i dobrowolnie.
~~Horus niezalogowany
21 marca 2022r. o 10:46
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): prawda...

że zły jest system ...

Nie znam tego kapitana więc nie rozwinę tematu.
Co zaś się tyczy tematu kto jest zły, to może bym go przekierował na temat - kto jest grzeszny?
Otóż ten, który wystąpi przeciw przykazaniom, uczyni to świadomie i dobrowolnie.

no ale wiesz że ''yankee'' wycofali ten statek...wcześniej go nawet ostrzelali ...
szkoda na to czasu ...kiedyś tu już o tym pisałem ...
kiedyś pisałem też o innym Niemcu -niemieckim lotniku który osłaniał palący się angielski samolot nie pozwalając innym go atakować aż ten nie doleciał do angielskiego brzegu...

wracając...
kto jest ''grzeszny''?
wszyscy ...nie ma wyjątków ...
z tym tylko że dla wielu to nie ''grzech '' a np. odejście od jakichś zasad...
nie od ''przykazań'' ;D

każdy z nas łamał te zasady w mniejszy lub większy sposób...;D
21 marca 2022r. o 12:19
A po co nam wytrychy typu "jakieś zasady", skoro mamy przykazania, od których lepszych "zasad" nie znajdziesz?
~~arek niezalogowany
21 marca 2022r. o 16:47
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Pedofilia w kościele to wymysł, który ma na celu skłócenie ludzi z kościołem.

To niezupełnie tak. Zbyt bardzo upraszczasz. Pedofilia jest wszechobecna. Nie omija także Kościoła. Jednak masowe media przekazują nam obraz, według którego pedofilia praktycznie poza Kościołem nie istnieje i jedynie Kościół jest odpowiedzialny za to zjawisko. A takie przedstawienie tej sprawy faktycznie ma na celu skłócenie ludzi z Kościołem.

Tak pedofilia występuje w wielu środowiskach ale w kościele, który jawi się jako opoka moralności i prawości, jest szczególnie ohydna !!!
211
skorn
21 marca 2022r. o 16:57
~~Horus napisał(a): kiedyś pisałem też o innym Niemcu -niemieckim lotniku który osłaniał palący się angielski samolot nie pozwalając innym go atakować aż ten nie doleciał do angielskiego brzegu

Wzruszająca historia, pewnie łezka ci sie w oku zakręciła jak pierwszy raz o tym czytałeś...

Harequiny też czytujesz? ; )

<i>
~~Horus niezalogowany
21 marca 2022r. o 17:10
skorn napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): kiedyś pisałem też o innym Niemcu -niemieckim lotniku który osłaniał palący się angielski samolot nie pozwalając innym go atakować aż ten nie doleciał do angielskiego brzegu

Wzruszająca historia, pewnie łezka ci sie w oku zakręciła jak pierwszy raz o tym czytałeś...

Harequiny też czytujesz? ; )

Nie muszę ,bzykam aż iskry idą . A u ciebie dalej robótki ręczne 50 -cio letni cnotliwy kawalerze?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.