Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~wikary niezalogowany
20 czerwca 2022r. o 8:09
Nie rób z siebie durnia. Nigdzie nie napisano o zabijaniu rocznego dziecka. Mowa była o aborcji a to dotyczy dzieci jeszcze nie urodzonych . Ogarniasz temat?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
20 czerwca 2022r. o 8:13
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): A jak już będziemy zabijać kalekie dzieci, by oszczędzić im cierpień, to może też i zabijać takich co to spadli z rusztowania. Kości ich będą łamały przy każdej zmianie pogody. Po co mają niepotrzebnie cierpieć.

dla mnie tutaj zrobił z siebie durnia...;D
może idźmy dalej....może zabijać takich ''tytoni'' bo cholera wie co takiemu ''fundamentałowi '' religijnemu strzeli do łba i z wrzaskiem ''bóg jest wielki'' wpadnie do jakiejś szkoły i wystrzela jakieś dzieci...

tytoń ...myśl co piszesz ...
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
20 czerwca 2022r. o 8:41
~~wikary napisał(a): Nie rób z siebie durnia. Nigdzie nie napisano o zabijaniu rocznego dziecka. Mowa była o aborcji a to dotyczy dzieci jeszcze nie urodzonych . Ogarniasz temat?

A ogarniasz że dziecko, które ma się urodzić za 6 miesięcy i urodzone rok temu, to dla katolika dokładnie taki sam żywy człowiek?
20 czerwca 2022r. o 8:47
Horus napisał(a):
tytoń ...myśl co piszesz ...

Zajrzyj może do jakiegoś słownika na hasło "sarkazm". Może więcej zrozumiesz z mojej wypowiedzi. Nie nawołuję do zabijania nikogo, ani dzieci jeszcze nienarodzonych, ani rocznych, ani budowlańców, którzy spadli z rusztowania.
Chciałem ci tylko zwrócić uwagę że od zgody na zabicie jeszcze nienarodzonego dziecka, do pozbywania się kalek, jest już bardzo krótka droga. Takiemu Hitlerowi np przebycie jej zajęło mniej niż 10 lat. A dziś świat kręci się coraz szybciej i przewartościowania, które wcześniej trwały życie kilku pokoleń, dziś zachodzą w oka mgnieniu. Bez Boga ludzie stali się bardzo "plastyczni".
22258
#Horus nieaktywny
20 czerwca 2022r. o 8:55
to ty odszukaj sobie hasło ''ironia'' ;D
Hitler? to może wycofaj się po samą Spartę gdzie kalekie -już urodzone - dzieci zrzucano ze skał...
wróć do tematu i jeszcze raz przeczytaj mój post...
napisałem tam mniej więcej to że każda decyzja o aborcji powinna być indywidualną sprawą danej osoby ...
ty chcesz by to było usankcjonowane prawnie...a to już jest ograniczenie swobody w podejmowaniu decyzji ...decyzja zawsze trudnej ...
zarówno dla katoliczki jak i kobiety niewierzącej...
masz swoje życie więc nie układaj go innym...
wychowuj swoje dzieci jak chcesz ...na naukowca czy złodzieja ...nikt nad tym nie będzie się zastanawiał kim zostanie...
20 czerwca 2022r. o 9:03
Horus napisał(a):
wróć do tematu i jeszcze raz przeczytaj mój post...
napisałem tam mniej więcej to że każda decyzja o aborcji powinna być indywidualną sprawą danej osoby ...
ty chcesz by to było usankcjonowane prawnie...a to już jest ograniczenie swobody w podejmowaniu decyzji ...decyzja zawsze trudnej ...
zarówno dla katoliczki jak i kobiety niewierzącej...
masz swoje życie więc nie układaj go innym...
wychowuj swoje dzieci jak chcesz ...na naukowca czy złodzieja ...nikt nad tym nie będzie się zastanawiał kim zostanie...

Rozumiem ze nie zgadzasz się na zabicie rocznego dziecka z powodu trudnej sytuacji rodzinnej, ale jeśli chodzi o dziecko w łonie matki, to już można je zabijać, choć przecież to jest to samo dziecko, tylko nieco młodsze.
Argumentujesz to nie wtrącaniem się w życie innych i w ich swobodę do podejmowania decyzji. Ale nie protestujesz przeciw wtrącaniu się w życie innych, którzy na przykład po roku się zorientowali że jednak dziecko to jednak nie jest ich bajka. Czym jedni rodzice różnią się od drugich? Różni ich tylko to ze jedni mają młodsze dziecko. Ale to młodsze dziecko to przecież człowiek. BEZBRONNY człowiek! Kto się za nim ujmie gdy własna matka chce go zabić?

22258
#Horus nieaktywny
20 czerwca 2022r. o 9:44
człowieku...czym innym jest zabicie dziecka a czym innym aborcja płodu...
prawo kiedyś jasno określało okres rozwoju płodu i okres dopuszczalności aborcji a dzisiaj ?...jeszcze trochę a dojdziesz do takiego absurdu że sama myśl kobiety o seksie już będzie ''faktem'' że jest w ciąży...

gościu nie musisz mi odpowiadać bo to twoja prywatna sprawa ale czy ty pytasz żonę czy ma dni płodne czy nie bo od tego uzależniacie ewentualne ''bunga-bunga''?
co o tym mówi twoja religia?
a może tak wspomnij o tragedii w Jordanowie...chcesz chronić nienarodzone dzieci a popatrz jaką to ''ochronę '' miały ze strony ''siostrzyczek'' oddane im pod opiekę chore dzieci...
i co?...zaraz mi napiszesz że nie ty będziesz je osądzał a zrobi to ''bóg'' ?
20 czerwca 2022r. o 10:43
Horus napisał(a): człowieku...czym innym jest zabicie dziecka a czym innym aborcja płodu...

To ci się tylko tak zdaje.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza