Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Lucjan niezalogowany
11 grudnia 2022r. o 19:30
~~Uczeń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~M21W2 napisał(a): Pytanie mam i będę wdzięczny za odpowiedzi ze strony teologów, ginekologów i innych tytoniów .
W dniu 8 grudnia obchodzi się święto tzw. niepokalanego poczęcia. Boże Narodzenie obchodzimy 25 grudnia. Czyli niepokalana ciąża miałaby trwać 17 dni zaledwie. Jezus był wcześniakiem?
1 stycznia to też chrześcijańskie święto, mianowicie dzień obrzezania Jezusa. Prawidłowo (kosher), to 7 dni po urodzeniu. O obrzezaniu Jezusa jasno wspominają 3 z 4 Ewangelii.

Przecież wiadomo , że Jezusa urodził się 20 maja 6 r. p.n. e., a został ukrzyżowany 7 kwietnia 30 r. Żył więc 35 lat, a nie 33. Potwierdzają to badania historyczne.

Nie pytam kiedy Jezusa się urodził ,ale kiedy został niepokalanie poczęty i ile dni trwała ciąża.? Obrzezanie pomiń ,za młody jesteś .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Do niby mędrców niezalogowany
11 grudnia 2022r. o 19:38
Taki, no chyba baran, pyta się o Niepokalane Poczęcie świętowane 8 grudnia i nawet nie wie, kogo ten dogmat dotyczy. Doucz się, bo nie wiesz o kogo chodzi. I nie wiesz, o co chodzi. Tobie kojarzy się niepokalane poczęcie, jak większości baranów, z seksem?! Ręce się załamują nad takimi "mędrcami".
~~Do niby mędrców niezalogowany
11 grudnia 2022r. o 20:22
Duchownym nie jestem, a po prostu nie mogę się nadziwić ludzkiej głupocie. I przeraża mnie, że jest coraz więcej głupców przekonanych, jak to u głupców bywa, o własnej mądrości i wyjątkowości. Coraz częściej można także na tym forum spotkać nieuków wypowiadających się w każdej sprawie.
Seks jest ok, ale jak się komuś wszystko z seksem kojarzy, to coś ma w głowie poprzestawiane.
Dobrej nocy

P.S.
Nieuki, jest tu na forum tekst o bibliotece. To takie pomieszczenia z dużą ilością obłożonych w okładki zadrukowanych stron papieru. Mówią na to "książka". Jak umiecie składać litery, to możecie zacząć mozolny proces nauki, żeby więcej bzdur na forum nie pisać.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
12 grudnia 2022r. o 7:46
Ja bym raczej nie liczył na to że któregoś skusisz jakąś mądrą książką. Tu na forum nie chce się im nawet doczytać jak napiszę więcej jak dwa zdania. A gdzie dopiero książka, która często niesie kontrowersyjne dla nich treści, i często usiana jest słowami, których znaczenia oni nie znają. Jedyna metoda na tych co pozjadali wszystkie rozumy, to proste słowa i zwięzła wypowiedź.
22258
#Horus nieaktywny
12 grudnia 2022r. o 8:45
jak widzę chcesz się tu określić jako ''mola książkowego'' ;D
masz karnet na bibliotekę parafialną zapewne ale na tym ani mądrości ani ''wiary'' nie zbudujesz...;D
~~Wesoły Romek niezalogowany
12 grudnia 2022r. o 8:53
Horus napisał(a): jak widzę chcesz się tu określić jako ''mola książkowego'' ;D
masz karnet na bibliotekę parafialną zapewne ale na tym ani mądrości ani ''wiary'' nie zbudujesz...;D

Przecież wielebny tutaj pisał, że ma tylko jedną książkę Biblię :)
Nie ma sprawiedliwości na tym Świecie :) Zeusa aresztowali za posiadanie Hery, a Józka za posiadanie Marychy to już nie :) Ale za to siedział Józek w karczmie nad szklanką wina (nie Tuska) i żłosnie jęczał.
-Dobry Boże, podobno jesteś taki miłosierny to dlaczego mnie w to dziecię wrobiłeś? :)
22258
#Horus nieaktywny
12 grudnia 2022r. o 8:57
zaprawdę powiadam ci ...Jasiek -dobrze piszesz...
~~Rudy Perukowiec niezalogowany
12 grudnia 2022r. o 9:58
~~Wesoły Romek napisał(a):
Przecież wielebny tutaj pisał, że ma tylko jedną książkę Biblię :)

I właśnie o tym przed chwilą pisałem. Niby czytać potrafią, ale niczego nie są w stanie pojąć? Owszem Biblia jest królową wszystkich ksiąg. Ale skąd wysnułeś wniosek, że tylko ja należy czytać? W swojej podręcznej biblioteczce mam kilkaset religijnych tytułów.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!