Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Rudy Perukowiec niezalogowany
15 grudnia 2022r. o 12:26
Znaczy się żeby te dzieci podsyłać tobie, czy jak?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bladoczerwony Czyściec niezalogowany
15 grudnia 2022r. o 12:28
człowieku ogarnij się,nie osądzaj
skąd pewność że DP ogląda TVN
jesteś nie tylko nawiedzony ,ale także jasnowidzem?
(zapomniałem ,Ty masz połączenie z niebem)
15 grudnia 2022r. o 12:35
Przecież to widać gołym okiem ze ma mózg wyprany przez TVN. Inaczej nie cytowałaby nam takich "artykułów".
~~Złota Orchidea niezalogowany
15 grudnia 2022r. o 12:39
Ja czytam ,,Nasz Dziennik '', oglądam TV Trwam i tam nie ma nic o kościelnych gwałcicielach małych dzieci .
No przecież nie kłamali by .
15 grudnia 2022r. o 13:03
~~Złota Orchidea napisał(a): Ja czytam ,,Nasz Dziennik '', oglądam TV Trwam i tam nie ma nic o kościelnych gwałcicielach małych dzieci .
No przecież nie kłamali by .

Rozumiem że na Bolcu też oczekujesz codziennego porannego raportu - w dniu dzisiejszym w naszym mieście zgwałcono pięciu chłopców i sześć dziewczynek. Kolejny raport jutro. A jeśli ci tego nie napiszą to znaczy że kłamią?
Wiem, to strasznie brzmi. Ale taka jest skala tego zjawiska. Codziennie także w naszym mieście krzywdzone są dzieci. A wy widzicie tylko pedofili w sutannach.
14505
DP
15 grudnia 2022r. o 14:11
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: DP napisał(a): Nie ma nic gorszego niż ludzka obojętność w obliczu czyjejś tragedii, prawda Tytoniu?

Jest wiele gorszych rzeczy.
A co do artykułu, który poleciłaś...
Czy ty wszystko o czym przeczytasz w necie przyjmujesz tak samo bezkrytycznie? Skoro posoborowie poczyniło z naszą psychiką tak straszne rzeczy, to co z twoją psychiką zrobił TVN, że bezkrytycznie przyjmujesz każdy tekst, byleby pluł na Kościół. Czy tezy postawione w rzeczonym artykule zostały jakoś głębiej zbadane? Bo takich kocopałów mógłbym natworzyć na poczekaniu tysiące. A naiwna DP będzie łykała jak młody pelikan. TVN całkowicie znieczulił cię intelektualnie. Zostałaś sprowadzona do roli bulteriera czekającego tylko na cel do ataku.
Akurat trochę się interesowałem jakie skutki dla Kościoła niósł II Sobór. Autor stawia tezę że po nim każdy duchowny jest nieomylny w swoich słowach i czynach. Niestety życie wskazuje na coś zupełnie odwrotnego. Ale ty tego nie zauważysz, bo ten twój ulubiony TVN zabił w tobie wszelki krytycyzm, przez lata podając ci jako pewnik wzajemnie sprzeczne informacje. Nie wiem czy jest dla ciebie jeszcze jakiś ratunek. Ale może wyłącz telewizor i poczytaj dzieła ojców kościoła, gdzie wszystko jest ładnie i logicznie wyprowadzone, jedno z drugiego. A nie tak jak u dzisiejszych władców dusz - sprzeczność logiczne co drugie zdanie. Przestałaś działać rozumowo, kierujesz się tylko emocjami. A to droga donikąd.

Ja niczego nie poleciłam i to nie ja kieruję się emocjami. Natomiast twoja wypowiedź jest nimi naszpikowana. Oceniasz i krytykujesz, próbujesz umniejszyć mojej wartości. Nie zniżę się do twojego poziomu. Jest również prawdą że nie ma nic gorszego niż ludzka obojętność na cudzą krzywdę. Narcyzm i bierność idą w parze.
A tak z ciekawości to ile dostajesz za reklamę tej stacji telewizyjnej?
15 grudnia 2022r. o 15:03
DP napisał(a):
Ja niczego nie poleciłam i to nie ja kieruję się emocjami.

Tak, niczego nie poleciłaś. W takim razie to ja podałem ten link do bzdur o II Soborze Watykańskim :-)))
Sama sobie zaprzeczasz. Kobieto ogarnij się. Wyłącz ten TVN i zacznij myśleć samodzielnie.
Pytasz ile mi płaca za reklamę? Chyba antyreklamę, jak już. Robię to w czynie społecznym, dla twojego dobra.
~~Bladoczerwony Czyściec niezalogowany
15 grudnia 2022r. o 16:44
tytuń ,od tego dobra to mnie plecy bolą,nie daję rady unieść
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza