Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Makowy Grab niezalogowany
1 marca 2023r. o 10:00
~~zawsze dziewica napisał(a):
Brawo tytoń , katolicki ksiądz przyjacielem dziecka.

Bywa i tak. Gdzieś ostatnio słyszałem o księdzu, który zafundował małolatowi wymianę szkła w telefonie, by dziecko nie dostało lania od brutalnego ojca. Niestety przez tego typu nagonki, jakie między innymi ty urządzasz, większość księży nie stać by było na taką pomoc.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Makowy Grab niezalogowany
1 marca 2023r. o 10:05
ramaj napisał(a):
Jakby zbok w sutannie to było, to samo co budowlaniec w kombinezonie.

Zgadza się. Tych drugich jest wielokrotnie więcej i maja zapewnioną ochronę medialną.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
1 marca 2023r. o 10:12
ramaj napisał(a): Wielebny w X osobach.
Nawet żebyś do ukupczy...nej śmierci uprawiał tu ten bełkot i zaklinał rzeczywistość nie zmienisz jednego : KK tak sobie "nagulał" że nic już go nie uratuje -jadą po równi pochyłej,będzie to samo co w Irlandii.
Szkoda bo wylane zostanie dziecko z kąpielą tzn.wraz z tą hierarchią zginie też wiara.A wszystko z winy pychy i ciasnoty umysłowej tejże hierarchii.
Zastosowana autokorekta

Ramaj nie poznaję cię! Czyżbyś jednak uważał, ze wiara jest czymś istotnym dla naszego życia?
No to teraz może odłóżmy Kościół na bok i porozmawiajmy o wierze. Szkoda ci konkretnie wiary katolickiej, czy ogólnie wiary. Bo to bardzo istotna różnica. Jeśli zaś katolickiej, to czy przyjmujesz ją w pełni, czy tylko w tych aspektach, które są dla ciebie wygodne?
A co do pychy i ciasnoty hierarchii. To może spróbuję zrobić maleńkie podsumowanie, które unaoczni ci, że hierarchia ma tu praktycznie związane ręce i działa tu raczej zasada - wskaż psa, a kij już się na niego znajdzie.
A więc do rzeczy. Jak zapewne ci wiadomo, w stan duchowny przechodzą zwykli śmiertelnicy, obarczeni wszystkimi naszymi wadami. Co prawda, wady te występują u nich kilka razy rzadziej, ale wciąż niestety występują. Nowym władcom świata kościół stoi okoniem, bo mówi ludziom, że maja pozostać wolni, a nowa władza chce z nas zrobić niewolników. Wobec tego trzeba kościół zaorać. W wielu krajach udało się to zrobić bez większego trudu. Naród Polski jednak nie jest taki głupi i wie co w życiu jest ważne, poza tym wciąż mamy we krwi "liberum veto", które przyczyniło się do upadku Pierwszej Rzeczypospolitej, ale stoi u podstawy wolnej woli każdego z nas. Inne nacje są bardziej spolegliwe.
No to psa do uderzenia już znamy. Teraz kwestia kija. Tu nie ma większego problemu bo Goebbels już dawno wymyślił narzędzie "worek, korek i rozporek". Wśród duchownych zawsze się znajda czarne owce, które a to cenią sobie dobra materialne, a to przesadzają z alkoholem, a to lubią uciechy cielesne. I nieważne, że stosunkowo rzadko. Wystarczy to odpowiednio mocno nagłaśniać. I powiedz mi co w takiej sytuacji ma robić hierarchia kościelna, wiedząc że zaczęło się polowanie na "czarnego luda". Najpierw próbowali chować czarne owce. Wiedząc że nawet jak będą to pojedyncze sztuki, to media zrobią taki skowyt, jakby to tylko księża gonili za mamoną, upijali się, czy wykorzystywali dzieci. I powiedz, czy nie mieli racji? Dziś słyszysz słowo pedofil, a już w głowie dopowiadasz ksiądz, podczas gdy wśród pedofili tylko co dziesięciotysięczny to kapłan. Tak nam porobili z głowami. Jeśli nie zdajesz sobie sprawy z tego, jakim manipulacjom zostajemy poddawani, nie masz najmniejszych szans by uchronić przed tą manipulacja swoją tożsamość. Wmówią ci wszystko. Dziś jesteś facetem za rok będziesz kobietą, a za pięć lat taboretem.
Przypominam - bo nie wiem czy to czytałeś.
~~jadzia niezalogowany
1 marca 2023r. o 10:32
W piątek otwarty zostanie nowy oddział dla noworodków w szpitalu przy ul. Siemiradzkiego w Krakowie. Jak się okazuje, będzie on nosił imię dr Wandy Półtawskiej - przyjaciółki Jana Pawła II, przeciwniczki in vitro i antykoncepcji.
Czekam, aż w tym popie...nym kraju Trynkiewicz zostanie patronem ośrodka dla dzieci pokrzywdzonych przez pedofilów.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
1 marca 2023r. o 12:06
Skoro stawiasz znak równości pomiędzy przeciwniczką in vitro czy antykoncepcji, a między zwyrodniałym Trynkiewiczem, to masz spory problem z odbiorem otaczającej cię rzeczywistości. Tu akurat bezbolesne, jednak należałoby z tym coś zrobić, bo w innych okolicznościach taki brak możliwości obiektywnej oceny sytuacji, może być dla ciebie bardzo bolesny. Nawet nie za bardzo wiem co ci doradzić. Może najpierw odłącz się od medialnej papki? Wyraźnie widać że jest dla ciebie niestrawna.
~~Czerwonokrwista Papryka niezalogowany
1 marca 2023r. o 14:49
Polski KRK szykuje dla siebie sromotną klęskę. Polska się jeszcze bardziej zlaicyzuje niż Irlandia. Reguła przekory: im większy przymus i presja tym większa reakcja i bardziej gwałtowna. Irlandia była państwem fanatycznym katolickim. Po aferach aborcyjnych i pedofilskich dziś to Państwo jest laickie. W Polsce już były ofiary prawa aborcyjnego, ale za chwilę wybuchną potężne afery pedofilskie w głównych rolach Wojtyła i Dziwisz. Trzeba przyznać, że ujawnianie pedofilii w polskim KRK idzie strasznie trudno, ale idzie i trzeba ciągle wywierać presję. Po filmach Sekielskich został zasłonięty pomnik ks. pedofila Eugeniusza Makulskiego z JP2 w Licheniu. Tego się nie da dłużej ukrywać. Będą wypływać nowe informacje dowody. Co raz więcej młodszych księży nie będzie sobą firmować zbrodniczego okupanta watykańskiego. Partyjny beton watykański w Polsce będzie się bronił do upadłego.
W KRK podobnie jak w mafiach na całym świecie lojalność kończy się tam, gdzie zaczyna pojawiać się strach o własną d*upę. Wszystkie pomniki JP2 będą z hukiem obalane, nazwy ulic placów, skwerków szkół, szpitali itp. będą zmieniane z szybkością światła. Tak samo jak to było na początku lat 90-tych z pomnikami zbrodniarzy komunistycznych.
670
ramaj
1 marca 2023r. o 17:25
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ramaj napisał(a): Wielebny w X osobach.
Nawet żebyś do ukupczy...nej śmierci uprawiał tu ten bełkot i zaklinał rzeczywistość nie zmienisz jednego : KK tak sobie "nagulał" że nic już go nie uratuje -jadą po równi pochyłej,będzie to samo co w Irlandii.
Szkoda bo wylane zostanie dziecko z kąpielą tzn.wraz z tą hierarchią zginie też wiara.A wszystko z winy pychy i ciasnoty umysłowej tejże hierarchii.
Zastosowana autokorekta

Ramaj nie poznaję cię! Czyżbyś jednak uważał, ze wiara jest czymś istotnym dla naszego życia?
No to teraz może odłóżmy Kościół na bok i porozmawiajmy o wierze. Szkoda ci konkretnie wiary katolickiej, czy ogólnie wiary. Bo to bardzo istotna różnica. Jeśli zaś katolickiej, to czy przyjmujesz ją w pełni, czy tylko w tych aspektach, które są dla ciebie wygodne?
A co do pychy i ciasnoty hierarchii. To może spróbuję zrobić maleńkie podsumowanie, które unaoczni ci, że hierarchia ma tu praktycznie związane ręce i działa tu raczej zasada - wskaż psa, a kij już się na niego znajdzie.
A więc do rzeczy. Jak zapewne ci wiadomo, w stan duchowny przechodzą zwykli śmiertelnicy, obarczeni wszystkimi naszymi wadami. Co prawda, wady te występują u nich kilka razy rzadziej, ale wciąż niestety występują. Nowym władcom świata kościół stoi okoniem, bo mówi ludziom, że maja pozostać wolni, a nowa władza chce z nas zrobić niewolników. Wobec tego trzeba kościół zaorać. W wielu krajach udało się to zrobić bez większego trudu. Naród Polski jednak nie jest taki głupi i wie co w życiu jest ważne, poza tym wciąż mamy we krwi "liberum veto", które przyczyniło się do upadku Pierwszej Rzeczypospolitej, ale stoi u podstawy wolnej woli każdego z nas. Inne nacje są bardziej spolegliwe.
No to psa do uderzenia już znamy. Teraz kwestia kija. Tu nie ma większego problemu bo Goebbels już dawno wymyślił narzędzie "worek, korek i rozporek". Wśród duchownych zawsze się znajda czarne owce, które a to cenią sobie dobra materialne, a to przesadzają z alkoholem, a to lubią uciechy cielesne. I nieważne, że stosunkowo rzadko. Wystarczy to odpowiednio mocno nagłaśniać. I powiedz mi co w takiej sytuacji ma robić hierarchia kościelna, wiedząc że zaczęło się polowanie na "czarnego luda". Najpierw próbowali chować czarne owce. Wiedząc że nawet jak będą to pojedyncze sztuki, to media zrobią taki skowyt, jakby to tylko księża gonili za mamoną, upijali się, czy wykorzystywali dzieci. I powiedz, czy nie mieli racji? Dziś słyszysz słowo pedofil, a już w głowie dopowiadasz ksiądz, podczas gdy wśród pedofili tylko co dziesięciotysięczny to kapłan. Tak nam porobili z głowami. Jeśli nie zdajesz sobie sprawy z tego, jakim manipulacjom zostajemy poddawani, nie masz najmniejszych szans by uchronić przed tą manipulacja swoją tożsamość. Wmówią ci wszystko. Dziś jesteś facetem za rok będziesz kobietą, a za pięć lat taboretem.
Przypominam - bo nie wiem czy to czytałeś.

Czytałem,czytałem - nie chce mi się dyskutować z tym bełkotem ,którym zaklinasz rzeczywistość.
Powiem tylko to co już kiedyś ci napisałem : nigdy nie kwestionowałem wiary jak i jej potrzeby w odróżnieniu od zachowań "funkcjonariuszy Boga" i tępych "wyznawców".
~~Żółtobiała Bazylia niezalogowany
1 marca 2023r. o 17:43
Brightwoman napisał(a): Cześć najdroższa,

Do You Speak English? Miło mi cię poznać. Nazywam się Sherri Gallagher. Jestem oficerem armii USA. Chciałbym się z tobą zapoznać. Naprawdę chcę wyrazić moje zainteresowanie. Szukam prawdziwych i znaczących intymnych relacji. Będę zadowolony, jeśli wyślesz mi e-mail na mój prywatny adres e-mail ([email protected]). Prześlę Ci moje zdjęcia i opowiem więcej o sobie i moich planach na przyszłość. Dużo miłości, jak mam nadzieję usłyszeć od ciebie wkrótce.
Sherri Gallagher

Szukaj naiwnych bliżej siebie zas.rany oszuście.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza