Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
20 marca 2023r. o 9:59
A dlaczego miałoby boleć. Podniecacie się tutaj grzechami innych ludzi, o swoich zapominając. W ogóle nie rozumiecie, że jak przyjdzie do rozliczeń, będzie się liczyło tylko to co wyście robili ze swoim życiem. To jak zachowywali się inni, będzie dla waszego losu bez znaczenia. I jeśli mnie cokolwiek boli, to właśnie to, jak ludzie złem czynionym przez innych, próbują usprawiedliwiać własne grzechy, skazując swoje dusze na zatracenie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Granatowoczarny Wyżlin niezalogowany
20 marca 2023r. o 13:45
Swoje dusze na zatracenie skazują przede wszystkim zakłamani, zdemoralizowani duchowni i ich obrońcy bo ksiądz zdemoralizowany, pazerny i krzywdzący dzieci najgorszy rodzaj grzesznika. Najgorszy, bo on ma dawać moralny przykład i świadectwo zgodności własnych postępowań z głoszonymi zasadami wiary.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
20 marca 2023r. o 14:44
~~Granatowoczarny Wyżlin napisał(a): bo on ma dawać moralny przykład i świadectwo zgodności własnych postępowań z głoszonymi zasadami wiary.

Tak, a jak on tego nie spełnia, to i ty czujesz się zwolniony od wypełniania przykazań. Niestety nie tak to działa. I on i ty będziecie rozliczeni. On znacznie surowszą miarą.
20 marca 2023r. o 16:54
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Granatowoczarny Wyżlin napisał(a): bo on ma dawać moralny przykład i świadectwo zgodności własnych postępowań z głoszonymi zasadami wiary.

Tak, a jak on tego nie spełnia, to i ty czujesz się zwolniony od wypełniania przykazań. Niestety nie tak to działa. I on i ty będziecie rozliczeni. On znacznie surowszą miarą.

Bzdura, ja w żaden sposób nie czuję się zwolniony z przestrzegania wszelkich zasad moralnych. I nie są mi do tego potrzebne żadne przykazania.
"Przykazania" jako takie mnie nie wiążą aczkolwiek uznaję dekalog za niezły kierunek.
Natomiast jeśli, jak piszesz grzeszący ohydnie ksiądz poniesie surowszą karę niż inni to ok., tak powinno być.
~~Hebanowy Bluszczyk niezalogowany
20 marca 2023r. o 20:25
Jeszcze trochę i wszyscy tu oskarżający każdego księdza o pedofilię , stracą karmę. Otóż , politycy holenderskiej partii Demokraci 66, wchodzącej w skład koalicji rządowej, chcą uznania pedofilii za zwyczajną orientację seksualną. Domagają się tego też działacze młodzieżówki Młodzi Demokraci w Holandii. Na swojej oficjalnej stronie twierdzą, że pedofilia jest wrodzoną orientacją seksualną i ubolewają, że nie traktuje się jej jako standardu w edukacji seksualnej. Uważają, że pedofile z powodu uznania ich skłonności za zaburzenie, są narażeni na depresję i samobójstwo. Apelują więc o przedstawienie w szkołach średnich pedofilii jako orientacji seksualnej. Wygląda na to , że społeczeństwo Niderlandów dojrzewa do kolejnego " prawa człowieka" .
~~złodziej z Torunia niezalogowany
21 marca 2023r. o 18:15
To, że ksiądz zgrzeszył... no zgrzeszył. A kto nie ma pokus ? .I nie dajmy się, katolicy, że na księdza jakiegoś zaczną warczeć, jakieś filmidło zrobią - i wszyscy się trzęsą
Ksiądz to współczesny męczennik. Mediów .
21 marca 2023r. o 19:00
~~Hebanowy Bluszczyk napisał(a): Jeszcze trochę i wszyscy tu oskarżający każdego księdza o pedofilię , stracą karmę. Otóż , politycy holenderskiej partii Demokraci 66, wchodzącej w skład koalicji rządowej, chcą uznania pedofilii za zwyczajną orientację seksualną. Domagają się tego też działacze młodzieżówki Młodzi Demokraci w Holandii. Na swojej oficjalnej stronie twierdzą, że pedofilia jest wrodzoną orientacją seksualną i ubolewają, że nie traktuje się jej jako standardu w edukacji seksualnej. Uważają, że pedofile z powodu uznania ich skłonności za zaburzenie, są narażeni na depresję i samobójstwo. Apelują więc o przedstawienie w szkołach średnich pedofilii jako orientacji seksualnej. Wygląda na to , że społeczeństwo Niderlandów dojrzewa do kolejnego " prawa człowieka" .

No to niech wszyscy "czarni" wyp.....ją do Holandii, będą tam mieli swój raj
22744
Falco111 nieaktywny
22 marca 2023r. o 12:52
;D.... tam by szybciutko zrobili z nimi porządek...;D

Dopisane 21.03.2023r. o godz. 20:51:

Ksiądz wyznał podczas kazania: „byłem skrzywdzony”. Mówił o papieżu

Podczas niedzielnego kazania we Wrocławiu dominikanin o. Marcin Mogielski odniósł się do głośnego reportażu „Franciszkańska 3”, który opisuje działania Karola Wojtyły. Wówczas kardynał miał tuszować sprawy pedofilii w polskim Kościele Katolickim. Wyznał zarazem, że sam „był skrzywdzony”.

Ja byłem skrzywdzony, jako pobożny ministrant, wysyłany do kościółka przez mamusię i tatusia. Czy ktoś stanął po mojej stronie? Do tej pory nie. Głośno wołam, głośno krzyczę za siebie, za innych. I jak grochem o ścianę. Mało tego, prawda jest używana przeciwko nam

- mówił ojciec Mogielski w niedzielę.

Mogielski odniósł się w ten sposób do głośnego reportażu „Franciszkańska 3” autorstwa Marcina Gutowskiego. Porównał w tym kontekście Jana Pawła II do Lecha Wałęsy. W 1992 roku ujawniono bowiem, że noblista współpracował ze Służbą Bezpieczeństwa.

Jak Wałęsa, prezydent, okazało się, że ma w papierach trochę nabrużdżone, to już walce różnego rodzaju – i kościelne, i biskupie – zaczęły go rozjeżdżać, przekreślając cały dorobek, całego człowieka. Jak się pojawia problem z Janem Pawłem II, Karolem Wojtyłą, czy było, czy nie było, trzeba to sprawdzić. Otworzyć archiwa, spotkać się z ofiarami przede wszystkim, wysłuchać osób skrzywdzonych. A nie teraz krzyczeć: „to nieprawda, to nieprawda, precz z synagogi, nie chcemy tego widzieć, nie chcemy słyszeć”. Do czego to prowadzi? Do tego, że ciemność ogarnęła Kościół

- uważa dominikanin.

Duchowny zwrócił także uwagę na to, że Kościół pomija ofiary.''

Dopisane 22.03.2023r. o godz. 12:52:

a teraz ''ostrzeżenie '' ...dla każdego kto ma dorastającą np . córkę ...
pewien księciuniu w sukience przekonuje że stosowanie tamponów przez dziewczęta i kobiety to ...seks z diabłem...;D

co ty na to ''tytoniu'' ? ;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.