~~Brunatnozielona Nemezja napisał(a):
CHORE to jest molestowanie dzieci przez klechów !
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Nie czuję się fanatykiem. Myślę że mam zdrowe podejście do Boga i świata. Tyle tylko że światopogląd raczej taki sprzed stu, no może dwustu lat. Wtedy to było zupełnie normalne myślenie. ........................
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~złodziej z Torunia napisał(a): Jak ksiądz, który przy ołtarzu dotyka Pana Jezusa, może później wkładać dziecku ręce w majtki? Ktokolwiek, ale nie ksiądz.!!!
Dokładnie tak samo to robi jak ty, kiedy przy ołtarzu ślubujesz "i nie opuszczę cię aż do śmierci", a potem się temu sprzeniewierzasz. Albo przyjmujesz w kościele Pana Jezusa, a ledwie wyjdziesz za jego próg, obrabiasz d... sąsiadom.
Ludzie są grzeszni. To cena wolnej woli. A księża to tez niestety tylko ludzie, a nie anioły. Skąd więc takie zdziwienie, że potrafią grzeszyć? Pocieszające jest tylko to, że pedofilia wśród duchownych jest kilka razy mniejsza niż wśród pozostałych mężczyzn. Marne to pocieszenie, ale jednak świadczy, że wiara w Boga ma jednak jakiś dobroczynny wpływ.
Może być też tak, że kapłanem, który grzeszy, jest osoba praktycznie niewierząca, lub nieświadoma tego, w co na prawdę wierzy. Po reformie Kościoła w II połowie ubiegłego wieku ten proceder się nasilił. Wielu katolickich księży w praktyce jest protestantami. A tak się składa, że wśród protestantów poziom dewiacji wydatnie wzrasta.
ramaj napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Nie czuję się fanatykiem. Myślę że mam zdrowe podejście do Boga i świata. Tyle tylko że światopogląd raczej taki sprzed stu, no może dwustu lat. Wtedy to było zupełnie normalne myślenie. ........................
Wtedy to było normalne - rzeczywiście.
A był ty już u lekarza od głowy ?
~~zawsze dziewica napisał(a):
To Wojtyła był protestanckim biskupem a później ich papieżem ? Co raz ciekawiej piszesz .
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ramaj napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Nie czuję się fanatykiem. Myślę że mam zdrowe podejście do Boga i świata. Tyle tylko że światopogląd raczej taki sprzed stu, no może dwustu lat. Wtedy to było zupełnie normalne myślenie. ........................
Wtedy to było normalne - rzeczywiście.
A był ty już u lekarza od głowy ?
A bo to raz? I jakoś nie stwierdził odchyleń. O zdrowie trzeba dbać, także to psychiczne. A ty byłeś się zbadać?
Powinieneś zażądać zwrotu kasy od tego lekarza, bo skutki diagnozy nie do odwrócenia.
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnozielona Nemezja napisał(a):
CHORE to jest molestowanie dzieci przez klechów !
Zgadzam się z tobą. To chore.
Podobnie jak postrzeganie Kościoła i wiary tylko z tej perspektywy.