~~Ramaj napisał(a):
Wielebny.Podaj dokładnie ile straciłeś na tym rabunku funduszu emerytalnego.Ja jako zainteresowany usiłowałem się doliczyć (a mam do tego kwalifikacje) i nijak nie mogę tego stwierdzić.
Może ty po szkoleniach katechetecznych liczysz lepiej,to proszę podaj czarno na białym.Jak na razie to powtarzasz propagandę, ale może się mylę i mnie wyprowadzisz z błędu.
Pieniądze nie są treścią mojego życia, więc nie jestem z tych, któży będą swoje straty wyliczać co do zlotówki. Poza tym podając tę kwotę, pośrednio podałbym też poziom swoich dochodów, a to moja prywatna sprawa.
Faktem jest, że Tusk zrobi skok na naszą kasę i nie były to śmieszne 2 złote od łebka, jak to było w przypadku kopertowych wyborów, z których to jelopozycja uczyniła sobie główne hasło wyborcze. Z naszych kont zniknęło po od kilkudziesięciu, do kilkuset TYSIĘCY złotych. Realnych pieniędzy, którepżna było wycofać z funduszu, a które zamieniono w wirtualne zapisy na kontach, do których już nie mamy dostępu.
Jeśli uważasz, że to nie kradzież, to może daj mi 100 tysięcy. Ja ci dam kartkę że są u mnie i bedę nimi obracał. Umówimy się że jakby nagle ci były potrzebne to od razu całość ci zwracam
z procentem. A potem się dowiadujesz, że o tej kasie to ty na razie zapomnij. Bo zacznę ci ją wypłacać za powiedzmy 20 lat w małych ratach. A potem sam wydlużę ten termin do 30 lat i każę ci się cieszyć, że nie do np 40-tu, bo też mogłem.
To mniej więcej zrobił Tusk.
Już bardziej łopatologicznie tego nie potrafię ci wytłumaczyć panie "z kwalifikacjami".