Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Łososiowa Hakonechloa niezalogowany
22 sierpnia 2023r. o 19:58
no ty piszesz ...wielebny...;D

to jak z tą krzywda dzieci?...doczytałeś w końcu jaką krzywdę wyrządza dzieciakom czarnek?
czy dalej w nieświadomości z której po raz kolejny będę cię wyprowadzał...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~skorn niezalogowany
22 sierpnia 2023r. o 20:04
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Co wy z tym wielebnym? Czyżby tu pisał jakiś ksiądz?

Ty stający w obronie niewinnych czarnych zboków, to jak Trynkiewicz opiekujący się małymi dziećmi. Tak żebyś zrozumiał jaki poziom hipokryzji osiągasz, gratulacje.
~~Ramaj niezalogowany
22 sierpnia 2023r. o 20:08
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Co wy z tym wielebnym? Czyżby tu pisał jakiś ksiądz?

A co ,za mało rewerencji ? Może mamy do ciebie zwracać sìę : eminencjo ?
Nie kryguj się,wal śmiało,facet mądrzejszy od papieża powinien mieć jakiś odpowiadający mu tytuł.
~~Łososiowa Hakonechloa niezalogowany
22 sierpnia 2023r. o 20:36
;D

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
23 sierpnia 2023r. o 7:55
~~Łososiowa Hakonechloa napisał(a): no ty piszesz ...wielebny...;D

to jak z tą krzywda dzieci?...doczytałeś w końcu jaką krzywdę wyrządza dzieciakom czarnek?
czy dalej w nieświadomości z której po raz kolejny będę cię wyprowadzał...;D

Nie czytam "soku z buraka" itp, więc nie mam pojęcia co ten okropny Czarnej znów "nawywijał". No to dawaj! Co ci tam nowego natłukli do mózgownicy? :-)
23 sierpnia 2023r. o 8:02
~~skorn napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Co wy z tym wielebnym? Czyżby tu pisał jakiś ksiądz?

Ty stający w obronie niewinnych czarnych zboków, to jak Trynkiewicz opiekujący się małymi dziećmi. Tak żebyś zrozumiał jaki poziom hipokryzji osiągasz, gratulacje.

Chyba coś ci się pomyliło. Ja broniłem kiedykolwiek zboczeńców?!!! Zawsze to potępialem i będę potępiał, niezależnie kto jest sprawcą.
Mówię jedynie by karać wszystkich, nie tylko tych "sukienkowych". Narracja, że tylko w kościele może spotkać dzieci coś złego jest z gruntu fałszywa i niebezpieczna. Bo usypia naszą czujność w innych obszarach, gdzie także poruszają się nasze dzieci.
Oglądaleś już "Bagno"?
23 sierpnia 2023r. o 8:32
~~Ramaj napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Co wy z tym wielebnym? Czyżby tu pisał jakiś ksiądz?

A co ,za mało rewerencji ? Może mamy do ciebie zwracać sìę : eminencjo ?
Nie kryguj się,wal śmiało,facet mądrzejszy od papieża powinien mieć jakiś odpowiadający mu tytuł.

Możesz mi mówić "parafianin", "katol", "tytoń", "czubek", czy jak ci tam pasuje, ale na miłość Boską, nie wielebny. To jest zastrzeżone dla osób duchownych.
A co do tego, że staram się być mądrzejszy od Papieża. Obowiązkiem każdego chrześcijanina jest wlaściwe używanie rozumu, tak by zbliżało nas ono do prawdy. Bo prawda jest jedna, ta u Boga. A gdyby ktokolwiek próbował nas ze ścieżki prawdy sprowadzić, niechby i sam Papież, to mamy obowiązek się takiemu przeciwstawić. Jest jeden Bóg. Jest jedna prawdziwa religia, która prowadzi do zbawienia. Jeśli ktoś ogłasza, że inne religie to też dobra droga do Boga, to bluźni. Tyle w temacie.
Tak, nasza religia każe nam szanować godność każdego człowieka. Szanuję prawo wyboru każdego, w co chce wierzyć. Nikogo nie będę przymuszał mieczem czy ogniem do zmiany przekonań. Ale moim obowiązkiem, jak i każdego chrześcijanina jest napominanie blądzących, kędy błądzą.
Weźmy takich gejów. Jadą autostradą ku zatraceniu, a ja mam na to spokojnie patrzeć? Nie! Poprawność polityczna nakazuje mi ich admirować: "Jak to wspaniale, że jesteś gejem!", "Też bym tak chciał, ale natura pokarała mnie sklonnością do (tfuuu) kobiet". Dziś będę nienawistnikiem, kdy powiem takiemu, że błądzi, że idzie ku zatraceniu swojej nieśmiertelnej duszy. Mimo to powiem takiemu swoje, zdając sobie sprawę z ewentualnych konsekwencji. To akt milości do drugiego człowieka, wymikający z chęci ocalenia jego zagrożonej duszy.
O! Nienawistnikiem też możesz mnie nazywać :-D
~~Rdzawobrązowy Żylistek niezalogowany
23 sierpnia 2023r. o 9:13
A który to bóg jest ten jedyny i najważniejszy ?
Chrześcijaństwo istnieje zaledwie nieco ponad 2 tys. lat.
Wcześniej ludzkość, ponoć stworzona przez jakiegoś lub jakichś bogów, istniała wiele tysięcy lat.
Czcili tych swoich bogów jak umieli u chcieli.
I co się stało z tymi bogami ?
Pojawił się kolejny, powiedział poprzednim "wypad!" i ogłosił się jedynym ?
Jeśli tak to znaczy, że może również pojawić się następny i temu teraz niby najważniejszemu też powie "wypad !".
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.