ramaj napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Ale mi nicka przydzieliło...
"Bladolawendowy Bambus"
Widocznie tam w gorze tak cię widzą
~~Turkusowa Szałwia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): A do tego grona to bym jeszcze dokoptował tych, co to uważają, że poza Kościołem pedofilii nie ma.
Nie słyszałem o kimś takim.
~~wikary bez wiary napisał(a): Bo dzieci są praktycznie bezbronne. Rozumiesz różnicę?
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Turkusowa Szałwia napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): A do tego grona to bym jeszcze dokoptował tych, co to uważają, że poza Kościołem pedofilii nie ma.
Nie słyszałem o kimś takim.
Dziecko, jak zamknie oczy, to też ma wrażenie, że znika dla całego świata.
Z tobą jest podobnie. Otwórz oczy i uszy. Posłuchaj co ludzie mówią o pedofilii. Jeśli ktoś wspomni o pedofilii poza Kościołem, to jest to margines marginesu. A ty tego wolisz nie widzieć, jak i wielu innych. Biedne, krzywdzone dzieci...
Człowieku, naucz się czytać ze zrozumieniem.
Napisałem, że nie słyszałem o kimś kto uważałby, że poza kościołem pedofilii nie ma.
Wszyscy wiedzą, że pedofilami są nie tylko księża.
Ja ponadto uważam że pedofil ksiądz to wyjątkowy sk....syn.
I tyle.
~~Żółtobrunatna Firletka napisał(a):Ktoś napisał: ~~wikary bez wiary napisał(a): Bo dzieci są praktycznie bezbronne. Rozumiesz różnicę?
Czyli rozumiem, że wtedy kiedy dziecko zostało wykorzystane, bo było "bezbronne", to jest jego krzywda. A w innym wypadku można krzywdzić dzieci do woli i nic cię to nie obchodzi.
Dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź?