~~Belfer napisał(a): PO jest przeszłoscią, PIS staje się przeszłością.Czas zastanowić się co po nich. Uważam, że na kanwie ostatnich protestów, powinna pojawić się nowa siła polityczna, nadzieję na nią stwarza mocny udział młodych ludzi, dotychczas nieobecnych w protestach i polityce. Dynamika zmian jest duża i czekam na nowych liderów i nową partię. Niemożliwe staje się możliwe.
Oczekujesz nowego, bez tożsamości, bez historii. Dosyć to ryzykowne myślę. Inżynier od tłumów może nam wcisnąć pod płaszczykiem nowej siły każde dziadostwo jak na ten przykład KOD czy inne Nowoczesne. A zorientujesz się co Ci wciśnięto jak już będzie za późno. Ja tam sympatią do PiS-u nie działam bo niewiele mi dali ku temu powodów. Ale jakbym miał wybierać to chyba bym jednak postawił na nich. Przynajmniej trzymają jakieś standardy. Podali się do dymisji jak ich sojusznik Samoobrona umoczył. Jak któryś z ich członków w coś się uwikła to leci na pysk a nie, jak to czyni konkurencja, że roztaczają parasol ochronny nad każdym aferzystą.