Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dwie ustawy zawetowane!
~~MAO PIS DA niezalogowany
26 lipca 2017r. o 8:00
piseł karaczan ma kozy w nosie i wygląda jak małe prosie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Do alter niezalogowany
26 lipca 2017r. o 10:02
Witaj Alter.
Nawet Ciebie rozumiem w wielu punktach. Po PO każda władza zapowiadająca sensowną działalność jest do zaakceptowania.
Mam jednak uwagi do tego co napisałeś. Z katolickiego punktu widzenia PiS to zdecydowania nie jest to, co by się chciało. PiS zaprzepaszcza najlepszą okazję do zmiany na dobre, ale jak pisałem moim zdaniem nie jest to taktyka PiSu, ale ich głębokie socjalistyczne przekonanie.
Poza tym dam Ci przykład jak wygląda podejście PiS do zmiany na lepsze.
Najlepszym przykładem jest afera reprywatyzacyjna. Afera ta ma swoje źródło w złych przepisach, a w szczególności braku ustawy reprywatyzacyjnej. I co robi PiS?
Powołuje komisję śledczą, żeby rozliczyć aferzystów. I słusznie. A czy robi coś, żeby zmienić przepisy i uniemożliwić taką sytuację czy też zostawia złe przepisy?
PiS robi jak zwykle - zmienia lub ściga ludzi, ale nie wprowadza właściwych rozwiązań systemowych. Ani słychu o ustawie reprywatyzacyjnej. Ale nawet to zrozumiałe - PiS jako partia socjalistyczna wcale takiej ustawy nie chce.
Kończę tą dyskusję, bo nie zależy mi na waleniu w PiS jak w bęben ku radości POwskich trolli. Ale warto, żeby zwolennicy zmian i popierający PiS zachowali zdrowy rozsądek. Politykom się nie wierzy, politykom patrzy się na ręce. I ostro rozlicza z obietnic i działań oraz przestrzegania zasad demokracji, w tym trójpodziału władzy. Polecam dzisiejszy komentarz Lisickiego na wp.pl.
~~trzeba walczyć z pisem niezalogowany
26 lipca 2017r. o 10:05
http://www.tvn24.pl/co-jest-w-podpisanej-ustawie-o-sadach-powszechnych,759790,s.html

ziobro do dymisji
~~Johny niezalogowany
26 lipca 2017r. o 10:36
Bardzo dobrze, że czytacie konstytucję. Wreszcie! Należy się zaPOznać bo za POprzednikow nie była przestrzegana!!! Teraz powinniście głosić hasło "Nowa Konstytucja"
~~po-Wskie bydlo i smiec !!! niezalogowany
26 lipca 2017r. o 10:43
https://wiadomosci.wp.pl/radny-po-zaatakowal-przechodnia-pizza-wysmarowal-mu-nia-twarz-6148315321099905a
~~opozycjonista niezalogowany
26 lipca 2017r. o 10:49
~~po-Wskie bydlo i smiec !!! napisał(a): https://wiadomosci.wp.pl/radny-po-zaatakowal-przechodnia-pizza-wysmarowal-mu-nia-twarz-6148315321099905a

pudrem gówna nie przykryjesz biedny pisowcu
~~Belfer niezalogowany
26 lipca 2017r. o 12:54
PO jest przeszłoscią, PIS staje się przeszłością.Czas zastanowić się co po nich. Uważam, że na kanwie ostatnich protestów, powinna pojawić się nowa siła polityczna, nadzieję na nią stwarza mocny udział młodych ludzi, dotychczas nieobecnych w protestach i polityce. Dynamika zmian jest duża i czekam na nowych liderów i nową partię. Niemożliwe staje się możliwe.
~~ niezalogowany
26 lipca 2017r. o 14:00
~~Belfer napisał(a): PO jest przeszłoscią, PIS staje się przeszłością.Czas zastanowić się co po nich. Uważam, że na kanwie ostatnich protestów, powinna pojawić się nowa siła polityczna, nadzieję na nią stwarza mocny udział młodych ludzi, dotychczas nieobecnych w protestach i polityce. Dynamika zmian jest duża i czekam na nowych liderów i nową partię. Niemożliwe staje się możliwe.

Oczekujesz nowego, bez tożsamości, bez historii. Dosyć to ryzykowne myślę. Inżynier od tłumów może nam wcisnąć pod płaszczykiem nowej siły każde dziadostwo jak na ten przykład KOD czy inne Nowoczesne. A zorientujesz się co Ci wciśnięto jak już będzie za późno. Ja tam sympatią do PiS-u nie działam bo niewiele mi dali ku temu powodów. Ale jakbym miał wybierać to chyba bym jednak postawił na nich. Przynajmniej trzymają jakieś standardy. Podali się do dymisji jak ich sojusznik Samoobrona umoczył. Jak któryś z ich członków w coś się uwikła to leci na pysk a nie, jak to czyni konkurencja, że roztaczają parasol ochronny nad każdym aferzystą.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.