Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dwie ustawy zawetowane!
10114
#alter nieaktywny
24 lipca 2017r. o 23:08
~~Paweł napisał(a): Nuta Historii. Za czasów SASA JEDLI PILI TAŃCZYLI POPUSZCZALI PASA historia lubi się powtarzać i przpier.....lą tą Polskę tylko jeszcze wojna musi powstać a dużo nie brakuje i Hieny z Zachodniej Europy i USA rozszarpią padline i Polska znowu zniknie z mapy Europy jak za czasów ZABORÓW.

Bardzo mądre spojrzenie... dzięki :) Bo kiedy wrogie siły dla Polski tak się angażują, to znaczy, że ich interesy są zagrożone... tylko naiwniaki łapią się na hasła totalnej opozycji.

Powtórzę... nieuchronnie reforma nastąpi :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
24 lipca 2017r. o 23:52
alter napisał(a):
~~Paweł napisał(a): Nuta Historii. Za czasów SASA JEDLI PILI TAŃCZYLI POPUSZCZALI PASA historia lubi się powtarzać i przpier.....lą tą Polskę tylko jeszcze wojna musi powstać a dużo nie brakuje i Hieny z Zachodniej Europy i USA rozszarpią padline i Polska znowu zniknie z mapy Europy jak za czasów ZABORÓW.

Bardzo mądre spojrzenie... dzięki :) Bo kiedy wrogie siły dla Polski tak się angażują, to znaczy, że ich interesy są zagrożone... tylko naiwniaki łapią się na hasła totalnej opozycji.

Powtórzę... nieuchronnie reforma nastąpi :)

Alter, to niestety nie jest takie proste. Obecna opozycja to dno kompletne, ale towarzystwo z PiS niewiele lepsze. Trochę inni socjaliści niż PO, ale tak samo głupi. Ne chce mi się tutaj ich głupot wymieniać, ale ostatnie podejście do potrzebnej zmiany w sądownictwie może wynikać albo z nieuctwa, albo z głupoty, albo z pychy. Wybieraj co Ci odpowiada, ale za każdym razem jest źle.
PiS nie robi reform - PiS zastępuje "ich" ludzi "swoimi" ludźmi. To jest czysta paranoja.
Napisz, jakie reformy systemowe zrobił przez dwa lata PiS? Moim zdaniem nic nie zrobił . An nawet gorzej. Z punktu wiedzenie katolickiego konserwatysty utrwala lewicowe "osiągnięcia" PO.
Kaczyński to nie jest strateg, ale cwaniaczek z Żoliborza nie mający pomysłu na Polskę innego jak zemsta na Tusku i jego kompanach. Pokaż mi teksty Kaczyńskiego, z których mógłbym się dowiedzieć co myśli o Polsce za lat 20 czy 50? Co myśli o szkolnictwie i modelu edukacji? Co myśli o gospodarce? Co myśli o współczesnych zagrożeniach dla wolności człowieka (gender, transhumanizm, AI, itd, itp)? Nie ma nic - intelektualna pustynia! Kiedyś podniecił się lektura neomarksisty Piketty'ego czyi podniecenie godne każdego socjalisty. Czas przejrzeć na oczy - król jest nagi. PiS i Kaczyński szykują grunt dla lewicowców - jak przyjdą do władzy po nich to będą mieli gotowe ustawy do zniszczenia w Polsce chrześcijaństwa , rodziny i wprowadzenia każdej głupoty, jak im przyjdzie do głowy.
Co mądrzejsi, a może odważniejsi(?), z Episkopatu dlatego dzisiaj dziękowali Dudzie.
Alter - jeżeli masz poglądy prawicowe to napisz co takiego widzisz w PiSie, co ci się podoba? W jakich ustawach z ostatnich 2 lat widzisz konserwatyzm i obronę wartości chrześcijańskich? W czym widzisz prawicowość PiSu? Dla mnie to po prostu inna niż PO lewica. I do tego słaba intelektualnie -mało kto tam coś rozumie ze współczesnego świata Na pewno Legutko, Krasnodębski - i koniec. Kaczyński nie rozumie nic, a dobry jest tylko w partyjnych rozgrywkach.
Dobrej nocy i miłych snów.
2900
#falco nieaktywny
25 lipca 2017r. o 0:09
świetnie napisane
:)
wątpię czy jak jutro wrócę d swojej ''betoniary '' przeczytam sensowną odpowiedz ...

spokojnej nocy :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
25 lipca 2017r. o 0:25
~~ napisał(a):
Alter, to niestety nie jest takie proste.

Oczywiście, że jest proste. Ponieważ jak dotąd wszelkie wysiłki PIS zmierzają ku myśli niepodległościowej Polski. W przeciwieństwie do 8lat poprzedniej ekipy.

Są jednak siły wewnętrzne, które z czystym sumieniem można nazwać targowicą, którym to się nie podoba. Protestuję wobec polityki poddaństwa wobec Niemiec i organów UE. Polska jest dumnym wolnym narodem, który nie pozwoli sobie na politykę poddaństwa, jaką prowadziło PO. Trolle, intelektualni impotenci typu falco na bolec.info nie zmienią mojej opinii.

Reforma sądownictwa nastąpi, prędzej czy później, twierdzą to sami sędziowie. Niezależnie od opinii miejscowych pseudopolitykierów.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~~Heh niezalogowany
25 lipca 2017r. o 0:38
Też idę spać ale coś ci napisze na dobranoc
Już widzę jaką radochę sprawiłeś ty wpisem pewnemu gościowi
I zgadzam się też z kimś kto napisał że jesteś cienias bo właśnie to potwierdziłeś
~~ds niezalogowany
25 lipca 2017r. o 10:55
http://www.tvn24.pl/r/artykul/spor-o-sadownictwo-w-jego-cieniu-sejm-uchwalil-wazne-ustawy,759518.html
~~biało-czerwony niezalogowany
25 lipca 2017r. o 11:24
pamiętnik karalucha:

ja ludzki pan zdradziłem swój kraj świcie, na śniadanie żrąc białe róże protestujących symbol głupoty i nienawiści po czym wytarłem mordę bo jestem lepszego sortu.
~~ niezalogowany
25 lipca 2017r. o 11:24
alter napisał(a):
~~ napisał(a):
Alter, to niestety nie jest takie proste.

Oczywiście, że jest proste. Ponieważ jak dotąd wszelkie wysiłki PIS zmierzają ku myśli niepodległościowej Polski. W przeciwieństwie do 8lat poprzedniej ekipy.

Są jednak siły wewnętrzne, które z czystym sumieniem można nazwać targowicą, którym to się nie podoba. Protestuję wobec polityki poddaństwa wobec Niemiec i organów UE. Polska jest dumnym wolnym narodem, który nie pozwoli sobie na politykę poddaństwa, jaką prowadziło PO. Trolle, intelektualni impotenci typu falco na bolec.info nie zmienią mojej opinii.

Reforma sądownictwa nastąpi, prędzej czy później, twierdzą to sami sędziowie. Niezależnie od opinii miejscowych pseudopolitykierów.

Alter, nie zrozumiałeś co napisałem. Tzw. reformy PiS polegają głównie na zmianie ludzi na "swoich". I temu głównie służą wprowadzane ustawy. Czyli nie ma zmian systemowych albo jest ich bardzo niewiele. To nie jest "zmiana", ale "zamiana". Jednych ludzi na drugich.
Po kolei:
Sądownictwo trzeba zreformować i nie ma nawet o tym co dyskutować. Podpisana dzisiaj przez PAD ustawa jest krokiem w dobrym kierunku. Zawetowane naruszały zasadę trójpodziału władzy i były napisane tylko pod kątem zamiany ludzi na "swoich". Ma u mnie PAD drugi punkt na plus. Pierwszy to było uwalenie ustawy o RIO, co było skokiem na samorządy.
Gospodarka - PiS nie zrobił nic, a w zasadzie zrobił socjalistyczny krok dający większą władzę urzędom skarbowym. Krok w tył. Mamy szczęście, że na świecie i w Europie koniunktura bardzo dobra i ceny ropy niskie. I dzięki temu gospodarka się kręci, ale to nie zasługa PiS. Jeżeli uważasz, że jest inaczej to podaj mi konkretne ustawy polepszające warunki gospodarowania i wolności gospodarczej wprowadzone przez PiS.
Służba zdrowia - no to są kpiny po prostu. Chodzą na pasku koncernów zagranicznych, a przykładów mnóstwo. I ty nazywasz to niezależnością? Poza tym, jak to socjaliści, wprowadzili ograniczenia na wolnym rynku farmaceutycznym na życzenie korporacji aptekarzy.
Edukacja - ściema, bo zmiany dotyczą tylko likwidacji gimnazjów (słusznej), ale nie ma żadnych zmian programowych w kierunku odwrócenia marksistowskiego modelu edukacji. PiS nie wycofał się też z tzw. konwencji antyprzemocowej, a zgodnie z art. 14 tej konwencji od przedszkola trzeba wprowadzać seksualizację dzieci. Nie zmieniają nic, bo jako socjalistom im to pasuje.
Sztandarowy temat PiS - Smoleńsk. Dzisiaj trzeba naprawdę wykazać się sporym zaślepieniem, żeby nie widzieć porażki totalnej. Dwa lata pracy podkomisji to żenada, a jej szef Berczyński uciekł do USA. Jego zastępca też już zrezygnował. Nie pokazali nic, znaleźli "sensacyjne" filmy znane od lat na YouTube, WAT się wycofał z konferencji bo manipulowali materiałami., itd. Oczywiście nie przeszkadza to wyznawcom religii smoleńskiej, bo wiara większa od rozumu.
I odpowiedz mi na pytanie, które zadałem. Jaki jest program Kaczyńskiego? Gdzie mogę go przeczytać, żeby poznać jego i PiS poglądy? Nie ma - Kaczyński naprawdę nie ogarnia świata. Skoro podpisujesz się tutaj nieraz pod poglądami konserwatywnymi to popatrz co robi PiS:
- ustawa antyaborcyjna do kosza,
- pigułka dzień po dostępna cały czas,
- tzw. konwencja antyprzemocowa obowiązuje dalej,
- wsparcie dla edukacji domowej dzieci drastycznie zmniejszone, bo dzieci muszą być indoktrynowane w systemie socjalistycznym (min. Zalewska, jak na prawdziwą socjalistkę przystało publicznie stwierdziła, że dzieci im z systemu wyciekają!),
- dostęp do broni to wg socjalisty Macierewicza nie dla Polaków (stwierdził, że musimy dorosnąć i on wie najlepiej, co jest nam potrzebne - zobacz co w tym czasie Czesi zrobili : broń dla każdego),

I tak można mnożyć przykłady.
Podsumowując krótko, bo nie mam więcej czasu: wybór między PiS a PO to wybór między dżumą a cholerą. Mamy pecha, bo na razie nie ma specjalnie mocnej alternatywy, ale to nie oznacza, że należy tolerować lewicowe działania PiSu.
A co do niepodległości:
PO jest obecnie zdecydowanie partią realizującą polecenia z Brukseli. PiS natomiast realizuje trochę inny plan. Dajemy kasę bez przetargów Amerykanom (np. Boeingi), a może nie zauważyłeś, że w zamieszaniu obecnym przepchano ustawę o wypłacie z polskiego budżetu emerytur obywatelom Izraela.
Alter, czasem mądrze piszesz, ale nie ufaj politykom. Żadnym, w tym PiSowskim. A już na pewno nie wierz Kaczyńskiemu - jego interesuje tylko dorwanie Tuska. I odda za to i ciebie, i mnie i wszystkich których trzeba żeby tego dokonać.
Jeżeli uważasz, że jest inaczej to podaj mi przykłady tekstów programowych Kaczyńskiego, w których mógłbym poznać jego kompleksową wizję Polski za lat 20 czy 50.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Gerresheimer zaprasza