Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

~~PanM niezalogowany
1 października 2022r. o 20:15
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): jedną bandę zmieni druga i ruszy kolejna ''karuzela''

w sensie, że już nie masz nadziei?
szybko poszło... ale ze 3 dni cie trzymało... i tak nieźle :D

Horus ma racje , wszyscy was walą w rogi a wy naiwniacy miotacie się od Annasza do Kajfasza.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
1 października 2022r. o 20:26
~~PanM napisał(a): wszyscy was walą w rogi

eee... Janusz nie czuje się oszukany. Jego róg nietknięty. :D

i temu na wybory od kilku lat nie chodzę. Ale Jasiu ostatnio twierdził, że na najbliższe z lekką nadzieją idzie... tylko nie napisał w kim tą nadzieję pokłada. Można się tylko domyślać... i znowu wszyscy po rogach dostaną tylko nie on. :D
No chyba, że leciał w kulki... on znany z tego że poglądy pod rozmówcę dobiera. Raz z nadzieją na wybory pójdzie, by za dwa dni o bandach pisać, a za trzy delegalizować wszystko będzie :D

ten marynarz tak ma ;))

PIS=PO=PRL
14240
M21W2
1 października 2022r. o 20:33
Panie ~~Brunatnopopielaty Rannik , nie czytał Pan dokładnie , nie pominąłem obecności Lecha Kaczyńskiego w zakrapianych spotkaniach w Magdalence , w kwestii podziału " łupów " po 1989 uczestniczyły wszystkie wtedy działające partie w tym PC braci Kaczyńskich .
Są dwie wersje rozstania się bodajże w 1992 roku Kaczyńskich z Wałęsą , jest to konflikt między nimi , w tamtym czasie miałem dość kłótni i politykierstwa ludzi z jednego obozu , obozu Solidarności , zająłem się działalnością gospodarczą i rolniczą ( hodowla pszczół ) dlatego nie zgłębiałem się nad tym kto ma rację .
Pan podał wersje Wałęsy ja nie mogę temu zaprzeczyć ani nie mam zamiaru podawać wersji Kaczyńskich , żadnej z dwóch nie jestem pewien , nie wiem która prawdziwa .
Z pozostałą częścią komentarza zgadzam się w stu procentach .
Pozdrawiam .

Do drugiej osoby piszącej do mnie , ma Pan prawo do oceny Macierewicza , tylko nie on udowodnił że teczka Wałęsy udostępniona po śmierci Kiszczaka przez jego żonę jest prawdziwa , nie on jako grafolog a właściwie kilku grafologów potwierdził autentyczność pisma i podpisów Wałęsy .
Ostatecznie sąd wrócił do sprawy choć " Co ciekawe, Sąd Rejonowy w Gdańsku podkreślił rzetelność i drobiazgowość prowadzonego śledztwa i nie zakwestionował poczynionych przez prokuratora ustaleń. Opinię biegłych z zakresu badania pisma ręcznego uznał za profesjonalną. "

" Prokuratorzy zwrócili się o wydanie ekspertyzy z zakresu pisma ręcznego do Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. Jana Sehna w Krakowie, żeby zweryfikować autentyczność dokumentów znalezionych w domu Czesława Kiszczaka. Zespół biegłych poddał analizie 158 dokumentów pochodzących z teczki personalnej i teczki pracy tajnego współpracownika SB o ps. "Bolek", w tym sporządzone odręcznie 21 grudnia 1970 roku zobowiązanie do współpracy ze Służbą Bezpieczeństwa, ponadto 117 stron doniesień spisanych odręcznie przez agenta o pseudonimie „Bolek" oraz 17 odręcznych pokwitowań odbioru pieniędzy przez agenta o ps. "Bolek" za przekazywane Służbie Bezpieczeństwa informacje, jak też figurujące pod tymi dokumentami podpisy: „Lech Wałęsa", „Lech Wałęsa Bolek" i „Bolek". Biegli jednoznacznie i kategorycznie stwierdzili, że odręczne zobowiązanie o podjęciu współpracy z SB oraz późniejsze doniesienia agenta zostały w całości nakreślone przez Lecha Wałęsę. On też osobiście pokwitował odbiór pieniędzy za przekazane funkcjonariuszom SB informacje."

Na tej podstawie śledczy zdecydowali o umorzeniu śledztwa stwierdzając, że czynu polegającego na podrobieniu na szkodę Lecha Wałęsy dokumentów operacyjnych Służby Bezpieczeństwa z lat 1970 – 1976 nie popełniono.

Zaznaczam że śledztwo zostało wznowione po tym jak Wałęsa zaprzeczył i nie zgodził się z wyrokiem Sądu Rejonowego w Gdańsku potwierdzającego autentyczność teczek Wałęsy .

Tak całym sercem wspieram Solidarność w której byłem do 1989 r oraz tą obecną .
O moich odznaczeniach , nie widzę powodu aby ludziom takim jak Pan opowiadać o tym na forum .

Nie wiem dlaczego odpowiadam

~~Kraiglom niezalogowany
1 października 2022r. o 20:43
does anyone here invest in real estate?
~~Morus niezalogowany
1 października 2022r. o 21:52
~~gamoń napisał(a): plotki o tym że Wałęsa donosił

Jakie plotki? Przeciez dowiedziono że podpisy pod donosami sa jego.
~~Horus niezalogowany
1 października 2022r. o 21:59
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): jedną bandę zmieni druga i ruszy kolejna ''karuzela''

w sensie, że już nie masz nadziei?
szybko poszło... ale ze 3 dni cie trzymało... i tak nieźle :D

co za tępa dzida na dodatek z postępująca sklerozą...
ale nie ma jak udowodnić takiemu że od lat zawsze piszę że tu nic się nie zmienia od dekad...
jedna partia zastępuje drugą ...inaczej -jedna klika drugą ...
a Polak nie ma tu nic do powiedzenia ...
co teraz można zaobserwować ?...jakie wnioski wyciągnąć?
ano takie że piSSdzielcy wiedzą że pożegnają się z ''korytem'' więc teraz zrobią wszystko by się nachapać i co tylko można popsuć ...w jak najgorszej kondycji pozostawić wszystko by później od tego kto wygra wymagać cudu...
oni dobrze wiedzą i to że nawet wygrana przez oszustwo nie powstrzyma już ludzi przed otwartym oporem ...
piSSdzielcom nie zależy na dobru Polaków bo wystarczy popatrzeć na to że walka ze zbyniem ''zero'' jest ważniejsza od kasy unijnej ...
przecież oni i tak będą mieli z czego kraść...po to im rosnąca inflacja ...
a głupi ''polaczek'' nadal jest ogłupiany tym że Rosja ...że Putin...

kogo to tak naprawdę obchodzi co tam się dzieje? ...to nie nasza wojna...
ale kiedy ulegnie się temu pajacowi w zielonej koszulce i Ukraina zostanie przyjęta do NATO -LICZĘ NA TO ŻE NIE- wtedy ta wojna może już być nasza...
a to juz jest poważne zagrożenie dla Polaków...nie dla rządu bo ten wypierdzieli ''na rumunię'' i będzie kolenym w historii Polski ''rządem na uchodźctwie''
jak takie ''rządy'' się kończyły mamy przekład na Powstaniu ...

a teraz skupiam się na siatkarkach ...
18442
PIS-PO-PRL
1 października 2022r. o 22:43
~~Horus napisał(a): ale nie ma jak udowodnić takiemu że od lat zawsze piszę że tu nic się nie zmienia od dekad...
jedna partia zastępuje drugą ...inaczej -jedna klika drugą ...

przecież nie dalej jak 3 dni temu pisałeś, ze idziesz na wybory z nadzieją... więc co to była za nadzieja? na co?
czyli już jej nie masz? przeszło?
nie martw się, jak będzie trzeba, to na potrzeby postu, żeby komuś "udowodnić" że się myli, znowu ją będziesz miał... :D

ps. Nie zapomnij zagłosować na tych, przez których
~~Horus napisał(a): tu nic się nie zmienia od dekad...

PIS=PO=PRL
~~Mondry niezalogowany
2 października 2022r. o 4:05
Sąsiad, zwolennik PiS, po spożyciu flaszki: "Będę jadł suchy chleb i kartofle, ale na Tuska nie zagłosuję."
- Co mu powiedzieć?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo