Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

świat wolnych ludzi

8687
#jr nieaktywny
4 września 2017r. o 9:47
~~ napisał(a): nie prawda, wystarczy poobserwować ok 2 letnie dziecko, by dostrzec u niego zło, np chęć niszczenia.... dzieci wcale nie rodzą się aniołkami

jasne to urodzone potwory - to jak z nich wyrastają dobrzy ludzie?
https://twitter.com/_Amazingstuff__/status/904048995596722176

Dopisane 04.09.2017r. o godz. 09:47:

ile czasu trzeba, żeby dziecko nauczyć złych odruchów, nawyków, zachowań - ile czasu potrzeba na przykład na naukę języka?
dwa lata to masa czasu, a wziąć pod uwagę trzeba warunki otoczenia i okoliczności takiego zachowania - nie wystarczy stwierdzić faktu - warto rozejrzeć się przez co takie zachowania jest warunkowane
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bolczyk niezalogowany
4 września 2017r. o 10:07
jr napisał(a):
~~Bolczyk napisał(a): jr naucz się być wolnym w matrixie... potrafisz ...ja chyba tak:D....nie pytaj Tuska Jak żyć :D

;) no to gratuluję, bo ja w klatce nie potrafię być wolnym...no i nie pytam nikogo jak żyć, a wręcz żądam, żeby nikt nie mówił mi jak mam żyć

co do wolności rozumiem, ze pewnie masz na myśli stan umysłu? i fakt, że wolnego człowieka nie można skłonić do niczego, czego by nie chciał - to zgoda,a le to dopiero pierwszy etap w osiąganiu niezależności - ten drugi odnosi się do spraw bytowych

...mam nadzieję ,że ten pierwszy etap masz już za sobą :)Jeśli chodzi o sprawy bytowe to musisz nauczyć się żyć i Twoja rodzina na takim poziomie aby nie czuć się niewolnikiem .Jeśli chodzi o prawo(klatkę) to żyj po swojemu balansując na granicy "ich "prawa . Kiedyś gdy miałem 18 lat to wraz z kumplami doszliśmy do wniosku,że aby żyć tak jak się chce to trzeba by było wszystkich wybić pozostawiając Adama i Ewę .To też nie dawało żadnej gwarancji i zrezygnowaliśmy z tego pomysłu :D . Wykorzystaj do uzyskania wolności swoje IQ......na pewno poczujesz się lepiej.
~~klucznick niezalogowany
4 września 2017r. o 11:53
~~ napisał(a): nie prawda, wystarczy poobserwować ok 2 letnie dziecko, by dostrzec u niego zło, np chęć niszczenia.... dzieci wcale nie rodzą się aniołkami
ja jak miałem 2 latka to wyglądałem jak aniołek i przyleciałem na skrzydełkach z nieba.
~~ niezalogowany
4 września 2017r. o 14:52
~~Bolczyk napisał(a):
...mam nadzieję ,że ten pierwszy etap masz już za sobą :)Jeśli chodzi o sprawy bytowe to musisz nauczyć się żyć i Twoja rodzina na takim poziomie aby nie czuć się niewolnikiem .Jeśli chodzi o prawo(klatkę) to żyj po swojemu balansując na granicy "ich "prawa . Kiedyś gdy miałem 18 lat to wraz z kumplami doszliśmy do wniosku,że aby żyć tak jak się chce to trzeba by było wszystkich wybić pozostawiając Adama i Ewę .To też nie dawało żadnej gwarancji i zrezygnowaliśmy z tego pomysłu :D . Wykorzystaj do uzyskania wolności swoje IQ......na pewno poczujesz się lepiej.

Jak byłem młody i miałem 17 lat mówiłem dokładnie to samo. Jeździłem na Jarocin i powtarzał te banały co wy. Potem dorosłem i zakończyłem tę dziecinadę. Niby olewasz, ale żyjesz wewnątrz. Niby się buntujesz, ale jednak nie. Dorośnijcie i jak już wrócicie z rozpoczęcia zajęć w szkołach średnich weźcie się za naukę.
8687
#jr nieaktywny
4 września 2017r. o 16:33
no więc ja miałem odwrotnie, nie jeździłem do Jarocina, nie mówiłem tego co teraz, byłem pokorny, choć zawsze była we mnie nuta buntu, teraz, kiedy dojrzałem do wolności - bunt przybrał na sile i wyrazie i :) przed starością zamierzam jeszcze doświadczyć prawdziwej wolności
2900
#falco nieaktywny
4 września 2017r. o 16:38
dlatego teraz wzbudzasz taką wściekłość że nie dajesz się nikomu zmanipulować ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
8687
#jr nieaktywny
4 września 2017r. o 16:41
Aaaaaa to dlatego?
~~ niezalogowany
4 września 2017r. o 16:44
jr napisał(a): no więc ja miałem odwrotnie, nie jeździłem do Jarocina, nie mówiłem tego co teraz, byłem pokorny, choć zawsze była we mnie nuta buntu, teraz, kiedy dojrzałem do wolności - bunt przybrał na sile i wyrazie i :) przed starością zamierzam jeszcze doświadczyć prawdziwej wolności

wybuduj w lesie szałas i zamieszkaj, tam czeka na Ciebie prawdziwa wolność... w społeczeństwie tylko będziesz dręczył siebie i innych
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza