Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

świat wolnych ludzi

~~debest niezalogowany
3 września 2017r. o 17:16
Ludzie dzielą się na mądrych i głupich. Mądrzy ludzie nawet w ramach obecnego systemu (który sami stworzyli) potrafią żyć, kochać, bawić się i robić wiele innych rzeczy. Mądrzy ludzie nie kupują niczego, bo tak im ktoś powiedział w reklamie; nie zadłużają się, byle tylko mieć auto lub dom jak sąsiad czy kolega z pracy - tak robią ludzie głupi.

Nawet jeśli stworzysz system bez systemu, to głupi go albo zepsują, albo wymyślą coś innego, by było im źle. Tego nie przewidzisz, ale to stanie się na pewno, bo to wynika z ich natury.

Piszecie o tym, że widzicie i rozumiecie więcej i to stawia was ponad głupim motłochem. Ja wasze teorie spiskowe znam i się nimi nie martwię znając Pismo Święte, w którym Bóg mówi:

"Nie nazywajcie sprzysiężeniem (spiskiem) wszystkiego, co ten lud nazywa sprzysiężeniem (spiskiem), i nie bójcie się tego, czego on się boi, ani się nie trwóżcie!

Tylko Pana Zastępów miejcie za Świętego, niech On będzie waszą bojaźnią i On waszym lękiem!"K. Izajasza

I odpowiadając panu krzykaczowi - Bóg kocha wszystkich ludzi - także homosiów. Są grzesznikami i o nich mówi w Ezechiela tak:

"Lecz gdy bezbożny odwróci się od wszystkich swoich grzechów, które popełnił, i będzie przestrzegał wszystkich moich przykazań, i będzie wykonywał prawo i sprawiedliwość, na pewno będzie żył, nie umrze.

Nie będzie mu się przypominać żadnych jego przestępstw, które popełnił, będzie żył przez sprawiedliwość, którą się kierował.

Czy rzeczywiście mam upodobanie w śmierci bezbożnego - mówi Wszechmocny Pan - a nie raczej w tym, by się odwrócił od swoich dróg i żył?"

Tylko czy gej chce wiedzieć, co mówi o nim Bóg? Chce odwrócić się od swojego grzechu homoseksualizmu, by żyć? I czy to wina Boga, albo moja, że gonią oni za swoimi pożądliwościami i odwracają uszy od tych słów?

Co do innych spraw - panie krzykaczu - to zauważyłem, że czytasz moje wpisy po łebkach i bez zrozumienia tekstu, więc to tyle.

To dlatego uważam, że jednym z głównych problemów jest edukacja naszych dzieci. Muszą znać swoją historię, umieć myśleć i czytać ze zrozumieniem. Dowiedzą się skąd przyszli ich przodkowie i będą wiedzieli dokąd mają iść i w jaki sposób. Bez Boga zajdą donikąd i będą oglądać ślady na niebie mówiąc, że kosmici chcą ich otruć, a rząd światowy dodaje im do wody fluor, by obniżyć ich poziom inteligencji. Bez myślenia i bez poznania Boga już na wstępie są przegrani.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
3 września 2017r. o 17:21
Dzień dobry

Człowiek nie rodzi się zły, nie rodzi się z rządaniami i oczekiwaniami.
Kreowanie takiego wizerunku jest złe.
Dobrze zastanówcie się zanim coś napiszecie.
Zastanówcie się nad tym jaki wpły może mieć na innych to co napiszecie.

wolność- słowo o wielu znaczeniach

spokojnego:)
~~Bolczyk niezalogowany
3 września 2017r. o 17:47
jr naucz się być wolnym w matrixie... potrafisz ...ja chyba tak:D....nie pytaj Tuska Jak żyć :D
~~taka 30+ niezalogowany
3 września 2017r. o 18:25
jr...ja się zastanawiam jak Ty te pozbawienie praw obywatelskich załatwiłeś.Z tego co się trochę orientuję to trzeba mieć przyrzeczenie od innego państwa o udzieleniu obywatelstwa i pozwolenie od prezydenta RP.Niechcąco znam jeden myk i chyba tak Ci poprostu wyszło ale to musiało być raczej jeszcze przed wejściem do Unii albo w kraju który do niej nie należy.
~~ niezalogowany
3 września 2017r. o 18:52
jak chce być taki wolny, niech odetnie się od internetu, i wszystkiego co społeczeństwo zapewnia ciężką pracą... ale to taki następny teoretyk kanapowy
~~debest niezalogowany
3 września 2017r. o 19:11
Nikt tutaj nie wierzy w to, że jr porzucił formalnie prawa obywatelskie. On po prostu obejrzał kilka filmików typu Zeitgeist, matrix oraz parę filmików z teoriami spiskowymi i podobnie do wykorzystanego w latach 60. przez komunistów pokolenia dzieci kwiatów pragnie burzyć system.

Tamto pokolenie ubrało potem garnitury lub po prostu poszło do fabryk i zajęło się porządną pracą. I to samo zrobi w końcu jr, kiedy w swojej wyobraźni odda sobie prawa obywatelskie.

Prawdziwe problemy są inne.
~~taka 30+ niezalogowany
3 września 2017r. o 19:19
Oj tam,internet dla wszystkich.Coś czuje kolego,że gdzieś tam miałeś trochę czasu na przemyślenia jeśli faktycznie jest tak jak mówisz i stąd te wywody.
~~ niezalogowany
3 września 2017r. o 19:25
~~debest napisał(a):

I odpowiadając panu krzykaczowi - Bóg kocha wszystkich ludzi - także homosiów.

''bóg'' może tak ale ty nie bo pierwszy mówi o LUDZIACH a ty nawet nie o homoseksualistach tylko HOMOSIACH co jest formą obrazliwą ale oczywiście nie dla ciebie ...prawda?

czy to wina Boga, albo moja, że gonią oni za swoimi pożądliwościami

a czy to ich wina że ty być może żyjesz z kobietą ?
mają ci za złe że pożądasz kobiety?

Co do innych spraw - panie krzykaczu - to zauważyłem, że czytasz moje wpisy po łebkach i bez zrozumienia tekstu, więc to tyle.

''krzykaczu''? jaja sobie robisz ?
to ty tu pokrzykujesz rzucając na prawo i lewo jakimiś ''ezechielami'' czy ''tomaszami'' myśląc że zamienisz to forum w ambonę :)
jesteś -po raz kolejny napiszę -hipokrytą i nadal nie widzisz problemu jakim życie dotknęło kobietę z Riminii bo .... nie jest to twoja żona
wtedy inaczej byś tu pisał
myślę też że w swojej hipokryzji nie odmówiłeś nawet jednej ''zdrowaśki '' w mojej ''intencji'' i tak trzymaj

Bez myślenia i bez poznania Boga już na wstępie są przegrani.

co do ostatniego zdania -skończ pieprzyć bo do tego by znać swoją wartość nikomu żaden ''bóg'' nie jest potrzebny
kim jesteś ty sam by innych nazywać ''przegranymi''?
''lepszy sort'' ?
a może kolejny ''mesjasz''?

może i tak tyle że w tej chwili przyozdobiony czapeczką z dzwoneczkami ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza