Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

świat wolnych ludzi

~~ niezalogowany
3 września 2017r. o 21:50
Bez Boga nie ma wartości i właściwego punktu odniesienia. Nie każdy to niestety pojmuje, dlatego warto odesłać do Nietzschego i tego co napisał o "śmierci" Boga i konsekwencjach tego faktu. Zanim zaczniecie pisać brzydkie rzeczy do debesta poczytajcie.
Dobrej nocy i nawrócenia wam życzę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
3 września 2017r. o 21:56
DP napisał(a): Dzień dobry

Człowiek nie rodzi się zły, nie rodzi się z rządaniami i oczekiwaniami.
Kreowanie takiego wizerunku jest złe.
Dobrze zastanówcie się zanim coś napiszecie.
Zastanówcie się nad tym jaki wpły może mieć na innych to co napiszecie.

wolność- słowo o wielu znaczeniach

spokojnego:)

Nie masz racji DP.
Człowiek ma w sobie pierwiastek zła i taki się rodzi. Dzieci też potrafią być złe, bardzo złe (znasz "Władcę much" W. Goldinga?).
Człowiek rodzi się z wbudowanymi prawami moralnymi i z potencją do czynienia zła. I żadne lewicowe zaklinania tego nie zmienią. A przyjęcie takiego poglądu, jak Ty prezentujesz oznacza zezwolenie na zło poprzez nieprawidłowy model wychowania dzieci. Ciekawe, że 50 lat temu nie było ADHD. A wszystkie (!) moje znajome nauczycielki z 30-40 letnim stażem mówią, że co roku jest gorzej - dzieci są nieznośnie i złe. To jest właśnie skutek przyjęcia w wychowaniu błędnych założeń, w tym że dziecko rodzi się jako dobre z natury. To jest nieprawda.
Dobrej nocy i miłych snów o grzeczniutkich dzieciach.
~~ niezalogowany
3 września 2017r. o 22:12
jakie to ''brzydkie rzeczy '' pisze się do debeściaka?
to że wielu nie życzy sobie ordynarnych prób narzucania przez niego własnego światopoglądu?
to że widzi ''zdzbło'' u innych a swojej ''belki'' nie dostrzega?
jego ''droga'' jest jedynie słuszna?
jak niedawno jedynie słuszna linia pewnej partii?
debeściak pisze o jakiejś tam wolności a sam jest zniewolony przez religię więc o czym on pisze ?
cytaty?
już nie raz podawano tutaj cytaty niby ''świętych'' którym do prawdziwej świętości wiele brakowało

~~debest niezalogowany
3 września 2017r. o 23:03
~~Zanim zaczniecie pisać brzydkie rzeczy do debesta poczytajcie.

[/c napisał(a):

Spokojnie. Przywykłem do tego. Schemat jest zawsze ten sam.

To nie ja drażnię takich ludzi. Nie drażni ich nawet to co piszę. Problemem dla nich jest to, że jakaś cząstka ich krzyczy, że mogę mieć rację.

Dla ludzi, którzy piszą tutaj o systemie wartości opartym na swoim pomyśle, którzy sami stanowią dla siebie najwyższy autorytet to o czym piszę jest wyrzutem sumienia, a raczej resztkami takiego wyrzutu.

Przypominam, że morderstwo nienarodzonego jest zawsze morderstwem i tak będzie ostatecznie rozliczone; że seks mężczyzny z mężczyzną nie stał się nagle czymś normalnym, bo zmieniliśmy definicję normalności; że rodzina to ojciec, matka i dzieci, a nie tatusiowie i dziecko; że wszyscy zostaliśmy wychowani w systemie moralnym opartym na Biblii, a już za naszego życia ten system jest podmieniany na system oświeconego człowieka, który sam decyduje co jest dobre, a co złe, a jeśli Bóg twierdzi inaczej to ogranicza jego wolność i narzuca swoje prawa.

Przypominam, że Jezus kocha wszystkich grzeszników i chce, by grzesznik odwrócił się od grzechu i żył.

Wskazuję na ułomność przekonań ludzi, którzy twierdzą "jestem dobrym człowiekiem, a na pewno lepszym niż wielu, których znam, więc chyba Bóg mnie nie wrzuci do piekła".

Nigdzie nie stwierdziłem, że jestem bez grzechu i mam we wszystkim rację. Odbieram swoje lekcje dzień po dniu, przyjmując cięgi od Boga.

Bóg dał człowiekowi wybór. Życie albo śmierć. Ja nie narzucam nikomu co ma robić. Ja jedynie przypominam właściwe pojęcie definicji i praw Boga, który jest niezmienny, ponieważ diabeł sprytnie zmienia definicje i zaciemnia drogi: morderstwo jest zabiegiem, albo incydentem, a homoseksualizm nie jest niby grzechem, tylko normalną miłością.

~~ niezalogowany
4 września 2017r. o 3:15
~~ napisał(a):

Nie masz racji DP.
Człowiek ...

Nie potrafisz przyswoić prostej informacji. Jak chcesz zrozumieć złożoną treść.
I jeszcze jedno.Ty nie wierzysz w Boga.

~~ niezalogowany
4 września 2017r. o 6:21
to prawda
szatan zwycięża :)
8687
#jr nieaktywny
4 września 2017r. o 7:07
~~Bolczyk napisał(a): jr naucz się być wolnym w matrixie... potrafisz ...ja chyba tak:D....nie pytaj Tuska Jak żyć :D

;) no to gratuluję, bo ja w klatce nie potrafię być wolnym...no i nie pytam nikogo jak żyć, a wręcz żądam, żeby nikt nie mówił mi jak mam żyć

co do wolności rozumiem, ze pewnie masz na myśli stan umysłu? i fakt, że wolnego człowieka nie można skłonić do niczego, czego by nie chciał - to zgoda,a le to dopiero pierwszy etap w osiąganiu niezależności - ten drugi odnosi się do spraw bytowych

Dopisane 04.09.2017r. o godz. 06:35:

~~taka 30+ napisał(a): jr...ja się zastanawiam jak Ty te pozbawienie praw obywatelskich załatwiłeś.Z tego co się trochę orientuję to trzeba mieć przyrzeczenie od innego państwa o udzieleniu obywatelstwa i pozwolenie od prezydenta RP.Niechcąco znam jeden myk i chyba tak Ci poprostu wyszło ale to musiało być raczej jeszcze przed wejściem do Unii albo w kraju który do niej nie należy.

odpowiem pytaniem - czy wolny człowiek ma swego właściciela? którego by musiał pytać o pozwolenie?
czy wolny człowiek zamienia niewolnictwo w Polsce na niewolnictwo w jakimkolwiek innym kraju?
to tak jakbyś pytała: panie prezydencie, czy mogę przestać być pańską poddaną (obywatelką), a w zamian zostać poddaną np Trumpa? bo on powiedział, że mnie od pana weźmie?

Dopisane 04.09.2017r. o godz. 06:51:

~~debest napisał(a): Nikt tutaj nie wierzy w to, że jr porzucił formalnie prawa obywatelskie. On po prostu obejrzał kilka filmików typu Zeitgeist, matrix oraz parę filmików z teoriami spiskowymi i podobnie do wykorzystanego w latach 60. przez komunistów pokolenia dzieci kwiatów pragnie burzyć system.

Tamto pokolenie ubrało potem garnitury lub po prostu poszło do fabryk i zajęło się porządną pracą. I to samo zrobi w końcu jr, kiedy w swojej wyobraźni odda sobie prawa obywatelskie.

Prawdziwe problemy są inne.

Skąd wiesz kim jestem, skoro mnie nie znasz? oceniasz mnie przez pryzmat swoich wierzeń i wypowiadasz się w imieniu wszystkich tutaj , choć nikt cie do tego nie upoważnił.
nieprawda, że ludzie dzielą się mądrych i głupich...wszyscy są głupi (bez urazy), jedni mniej a inni bardziej
to nie prawda, ze mądrzy stworzyli ten system, w którym żyjemy, stworzyli go cwaniacy pasożytniczo żerujący na swoich żywicielach w zamian za obietnice ochrony, z której się nie wywiązują

Dopisane 04.09.2017r. o godz. 07:07:

~~ napisał(a):

Nie masz racji DP.
Człowiek ma w sobie pierwiastek zła i taki się rodzi. Dzieci też potrafią być złe, bardzo złe (znasz "Władcę much" W. Goldinga?).
Człowiek rodzi się z wbudowanymi prawami moralnymi i z potencją do czynienia zła. I żadne lewicowe zaklinania tego nie zmienią. A przyjęcie takiego poglądu, jak Ty prezentujesz oznacza zezwolenie na zło poprzez nieprawidłowy model wychowania dzieci. Ciekawe, że 50 lat temu nie było ADHD. A wszystkie (!) moje znajome nauczycielki z 30-40 letnim stażem mówią, że co roku jest gorzej - dzieci są nieznośnie i złe. To jest właśnie skutek przyjęcia w wychowaniu błędnych założeń, w tym że dziecko rodzi się jako dobre z natury. To jest nieprawda.
Dobrej nocy i miłych snów o grzeczniutkich dzieciach.

a może dzieci potrafią być złe z racji złego wychowania? z racji złych wzorów narzucanych od okresu prenatalnego? a może złe wzorce czerpią z TV oglądając od niemowlaka bajki z podprogowym przekazem? a może wyczuwając podświadomie swoje prawo do wolności jako istota ludzka, po prostu buntują się przeciwko narzucaniu im wzorców?
proszę spytać te znajome nauczycielki, na czym się skupiają w swojej pracy - na dziecku, czy na realizacji narzuconego programu (programowaniu umysłów)?
dzieci trafiają do szkoły już wstępnie zaprogramowane przez media i otoczenie, które od wielu lat dzięki wysiłkom rządzących jest permanentnie ogłupiane, rodzice muszą większość czasu poświęcać na zapewnienie środków do życia, z których ponad 80% jest im bezprawnie grabione przez tzw państwo
nie mają czasu ani siły na właściwe zajęcie się dzieckiem, a do tego w przeważającej części młodzi rodzice sami zmanipulowani systemowa indoktrynacja nie sa świadomi w jakim żyją świecie
dzieci pozbawione dostatecznej ilości ciepła i miłości rodzicielskiej podatne na środowiskowe wpływy...może tu jest źródło problemów
~~ niezalogowany
4 września 2017r. o 9:29
nie prawda, wystarczy poobserwować ok 2 letnie dziecko, by dostrzec u niego zło, np chęć niszczenia.... dzieci wcale nie rodzą się aniołkami
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza