Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

świat wolnych ludzi

8687
#jr nieaktywny
4 września 2017r. o 17:20
~~ napisał(a):
jr napisał(a): no więc ja miałem odwrotnie, nie jeździłem do Jarocina, nie mówiłem tego co teraz, byłem pokorny, choć zawsze była we mnie nuta buntu, teraz, kiedy dojrzałem do wolności - bunt przybrał na sile i wyrazie i :) przed starością zamierzam jeszcze doświadczyć prawdziwej wolności

wybuduj w lesie szałas i zamieszkaj, tam czeka na Ciebie prawdziwa wolność... w społeczeństwie tylko będziesz dręczył siebie i innych

najwidoczniej odmiennie rozumiemy wolność ;), pozwól, ze nie usłucham twojej rady, ponieważ wybudowałem dom i jeszcze trochę zamierzam w nim pomieszkać
przeszkadza mi natomiast reżim państwa i nie zamierzam się nań godzić
nie zamierzam tez nikogo dręczyć, ani słuchać nieżyczliwych rad ;)

masz jakąś inna radę? np w jaki sposób odebrać rządowi moją część majątku narodowego należną z racji narodowości, która rząd zarządza bez mojego upoważnienia, a działaniem tym przynosi wyłącznie szkody - masz jakiś sposób? jak masz to napisz, jak nie ma sz - zachowaj swoje rady dla siebie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
4 września 2017r. o 20:45
~~ napisał(a): nie prawda, wystarczy poobserwować ok 2 letnie dziecko, by dostrzec u niego zło, np chęć niszczenia.... dzieci wcale nie rodzą się aniołkami

jeszcze jedno tak durne słowo i ulegniesz zniszczeniu

ciekawość poznawcza u dziecka jest wspaniała:)
a pózniej ....
gdy już zacznie mówić niekończące się ''a dlaczego?"
2900
#falco nieaktywny
4 września 2017r. o 21:16
pomyślmy ....
urodziłeś się Polakiem
mieszkasz od zawsze na polskiej ziemi
chcesz wybudować dom i ...
musisz od państwa KUPIĆ ziemię a to nie koniec
musisz jeszcze płacić podatek

wiem ...Niemiec czy Czech też musi , bo tak właśnie działa system
system który ma jedno ,naczelne zadanie ..

''doić '' :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ niezalogowany
5 września 2017r. o 8:30
falco napisał(a):

musisz od państwa KUPIĆ ziemię a to nie koniec
musisz jeszcze płacić podatek

A nie możesz kupić ja każdy ziemi od osoby prywatnej? Musisz od państwa?
Przecież podatek majątkowy (np. od nieruchomości) to najbardziej sprawiedliwy haracz z wszystkich. Jak utrzymasz szkoły i szpitale? Mają być prywatne? A co z tymi, którzy sobie nie poradzą, którzy ulegna wypadkowi i trafią na wózek i nie będą w stanie zaplacić za leczenie? Nie każdy rodzi się z tym samym poziomem inteligencji i zdolności i nie każdy jest w stanie nauczyć się tego samego i robić rzeczy przydatnych dla innych.
To co? Mamy wrócić do klanów rodzinnych sprzed koncepcji państw narodowych? Przecież gdyby to było dobre i możliwe do utrzymania to by się utrzymało.
Tak sobie piszę, bo widzę, że poziom waszych życzeń wolnego człowieka to przedszkole.
Jedyni niezależni i wolni ludzie to bezdomni - żyją bez swoich domów za które (to do jr) płaci się podatki, a żeby je płacić trzeba mieć dowód, pesel i prawa obywatelskie; żyją z tego, co dajemy im my - przechodnie i podatnicy (gdy trafiają na SOR).
Dołącz do nich, a będziesz żył w świecie wolnych ludzi. Każdy inny sposób to dziecięce bujanie nastoletniego buntownika z gimnazjum.
~~jr niezalogowany
5 września 2017r. o 8:32
Polska to przeciez nie tylko miejsce pod dom, to lasy, rzeki, jeziora, bogactwa mineralne, a wszystko to jest wlasnoscia Polakow, czy ktokolwiek z was otrzymuje dywidendy od zarzadzanej przez rzad swojej wlasnosci?
Powszechnie natomiast widoczne jest rażące marnotrawienie naszego majatku przez zarzadce, dlaczego nie chcecie sie o to upomniec?
~~jr niezalogowany
5 września 2017r. o 8:36
Bezdomny rowniez jest wlascicielem kawalka Polski i nalezy mu sie on jak psu buda, dlatego nie powinien byc bezdomny, bo panstwo rozprzadzajace jego majatkiem powinno zapewnic mu byt
~~jr niezalogowany
5 września 2017r. o 8:40
Co do podatkow, kiedy juz sie dowiesz skad sie wziely, kto i kiedy i w jakim celu je wprowadzil to wtedy bedziemy mogli porozmawiac
~~ niezalogowany
5 września 2017r. o 9:00
Dziecko... wiem to wszystko i rozumiem. Nie jestem hipokrytą - żyję w obecnym systemie i godzę się na niego. To nie system jest zły, ale sposób wyboru przedstawicieli władz. Ty zaś piszesz o porzuceniu praw obywatelskich, ale porzuciłeś je jedynie w swoim umyśle, piszesz o rewolucji, ale to co oferujesz to potok słów gimnazjalisty i punka z lat 80-tych.
Daj spokój. Jeśli napiszę, że system drukowania pieniędzy bez pokrycia w złocie wprowadzony w 1971 r. jest rakiem, a lekarstwem jest powrót do parytetu złota - to będzie konkret.
Jeśli napiszę, że absolwenci studiów medycznych powinni zwracać koszty studiów jeśli uciekają za granicę, bo jest to kierunek szczególny dla nas - to będzie konkret.
Jeśli napiszę, że prawo głosu w wyborach powinny mieć jedynie osoby w wieku powyżej 25 lat i to po ukończeniu kursu wiedzy o państwie (tak było w starożytnych Atenach!) - to będzie konkret.
Jesli napiszę, że głupi podatek od pracy należy zastąpić podatkiem od majątku, co będzie sprawiedliwsze - to będzie konkret.
Jesli napiszę.... i moge tak dużo więcej.
Ty piszesz o jakiś mrzonkach, dywidendach od majątku państwa chcąc jednocześnie to państwo zlikwidować i wrócić do lasu.
No weź...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza