~~Tomi napisał(a): Polski ciemnogród... Czlowiek z pasja, co z tego, że w sułtannie? Banda cebulaków, ale minie jeszcze z 20 lat, nim to komunistyczne pokolenie sie troche wykruszy...
~~Mama :) napisał(a): Zamiast pisać na forum napiszcie do biskupa, niech przeczyta. Zbierzcie podpisy niech zobaczy ile ludzi broni księdza z pasją, księdza z ludzkim podejściem do wiernych a przede wszystkim do młodego pokolenia. On przyciąga do kościoła - nie odpycha. Te "zgorszone panie" kiedyś odejdą ...i puste ławki zostaną? Warto iść z duchem czasu, spróbować zmienić kościół, żeby dzieci szły do niego z radością, z chęcią, żeby wynosiły z niego wiedzę o Bogu a nie nudziły się na mszach. Żeby szły do tego kościoła z własnej a nie z przymuszonej woli, bo komunia za pasem albo bierzmowanie itd.
Ksiądz z Osiecznicy powinien dostać pochwałę za krzewienie w młodych pasji do sportu, do zdrowego trybu życia...Kulturystyka to pokaz rzeźby ciała, nie sutanny, taki sport, taki strój, tego wymaga i tak do tego podszedł ksiądz. A ze trochę "pokręcił" tym i owym? Mnie nie zgorszył :) Umie się bawić. Takie moje skromne zdanie.
~~RRR napisał(a):~~Mama :) napisał(a): Zamiast pisać na forum napiszcie do biskupa, niech przeczyta. Zbierzcie podpisy niech zobaczy ile ludzi broni księdza z pasją, księdza z ludzkim podejściem do wiernych a przede wszystkim do młodego pokolenia. On przyciąga do kościoła - nie odpycha. Te "zgorszone panie" kiedyś odejdą ...i puste ławki zostaną? Warto iść z duchem czasu, spróbować zmienić kościół, żeby dzieci szły do niego z radością, z chęcią, żeby wynosiły z niego wiedzę o Bogu a nie nudziły się na mszach. Żeby szły do tego kościoła z własnej a nie z przymuszonej woli, bo komunia za pasem albo bierzmowanie itd.
Ksiądz z Osiecznicy powinien dostać pochwałę za krzewienie w młodych pasji do sportu, do zdrowego trybu życia...Kulturystyka to pokaz rzeźby ciała, nie sutanny, taki sport, taki strój, tego wymaga i tak do tego podszedł ksiądz. A ze trochę "pokręcił" tym i owym? Mnie nie zgorszył :) Umie się bawić. Takie moje skromne zdanie.
Wszystko się zgadza ,tylko ,ż e ksiądz nie jest od kręcenia "tym i owym".
~~ napisał(a):~~RRR napisał(a):~~Mama :) napisał(a): Zamiast pisać na forum napiszcie do biskupa, niech przeczyta. Zbierzcie podpisy niech zobaczy ile ludzi broni księdza z pasją, księdza z ludzkim podejściem do wiernych a przede wszystkim do młodego pokolenia. On przyciąga do kościoła - nie odpycha. Te "zgorszone panie" kiedyś odejdą ...i puste ławki zostaną? Warto iść z duchem czasu, spróbować zmienić kościół, żeby dzieci szły do niego z radością, z chęcią, żeby wynosiły z niego wiedzę o Bogu a nie nudziły się na mszach. Żeby szły do tego kościoła z własnej a nie z przymuszonej woli, bo komunia za pasem albo bierzmowanie itd.
Wszystko się zgadza ,tylko ,ż e ksiądz nie jest od kręcenia "tym i owym".
Przestań.....wyluzuj. Taka choreografia i tyle. Papież na nartach tez się wyginał i nikogo nie gorszył :) Noe zrobił nic nie stosownego. Lepszy sport niż granie w karty co wielu księży bardzo preferuje.