~~rozbawiony napisał(a): Czy choć jeden lub jedna z protestujących wie przeciwko jakiej ustawie protestują przeciwko jakim zapisom czy po prostu są zwykła szarą masa którą wykorzystuje pseudointeligencja żeby zatrzymać swoje cieple posadki?
falco napisał(a):~~alf napisał(a): Falko, nawet nie przypuszczasz jak Cię okradają bolesławieckie spółki i to z przyzwoleniem wymiaru sprawiedliwości za którym tak obstajesz.Błyśnij inteligencją i wymyśl inny sposób na czystkę tych zepsutych sędziów i prokuratorów spośród tych cacy a tacy zapewniam Cię istnieją.
sorki alf bo przeoczyłem ...
ależ ja dobrze zdaję sobie sprawę z tych złodziejskich praktyk ...przykład?
ostatnio dla zasady powiedziałem w wodociągach co myślę o ich rozliczeniach za wodę i to co myślę o ich odczytach z głównego licznika ...dla mnie mój licznik i jego wskazania są podstawą do płacenia za wodę ...
każda ''spółka'' miasta nas okrada ...w mniej lub bardziej bezczelny sposób ale taka jest prawda
czy prawo na to pozwala? oczywiście że nie tylko problem jest w tym że spółek bronią armie prawników a szarego ''nowaka '' już nie ..tak było ,jest i tak będzie
dlatego nie pisz mi że obstaję za sądami bo nigdzie na forum nie znajdziesz mojego wpisu gdzie jestem za sądami w takiej formie jak obecna ...
pisowskie sądy nic nie zmienią jak również sędziowie z pisowskiego nadania ...
i tu jest mój sprzeciw dla upolitycznienia sądów chociaż zmiana tego jest cholernie ciężka bo zawsze będą na nich naciski ...
gdzie jest pewne rozwiązanie?...no właśnie ...
jest na to pewna nadzieja przy niezależnej grupie ławników :)
nie żadne 3/5 czy 3/4 tylko idealna równowaga ...
tak powinno być od sądu najniższej instancji po Sąd Najwyższy ...
niestety tak nie będzie ...musi być zachowana pisowska przewaga bo inaczej któremuś z sędziów lub prokuratorów mogło by wpaść do głowy by kogoś z nich posadzić na ławie oskarżonych ...
znasz jakiś ostatni przypadek by kogoś z pisu skazano ?..a co tam skazano :)
ukarano ....
nie -rozpisywano się o posłance PO jadącej zbyt szybko ... zapomniano że Antonio też niewąsko pociskał a o ''broszce'' to już nawet nie chcę pisać ...
pisowskie sądy to upadek polskiego sądownictwa ...
~~ napisał(a):falco napisał(a):~~alf napisał(a): Falko, nawet nie przypuszczasz jak Cię okradają bolesławieckie spółki i to z przyzwoleniem wymiaru sprawiedliwości za którym tak obstajesz.Błyśnij inteligencją i wymyśl inny sposób na czystkę tych zepsutych sędziów i prokuratorów spośród tych cacy a tacy zapewniam Cię istnieją.
sorki alf bo przeoczyłem ...
ależ ja dobrze zdaję sobie sprawę z tych złodziejskich praktyk ...przykład?
ostatnio dla zasady powiedziałem w wodociągach co myślę o ich rozliczeniach za wodę i to co myślę o ich odczytach z głównego licznika ...dla mnie mój licznik i jego wskazania są podstawą do płacenia za wodę ...
każda ''spółka'' miasta nas okrada ...w mniej lub bardziej bezczelny sposób ale taka jest prawda
czy prawo na to pozwala? oczywiście że nie tylko problem jest w tym że spółek bronią armie prawników a szarego ''nowaka '' już nie ..tak było ,jest i tak będzie
dlatego nie pisz mi że obstaję za sądami bo nigdzie na forum nie znajdziesz mojego wpisu gdzie jestem za sądami w takiej formie jak obecna ...
pisowskie sądy nic nie zmienią jak również sędziowie z pisowskiego nadania ...
i tu jest mój sprzeciw dla upolitycznienia sądów chociaż zmiana tego jest cholernie ciężka bo zawsze będą na nich naciski ...
gdzie jest pewne rozwiązanie?...no właśnie ...
jest na to pewna nadzieja przy niezależnej grupie ławników :)
nie żadne 3/5 czy 3/4 tylko idealna równowaga ...
tak powinno być od sądu najniższej instancji po Sąd Najwyższy ...
niestety tak nie będzie ...musi być zachowana pisowska przewaga bo inaczej któremuś z sędziów lub prokuratorów mogło by wpaść do głowy by kogoś z nich posadzić na ławie oskarżonych ...
znasz jakiś ostatni przypadek by kogoś z pisu skazano ?..a co tam skazano :)
ukarano ....
nie -rozpisywano się o posłance PO jadącej zbyt szybko ... zapomniano że Antonio też niewąsko pociskał a o ''broszce'' to już nawet nie chcę pisać ...
pisowskie sądy to upadek polskiego sądownictwa ...
PO wskie sady uniewinnily Pania poslanke za wziecie lapowki. A kogo sakzaly POwskie sady?
falco napisał(a): ty tam jakiś niepodpisany oszołomie ...
a jak mam pisać ?
dziękuję za ciepłe słowa ?...a jakie one były tylko dlatego że mam inne spojrzenie niż pisowskie ?
przypomnieć ci wszystko czy tylko produkt animalny i zdradzieckie mordy wystarczą ...
a może coś o ''kur..ch i złodziejach '' ?
facet ... nie licz na moje dobre słowo jeśli sam będziesz zachowywał się w stosunku do mnie jak ostatni łachmyta ...
:)