~~Kobaltowy Lilak napisał(a): Bernard napisał(a): ~~Kobaltowy Lilak napisał(a): ~Burobrązowy Floks napisał(a): Ale Nowaka tez juz nikt nie popiera , tylko Wy stoicie twardo przy swoim , ze wiele zrobił.Moze i zrobil jedna wielka imprezę, ale czy to na pewno byla promocja miasta? Czy tylko JEGO GLINIADY? Na jego facebookowym profilu widze ponad 2500 znajomych a tylko 4 , 5 , ewentualnie 11 komentarzy. Szkoda, naprawdę. Nie da sie juz wybrnąć z honorem.
Polubień Gliniada miała 5tys.ale ówczesny szef Via Sudetica Mariusz Lickiewicz zmienił fan page i na nowo trzeba było budować profil. Ale to i tak nie jest istotą sprawy. To jego pomysłowi i realizacji Gliniada wraz miastem Bolesławiec jest obecna wszędzie. A Ty jaki miałeś pomysł na promocję Bolesławca?
Bzdety... Mariusz zrobił wówczas akurat bardzo sensowną i zgodną z regulaminem Facebooka rzecz, przekształcił profil udający profil prywatny w fanpage Gliniady.
Doprawdy??? to gdzie się podziały polubienia i zdjęcia? Tak przekztałcił,że połowa poszła w pierony. Szkoda. Bogdan Nowak jest twórcą Gliniady i nkt i nic tego nie zmieni. Nawet M.Lickiewicz. I to on promuje Bolesławiec w kraju.
Otóż Bernard ma częściowo rację. Profil PARADY GLINIADY powstał przez przekształcenie normalnego standardowego profilu fejsbukowego w oficjalny profil Parady Gliniady. De facto ten „osobowy” profil założyła (jeżeli mnie pamięć nie myli Jaga V. która potem dała mi uprawnienia do zarządzania tym kontem).
W roku 2014 po decyzji o rozstaniu Bogdana z ViaSudetica zrezygnowałem/oddałem/straciłem (jak by to nazwać) uprawnienia do administracji profilem – do tego czasu przez kilka lat to głównie ja zajmowałem się tworzeniem większości treści na wallu PG.
Po oddaniu administracji – chyba zmieniono nazwę na GLINIADA (choć nie dam głowy ale wydaje mi się, że pierwotnie brzmiała ona „Parada Gliniada”) i zachowana została ciągłość – na profilu cały czas znajdują się zdjęcia, filmy począwszy od roku 2011 – zauważcie od czasu gdy do organizacji Gliniad dobiła bogdanowa ekipa z pamiętnych wyborów 2010. Like'ów też nie da się usunąć.
Więc mam nadzieję, że Kobaltowy Lilak już ma pełnię wiedzy o sytuacji.