Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
glinaszoł
~~Cyklamenowy Dziurawiec niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 5:27
glinaszoł robiony jest po to aby zarabiać grube pieniądze. Od Urzędu i spółek miejskich.
Koniec kropka
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Zielonoszary Cyprysik niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 6:08
Benek, czy Ty mi właśnie groziłeś?
Ty jesteś za cienki żeby komukolwiek grozić...
~~Brązoworudy Kosmos niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 6:33
~Zielonoszary Cyprysik napisał(a): Benek, czy Ty mi właśnie groziłeś?
Ty jesteś za cienki żeby komukolwiek grozić... [/c

Gruba ,to ty ?
21087
#MariuszL nieaktywny
24 sierpnia 2018r. o 7:34
~~Kobaltowy Lilak napisał(a):
Bernard napisał(a):
~~Kobaltowy Lilak napisał(a):
~Burobrązowy Floks napisał(a): Ale Nowaka tez juz nikt nie popiera , tylko Wy stoicie twardo przy swoim , ze wiele zrobił.Moze i zrobil jedna wielka imprezę, ale czy to na pewno byla promocja miasta? Czy tylko JEGO GLINIADY? Na jego facebookowym profilu widze ponad 2500 znajomych a tylko 4 , 5 , ewentualnie 11 komentarzy. Szkoda, naprawdę. Nie da sie juz wybrnąć z honorem.

Polubień Gliniada miała 5tys.ale ówczesny szef Via Sudetica Mariusz Lickiewicz zmienił fan page i na nowo trzeba było budować profil. Ale to i tak nie jest istotą sprawy. To jego pomysłowi i realizacji Gliniada wraz miastem Bolesławiec jest obecna wszędzie. A Ty jaki miałeś pomysł na promocję Bolesławca?

Bzdety... Mariusz zrobił wówczas akurat bardzo sensowną i zgodną z regulaminem Facebooka rzecz, przekształcił profil udający profil prywatny w fanpage Gliniady.

Doprawdy??? to gdzie się podziały polubienia i zdjęcia? Tak przekztałcił,że połowa poszła w pierony. Szkoda. Bogdan Nowak jest twórcą Gliniady i nkt i nic tego nie zmieni. Nawet M.Lickiewicz. I to on promuje Bolesławiec w kraju.

Otóż Bernard ma częściowo rację. Profil PARADY GLINIADY powstał przez przekształcenie normalnego standardowego profilu fejsbukowego w oficjalny profil Parady Gliniady. De facto ten „osobowy” profil założyła (jeżeli mnie pamięć nie myli Jaga V. która potem dała mi uprawnienia do zarządzania tym kontem).

W roku 2014 po decyzji o rozstaniu Bogdana z ViaSudetica zrezygnowałem/oddałem/straciłem (jak by to nazwać) uprawnienia do administracji profilem – do tego czasu przez kilka lat to głównie ja zajmowałem się tworzeniem większości treści na wallu PG.

Po oddaniu administracji – chyba zmieniono nazwę na GLINIADA (choć nie dam głowy ale wydaje mi się, że pierwotnie brzmiała ona „Parada Gliniada”) i zachowana została ciągłość – na profilu cały czas znajdują się zdjęcia, filmy począwszy od roku 2011 – zauważcie od czasu gdy do organizacji Gliniad dobiła bogdanowa ekipa z pamiętnych wyborów 2010. Like'ów też nie da się usunąć.

Więc mam nadzieję, że Kobaltowy Lilak już ma pełnię wiedzy o sytuacji.
~Burobrązowy Floks niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 9:23
I teraz porównajcie, na poczatku, jeszcze w czasie rozwoju miala 5 tys. polubien , minęło tyle lat i polubien teraz jest o jeden tysiac MNIEJ. Choc wystepuja w roznych miastach wcale im fanow nie przybywa.
~~Czarnobrązowa Petunia niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 10:07
emem napisał(a): Argumenty byly w sobote - impreza totalna klapa. Dodatkowo - poki co brak rozliczenia.
I jeszcze niesmak zwiazany z przywlaszczaniem pomyslu i robieniem czegos podobnego czy takiego samego. A wystarczylo posluchac autoryterow z nagran wideo.

Gdyby nie bylo glina show, to ludzie moze by troche poplakali, pokrytykowali Nowaka i zapomnieli. UM i spolki miejsce zachowalyby troche srodkow na inne elementy swieta.

A tak to teraz organizatorzy musza wypic piwo, ktorego sobie samo nawarzyli.

Totalna klapa dla kogo? Dla stronniczego pseudo redaktora? Wybacz ale inaczej nazwać Cię nie mogę. Kim ty jesteś by oceniać czy była to klapa czy nie? Wg mnie gdyby była to klapa to tysiące ludzi by tego nie oglądało, nie robili by zdjęć.

Wiesz co dla mnie jest klapą? To że Nowak nie potrafi się dogadać z miastem i zorganizować gliniady bo przez swoją zachłanność stał się wrogiem Bolesławca. klapą i żenadą dla mnie jest to jak stałeś w rynku rozdawałeś gazety i mówiłeś że to jest podróbka a nie gliniada. Ludzie tam przyszli miło spędzać czas i się bawić a ty plułeś jadem.

Gliniada już nie istnieje, powstała by promować Bolesławiec a nie napychać kieszenie prywatnej osobie. Jeśli nie odbywa się w mieście które miała promować to nie ma racji bytu. Gliniada po za granicami miasta nie promowała miasta tylko Gliniadę Nowaka. A jeżeli to było dobre na początku tylko zachłanność Nowaka i jego brak umiejętności dogadania się zniszczyło gliniadę to czemu ktoś inny nie miałby się tym zająć?
29
Bernard
24 sierpnia 2018r. o 10:11
~Burobrązowy Floks napisał(a): I teraz porównajcie, na poczatku, jeszcze w czasie rozwoju miala 5 tys. polubien , minęło tyle lat i polubien teraz jest o jeden tysiac MNIEJ. Choc wystepuja w roznych miastach wcale im fanow nie przybywa.

Profil prywatny udający profil imprezy czy firmy (mnóstwo ludzi to myli i wiele firm wciąż używa profili prywatnych jako firmowych), nie ma polubień, ma znajomych.

Profil glinaszoła ma 102 polubienia...

Dopisane 24.08.2018r. o godz. 10:11:

~Zielonoszary Cyprysik napisał(a): Benek, czy Ty mi właśnie groziłeś?
Ty jesteś za cienki żeby komukolwiek grozić...

Nie groziłem, edukowałem : )

bobrzanie.pl
1
emem
24 sierpnia 2018r. o 10:38
Petunia,

Mam prawo oceniac tak jak kazdy inny. Mi sie nie podobalo, bylo smutno i slabo, bez polotu. Ale zgodnie z oczekiwaniamy. Zreszta przysluchiwalem sie ludziom - mowili podobne. Te tysiace o ktorych wspominasz - przyszli po ceramiki i przy okazji obserwowali, bo "cos sie dzialo". Wielu mowilo po tej 1minucie i 37 sekundach: to juz koniec? Kiedys to byla gliniada. Slyszalem tez matke jak swojej corce tlumaczyla: to nie sa te prawdziwe glinoludy.
Nagralismy tez sonde kilka minut po glinaszol, na goraco - wypowiedzi ludzi masz na nagraniu.
Spotkalismy osoby, ktorym sie podobalo, ale to byly osoby, ktore pierwszy raz widzialy pochod osob wymalowanych glina. Ci, ktorzy wczesniej widzieli Gliniade mowili, ze bylo slabo.

Gazete rozdawalem - robie to co roku. Ludzie chetnie czytaja Bolec.Info, a wydanie specjalne w tym roku oprocz tekstow tlumaczacych czym jest (albo czym nie jest) glinaszol zawiera takze wiele ciekawostek o ceramice boleslawieckiej i lokalnych tradycjach.

Nadal czekamy na rozliczenie glinaszol. Ile kosztowal ten przemarsz kilkudziesieciu osob? 50 tysiecy? Mniej? Wiecej?

Pozdro,
Emem

Gazete rozdaw

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.