emem napisał(a): Bazylia,
Dziękuję za rady.
Jeżeli kopiując czyjeś pomysły można zyskać poparcie - to ja dziękuję za takie społeczeństwo. Jestem jednak pewien - bo widziałem reakcje ludzi w sobotę - że większość społeczności Bolesławca była zniesmaczona tym, że władze miasta pozwoliły na glinaszoł.
Cieszę się, że Bolec.Info mógł pokazać i pokazywał ten cały mechanizm, to co się działo w mieście i kto jest za to odpowiedzialny. Od tego jesteśmy i nadal będzie takie rzeczy naświetlać.
Widzisz nie jest tak do końca jak mówicie. Wg prawa nie doszło do kradzieży ani plagiatu. Kopiując czyjeś pomysły , hmmm tylko z tego co wiem to B Nowak też skopiował czyjś pomysł, może i wymyślił nazwę ok, ale ludzie malowali się gliną zanim powstało nasz miasto. Więc o Nowaku też powiesz że stworzył Gliniadę kopiując czyjś pomysł?
A wracając do tego co napisałeś o kosztach glinaszoł, też mnie ciekawi ile to kosztowało ale miło by było zobaczyć takie zestawienie też z czasów gdy organizował to Nowak i porównać. Bo łatwo powiedzieć "wydaliście tyle pieniędzy na to?" Tylko pytanie ile wydawał Nowak na gliniadę która nie była czymś niesamowitym w porównaniu do tego.