Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
glinaszoł
~~Czarnobrązowa Petunia niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 10:53
emem napisał(a): Petunia,

Mam prawo oceniac tak jak kazdy inny. Mi sie nie podobalo, bylo smutno i slabo, bez polotu. Ale zgodnie z oczekiwaniamy. Zreszta przysluchiwalem sie ludziom - mowili podobne. Te tysiace o ktorych wspominasz - przyszli po ceramiki i przy okazji obserwowali, bo "cos sie dzialo". Wielu mowilo po tej 1minucie i 37 sekundach: to juz koniec? Kiedys to byla gliniada. Slyszalem tez matke jak swojej corce tlumaczyla: to nie sa te prawdziwe glinoludy.
Nagralismy tez sonde kilka minut po glinaszol, na goraco - wypowiedzi ludzi masz na nagraniu.
Spotkalismy osoby, ktorym sie podobalo, ale to byly osoby, ktore pierwszy raz widzialy pochod osob wymalowanych glina. Ci, ktorzy wczesniej widzieli Gliniade mowili, ze bylo slabo.

Gazete rozdawalem - robie to co roku. Ludzie chetnie czytaja Bolec.Info, a wydanie specjalne w tym roku oprocz tekstow tlumaczacych czym jest (albo czym nie jest) glinaszol zawiera takze wiele ciekawostek o ceramice boleslawieckiej i lokalnych tradycjach.

Nadal czekamy na rozliczenie glinaszol. Ile kosztowal ten przemarsz kilkudziesieciu osob? 50 tysiecy? Mniej? Wiecej?

Pozdro,
Emem

Gazete rozdaw

Chyba byliśmy na dwóch różnych imprezach. Bo ja widziałem ludzi biegnących żeby zrobić zdjęcia glinoludów. Słyszałem też komentarze że przyjechali właśnie to zobaczyć. Pokazałeś nagranie 3 osób czy tam max 4 i to jest wyznacznik? Przy czym jesteś stroną w konflikcie więc jak możesz być wiarygodny? Mogłeś pokazać to co chciałeś żeby ludzie zobaczyli.

Jak każda impreza ma swoich zwolenników i przeciwników. Obejrzyj sobie wystąpienie Steve Jobsa na Stanford które wg mnie jest genialne a i tak około 10% ludzi oceniło je negatywnie. Wam chyba też przydałby się taki zimny prysznic jaki przeżył Jobs. może wtedy zaczynając od nowa zaczęlibyście robić wiarygodną gazetę i prowadzić portal dla ludzi a nie tylko dla tych którzy mają takie same poglądy jak wy. Bezstronnie i rzetelnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Burobrązowy Floks niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 10:59
Gliniada ma swoja strone facebookową i tam własnie jest 4,1tys. polubień,czyli mam racje i niczego nie myle. Prze lata działalności Gliniady ta stronka tez ma niewiele do pokazania i nie moge dostrzec jak ta impreza promuje Bolesławiec.
~~Groszkowa Lepnica niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 11:01
A ja zupełnie przypadkowo usłyszałam komentarz jakiejś pani "No widziałam te glinoludy, nic szczególnego". Przykre może być to, że ludzie słyszeli skądś o paradzie glinoludów, że warto przyjechać, zobaczyć bo to coś wyjątkowego itd. No i zobaczyli... Przecież oni - ludzie z zewnątrz, turyści - nie mają pojęcia kto, co, które "prawdziwe" itd. Za to wiedzą, że zobaczyli coś nieciekawego, niewartego zainteresowania. Czyli generalnie ta "super udana parada" zaszkodziła i sobie i pamięci gliniady jako czegoś po co ludzie specjalnie przyjeżdżali. Raczej nikomu już nie polecą...
1
emem
24 sierpnia 2018r. o 11:02
~~Czarnobrązowa Petunia napisał(a): Chyba byliśmy na dwóch różnych imprezach. Bo ja widziałem ludzi biegnących żeby zrobić zdjęcia glinoludów. Słyszałem też komentarze że przyjechali właśnie to zobaczyć.

Nie, na tej samej. Nie zaprzeczam, ze byli ludzie ktorzy przyjechali wlasnie na glinaszol i ze biegli robic zdjecia. Widzialem ich, byli tam. I widzialem ich rozczarowanie, gdy po 1 minucie i 37 sekundach nie mogli juz zrobic wiecej zdjec, bo pochod sie skonczyl. Slyszalem ich, gdy wypowiadali sie w sondzie.

~~Czarnobrązowa Petunia napisał(a): Pokazałeś nagranie 3 osób czy tam max 4 i to jest wyznacznik? Przy czym jesteś stroną w konflikcie więc jak możesz być wiarygodny? Mogłeś pokazać to co chciałeś żeby ludzie zobaczyli.

Pokazalismy rozne glosy, zobacz wideo. Nie pokazalismy tylko tych, ktorzy na pytanie o glinaszol opowiadali o wrazeniach z parady piatkowej, bo glinaszol najwyzczajniej w swiecie nie zauwazyli.

Zmoderowano 24.08.2018 godz.11:10 - powód: usunięty zbędny cytat (moderator)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~Liliowobiała Jasnota niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 11:08
emem,przecież to ty walczysz z nami o to,by mieć zdanie takie jak twoje/wasze
~Zielonoszary Cyprysik niezalogowany
Czyli Marcin taki jak Twój? Nie rozśmieszaj mnie. Bolec skończył się jak umarł Sentinel, Artur Kędzia, odeszła GosiaM, Panna, Fasola, Wuj, Kostas, nawet Skorn i wielu innych. Teraz to jest tuba polityczna i nic więcej. Przykre to.
~~Kobaltowy Lilak niezalogowany
~Burobrązowy Floks napisał(a): I teraz porównajcie, na poczatku, jeszcze w czasie rozwoju miala 5 tys. polubien , minęło tyle lat i polubien teraz jest o jeden tysiac MNIEJ. Choc wystepuja w roznych miastach wcale im fanow nie przybywa.

Dlatego zauważono problem przy przejęciu przez inną osobę. Jeśli było to przekształcenie to może w trakcie przekształcenia(fb niestety tak czasem robi) mogłA zniknąć duża zawratość tresci i materiałów. Tak wówczas się działo,ale mógł też zawinić cznnik ludzki,ktoś pousuwał osoby i zdjęcia. Tego już się nie dowiemy. Wie ten,który administrował.
~Zielonoszary Cyprysik niezalogowany
24 sierpnia 2018r. o 11:09
Istotne takiej ekipy nigdy nie miały...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.