Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

2900
#falco nieaktywny
14 grudnia 2018r. o 19:30
kc napisał(a): Rano jak tylko wstaniesz, biegniesz z kawką zobaczyć co skorn odpisał na twoje bzdury ,wracasz z pracy też kawusia i skorn i wieczorkiem przed snem ...

ale ty jesteś ograniczona ...
ciekawe jednak że kiedy już tu się pojawiasz to BIEGNIESZ :] do postów Falco ...

fajnie jednak że czytasz te ''bzdury''
tylko gdzie są te twoje ''mądrości''?

twoje fantazje na mój temat są tu ogólnie znane i chyba już nikogo nie ''kręcą ''
kobiecino...może zmień ''fantazje''
:]

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9176
kc
14 grudnia 2018r. o 19:32
Dlaczego pomyślałeś, że piszę o tobie ?
2900
#falco nieaktywny
14 grudnia 2018r. o 19:35
nie rób się mądrzejsza niż jesteś ...;)
próżny trud ...

~~Indygowa Laurowiśnia niezalogowany
14 grudnia 2018r. o 22:58
faclo, ty naprawdę jesteś ciężko uzależniony od pisania na forum. To jest twoje życie, co byś nie mówił. Powinieneś się leczyć z tego uzależnienia. Możesz się okłamywać, ale masz poważny problem. Gość taki jak ty albo jest uzależniony albo jest opłacany, żeby bić liczbę postów. Jeżeli ci nie płacą ( ja bym nie płacił, bo słaby jesteś !) to zastanów się nad sobą. Co chcesz osiągnąć przez swoje posty? Jaki jest cel twojej pisaniny? Czy naprawdę nie masz innego życia w tak zwanym realu? Nie radzisz sobie w normalnym życiu? Zastanów się nad celem swojego pisania na forum. Co chcesz osiągnąć?
No i jak chcesz się wypowiadać na różne tematy, to warto coś wiedzieć. Doucz się. Wiki to nie wszystko.
211
skorn
15 grudnia 2018r. o 0:08
fobiak napisał(a): za jaruzelskiego mielismy wojsko tak wyszkolone, ze moglo isc przeciwko kazdemu innemu wojsku, nawet przeciwko sowieckiemu, wystarczylo tylko wydac rozkaz.

to dawaj, dlaczego jaruzelski byl zdrajca

Bo nie wydał rozkazu.

Dopisane 15.12.2018r. o godz. 00:08:

ramaj napisał(a): Szkoda ,że ty wtedy to chyba w krótkich majtkach bo, inaczej latał byś z butelkami z benzyną na czołgi.Chociaż chyba tak jak twoi polityczni protoplaści poleciał byś do lasu ,rozejrzał czy nikt nie widzi i wrzasnął ile sil ; ja protestuję.

No, jaruzel był ofiarą komuny tak samo jak Niemcy byli ofiarami nazistów. To jest właśnie ten typ narracji. Karierę w PRL zrobił całkowicie przypadkowo, wbrew własnej woli. Strasznie się z kiszczakiem nacierpieli za wolną Polskę.

A żeby tacy karierowicze mogli rozdawać karty, trzeba było ogłupionego narodu czy raczej społeczństwa złożonego z przyginających karku ramajów i falcobaranów, którzy żadnych wniosków z historii nie wyciągnęli i do grobowej deski będa bronić "patriotów" z moskiewskiego nadania.

Teraz na stare lata brylują w internetach i "bronią konstytucji". To są wasze wrzaski: "ja protestuję!". Bardzo odważni się zrobiliście, szkoda że tak późno ; )

<i>
2900
#falco nieaktywny
15 grudnia 2018r. o 6:59
~~Indygowa Laurowiśnia napisał(a):

dzięki za ''troskę ''ale wybacz -nie trafiają do mnie te twoje ''argumenty''
gdybyś był specjalistą ....;)
ale nie jesteś skoro sam piszesz ''co chcesz osiągnąć'' co pokazuje że to nie ja a ty musisz nad sobą popracować ...
wtedy może zrozumiesz jaki mam cel ...
tyle że sam pewnych nauk nie wyciągniesz z Wiki ...
to wymaga pewnej samodzielności w myśleniu a nie zachowań już na starcie ukierunkowanych ...

ja wiem że dla wielu ''płynę pod prąd'' ale wolę to niż tak jak ty poddać się ''dryfowaniu''

''analityku'' :]-wiesz o czym teraz piszę ? :)

ps. jak widzę sprawia ci duży problem napisanie poprawnie ''falco''
dlaczego?
poszukaj ''problemu'' ;)

2161
#fobiak nieaktywny
15 grudnia 2018r. o 9:45
skorn napisał(a):
fobiak napisał(a): za jaruzelskiego mielismy wojsko tak wyszkolone, ze moglo isc przeciwko kazdemu innemu wojsku, nawet przeciwko sowieckiemu, wystarczylo tylko wydac rozkaz.

to dawaj, dlaczego jaruzelski byl zdrajca

Bo nie wydał rozkazu.

wymigales sie, jak znajdziesz lepsza definicje to ja tu wklej, wedlug tej nie byl zdrajca
""Zdrada – świadome złamanie przysięgi lub odstępstwo od przyjętych (przez siebie, najbliższe osoby lub daną społeczność) norm czy wartości, działanie przeciwko tym normom i wartościom, zaparcie się ich, a także jawna lub skryta ich negacja. Człowiek dopuszczający się zdrady określany jest mianem zdrajcy.""

nie bylo takiej wartosci aby nasze wojsko szlo na wojne, pomijajac z kim, wartosc taka musialaby wyjsc od spoleczenstwa, najblizsze osoby lub od niego samego. spoleczenstwo wojny nie chcialo, bliskie mu osoby nie chcialy i on nie chcial, czyli nie bylo takiej wartosci i dlatego jaruzelski nie wydal rozkazu.

wiem, ze nie jestes w stanie udowodnic, ze jaruzelski byl zdrajca bo jestes oczytany, zaczytany i reprezentujesz trend przekrzykujacych, ktorzy nie moga nic zmienic a chcieliby wszystko po to aby dogonic cywilizacje a na drodze stoi im historia, dlatego od niej zaczynaja. ale historii sie nie da zmienic. taka jest i taka pozostanie. jaruzelski byl generalem i nim pozostanie bo juz niema nikogo, kto moglby go prawnie zdegradowac.
dobrze, ze duzo czytasz ale dobrze by bylo abys tyle samo myslal.

to zastanow sie jescze raz
dlaczego jaruzelski byl zdrajca
2900
#falco nieaktywny
15 grudnia 2018r. o 10:30
bo był i już ...
to cała ''argumentacja'';)

w świetle takich ''dowodów'' dla skorna Gen .Różański też jest ''zdrajcą '' bo odszedł nic chcąc brać czynnego udziału w rozpieprzaniu polskiej armii i przedstawiania jej jako militarnej potęgi ...

dla mnie w pewnym stopniu ''zdrajcami '' są dzisiejsi generałowie którzy wciskają polskim obywatelom bajeczki o tym w jak świetnym stanie jest poziom zarówno wyszkolenia jak i uzbrojenia armii ...
czy chodzi o to by ich upewnić że jesteśmy bezpieczni czy po prostu oszukać ...
myślę że to drugie

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.