M21W2 napisał(a): Fobiak - zaczynasz używać używać epitetów to oznaka braku argumentów , z całym Twoim wywodem co do Górników jestem w stanie się zgodzić , zgłosili kierownictwu zakładu jakie są ich żądania i przystąpili do strajku zamiast rozmów brutalna pacyfikacja . Tak się składa że służyłem w wojsku w Ciechanowie w jednostce im. 1 -rwszej Dywizji im. Tadeusza Kościuszki , przekształconej później w Ludowe Wojsko Polskie , po wojnie przyjęto nazwę Wojsko Polskie . Szczytem twojej bezczelności jest nazwanie Kombatantów bandytami , w Związku są Powstańcy Warszawscy , są byli żołnierze innych formacji walczących z dwoma największymi zbrodniczymi systemami , niemieckim nacjonalistycznym faszyzmem i sowieckimi bolszewikami . Kim Ty jesteś , Twoje posty o Solidarności i ludziach z nią związanych przypominają mroczne lata 80-dziesiąte i wypowiedzi twardogłowych komunistycznych dygnitarzy PZPR . Ja wszystkie swoje posty mogę podpisywać Lucjan Złotkowski , Ty zostań Fobiakiem ..... ( Fobia (nowołac. phobia z stgr. φόβος phóbos „strach, lęk”) – zaburzenie nerwicowe, którego objawem osiowym jest uporczywy lęk przed określonymi sytuacjami, zjawiskami lub przedmiotami, związany z unikaniem przyczyn go wywołujących i utrudniający funkcjonowanie w społeczeństwie.) Miłego dnia .
sluzyles w wojsku ale jakos nie widac, o jakich rozmowach ty piszesz, w czasie stanu wojny nie prowadzi sie zadnych pertraktacji, nie strajkuje sie i nie stawia sie roszczen. gornicy sie uzbroili czyli stawili sie do walki, gdyby solidarnosci udalo sie wojsko przeciagnac na swoja strone to bylby zamach stanu i stan wojenny by padl. ale to jest gdybanie. tobie sie wydaje, ze solidarnosc byla na tyle silna aby stawic czola wojsku, po stronie wojska stalo w tym czasie wiekszosc polakow czyli rzucanie sie z kilofami na wojsko nie mialo szans na sukces a stan wojenny byl zlem koniecznym w celu przyprowadzenia porzadku bo zanosilo sie, ze moglo byc gorzej.
nie bronie ani partyjniakow z pzpr-u i jaruzelskiego ale tez nie pochwalam tego co wyprawiala solidarnosc, przypisuje jej nierobstwo i wywolanie kryzysu, ktorego nie udalo sie ugasic.
poszukaj jakiegos dokumetu potwierdzajacego te bzdety
"Tak się składa że służyłem w wojsku w Ciechanowie w jednostce im. 1 -rwszej Dywizji im. Tadeusza Kościuszki , przekształconej później w Ludowe Wojsko Polskie , po wojnie przyjęto nazwę Wojsko Polskie"
"Szczytem twojej bezczelności jest nazwanie Kombatantów bandytami , w Związku są Powstańcy Warszawscy , są byli żołnierze innych formacji walczących z dwoma największymi zbrodniczymi systemami , niemieckim nacjonalistycznym faszyzmem i sowieckimi bolszewikami ."
wiem kto nalezy i nie tak napisalem, napisalem, ze bandyci wstapili do zwiazku i przejeli go, pozostali nie maja nic do gadania i siedza cicho drzac o to co jeszcze maja.
mozesz sie nie tylko podpisac ale i pieczatka walnac ale nie pisz takich dyrdymalow
" są byli żołnierze innych formacji walczących z dwoma największymi zbrodniczymi systemami , niemieckim nacjonalistycznym faszyzmem i sowieckimi bolszewikami .
we wloszech slazacy z wehrmachtu wstapili do andersa i co z zolnierzami berlinaga'?
dobrze, ze napisales, ze walczyli "z" a nie przeciwko, latwiej to nie zrozumiec