Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

2900
#falco nieaktywny
16 grudnia 2018r. o 13:45
HAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
16 grudnia 2018r. o 13:51
Fobiak mogłeś sam sprawdzić zanim odpisałeś : ....https://sciaga.pl/tekst/53878-54-powstanie_polskiego_wojska_ludowego . Celowo nie Wiki a zresztą widzę że należysz do tych co mają wyłączność na prawdę .
~~Poczerwieniały Motylek niezalogowany
16 grudnia 2018r. o 14:05
Plantatorze ,szykujecie jakieś podwyżki po 1 Stycznia ?
Krzywousty obiecał ze za 50 lat będę zarabiała tyle co na ,,zachodzie ''.
To ten zachód będzie musiał na nas zaczekać,prawda ?
14240
M21W2
16 grudnia 2018r. o 14:15
Falco to jest fragment artykułu o Pawłowskim który Tobie poleciłem : ,,,,Jerzy Pawłowski był jednym z najwybitniejszych polskich sportowców ©fot. east news Pomógł Cyrankiewicz W 1964 roku, podczas dwóch zagranicznych wyjazdów, wystarczyły dwie rozmowy z agentem CIA, aby namówić Pawłowskiego do zostania amerykańskim szpiegiem. CIA wiedziała o jego współpracy z bezpieką, a w majorze Ludowego Wojska Polskiego, adiunkcie Wojskowej Akademii Politycznej im. Feliksa Dzierżyńskiego w Warszawie, a przede wszystkim osobie znającej najważniejsze osoby w peerelu, widziała cennego współpracownika. W końcu nie kto inny tylko on załatwił sobie u ówczesnego premiera Józefa Cyrankiewicza zwolnienie z cła na mercedesa 300, którego kupił za pieniądze zarobione na sprzedaży cennych monet w Republice Federalnej Niemiec.

Czytaj więcej: https://gazetawroclawska.pl/jerzy-pawlowski-czlowiek-o-kilku-twarzach/ar/395478/2 .... Oczekiwałem że się zrewanżujesz podobnym o Kuklińskim .

Dopisane 16.12.2018r. o godz. 14:15:

~~Poczerwieniały Motylek napisał(a): Plantatorze ,szykujecie jakieś podwyżki po 1 Stycznia ?
Krzywousty obiecał ze za 50 lat będę zarabiała tyle co na ,,zachodzie ''.
To ten zachód będzie musiał na nas zaczekać,prawda ?
Kiepski dowcip Motylku ale mimo wszystko dzięki że o mnie pamiętasz . Pozdrawiam .
2900
#falco nieaktywny
16 grudnia 2018r. o 14:18
nie ściemniaj ;)
pisz o Kuklińskim ...
robił to dla kasy czy nie?
przecież zadałem proste pytanie ....

pokaż ten jego ''patriotyzm'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~Alabastrowa Nasturcja niezalogowany
16 grudnia 2018r. o 14:24
Powiem tak. W 1981 roku za 3 miesiące pracy na budowie w Niemczech kupiłem na giełdzie we Wrocławiu nowego fiata 125p. Ile miesięcy by trzeba dzisiaj w Niemczech pracować by kupić sobie nowy samochód? Ja wiem,że 125p to nie dzisiejsze modele. Ale jak na owe lata to było coś. I nowe.
2161
#fobiak nieaktywny
16 grudnia 2018r. o 14:26
M21W2 napisał(a): Fobiak mogłeś sam sprawdzić zanim odpisałeś : ....https://sciaga.pl/tekst/53878-54-powstanie_polskiego_wojska_ludowego . Celowo nie Wiki a zresztą widzę że należysz do tych co mają wyłączność na prawdę .

z wiki
Nazwa „ludowe Wojsko Polskie” używana była powszechnie od lat 50. XX w. przez władze państwowe i propagandę oraz piśmiennictwo tego okresu w celu podkreślenia związku z panującym w państwie ustrojem[a]. Niemniej jednak nie była nazwą oficjalną.

abys to zrozumial, musisz 3 strony tutaj przeczytac
i tez nie wiem czy bedziesz wiedzial o co chodzi
https://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=83&t=16364&sid=218ecf79852fa5fd2b5d00d2f47282af
~~Alabastrowa Nasturcja niezalogowany
16 grudnia 2018r. o 14:31
Falco. Nie wiem czy robił to dla kasy, chyba coś zarobił, bo z czegoś w Ameryce żył. Ale po tym jak mu zabili dwoje dzieci to chyba rozliczenie wyszło dla niego na minus. Nie sadzisz?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Manilift zaprasza