Falco to jest fragment artykułu o Pawłowskim który Tobie poleciłem : ,,,,Jerzy Pawłowski był jednym z najwybitniejszych polskich sportowców ©fot. east news Pomógł Cyrankiewicz W 1964 roku, podczas dwóch zagranicznych wyjazdów, wystarczyły dwie rozmowy z agentem CIA, aby namówić Pawłowskiego do zostania amerykańskim szpiegiem. CIA wiedziała o jego współpracy z bezpieką, a w majorze Ludowego Wojska Polskiego, adiunkcie Wojskowej Akademii Politycznej im. Feliksa Dzierżyńskiego w Warszawie, a przede wszystkim osobie znającej najważniejsze osoby w peerelu, widziała cennego współpracownika. W końcu nie kto inny tylko on załatwił sobie u ówczesnego premiera Józefa Cyrankiewicza zwolnienie z cła na mercedesa 300, którego kupił za pieniądze zarobione na sprzedaży cennych monet w Republice Federalnej Niemiec.
Czytaj więcej: https://gazetawroclawska.pl/jerzy-pawlowski-czlowiek-o-kilku-twarzach/ar/395478/2 .... Oczekiwałem że się zrewanżujesz podobnym o Kuklińskim .
Dopisane 16.12.2018r. o godz. 14:15:
~~Poczerwieniały Motylek napisał(a): Plantatorze ,szykujecie jakieś podwyżki po 1 Stycznia ?
Krzywousty obiecał ze za 50 lat będę zarabiała tyle co na ,,zachodzie ''.
To ten zachód będzie musiał na nas zaczekać,prawda ?
Kiepski dowcip Motylku ale mimo wszystko dzięki że o mnie pamiętasz . Pozdrawiam .