Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

2900
#falco nieaktywny
16 grudnia 2018r. o 14:49
owszem masz rację z tragedią jaka go dotknęła ale to nie jedyny taki przypadek w grze wywiadów ...
mierzi mnie natomiast pisanina M21 a konkretnie to jak z jednego robi zdrajcę a z drugiego bohatera ...

dlaczego M21 powiela jeden i ten sam link o gazecie wrocławskiej ?
dlaczego jasno ,klarownie nie napisze jaką to ''mamonę '' zarobił Pawłowski?
dlaczego nie napisze z jakich funduszy byłopłacany Kuklinki ?
dlaczego pierdzieli bzdury że Pawłowski dobrowolnie podpisał papiery o współpracy ?
dlaczego nie napisze ani słowa o tym kim był ojciec Pawłowskiego?
jak podchodziły do niego tamte władze?
dlaczego pomimo możliwości pozostania na Zachodzie Pawłowski został w Polsce?

podobnych pytań zadałbym jeszcze kilka M21 ale on nic nie wie ponad to co podała mu ''gazeta wrocławska''
M21
wiesz co powiedział Pawłowski w chwili odmowy pozostania na Zachodzie?

unikasz trudnych pytań jak cała klika którą popierasz ...

i ty chcesz być tu wiarygodny?
twoje ''prawdy objawione'' mogą trafić tylko do ludzi tak zmanipulowany jak ty sam...

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
16 grudnia 2018r. o 17:07
falco napisał(a): owszem masz rację z tragedią jaka go dotknęła ale to nie jedyny taki przypadek w grze wywiadów ...
mierzi mnie natomiast pisanina M21 a konkretnie to jak z jednego robi zdrajcę a z drugiego bohatera ...

dlaczego M21 powiela jeden i ten sam link o gazecie wrocławskiej ?
dlaczego jasno ,klarownie nie napisze jaką to ''mamonę '' zarobił Pawłowski?
dlaczego nie napisze z jakich funduszy byłopłacany Kuklinki ?
dlaczego pierdzieli bzdury że Pawłowski dobrowolnie podpisał papiery o współpracy ?
dlaczego nie napisze ani słowa o tym kim był ojciec Pawłowskiego?
jak podchodziły do niego tamte władze?
dlaczego pomimo możliwości pozostania na Zachodzie Pawłowski został w Polsce?

podobnych pytań zadałbym jeszcze kilka M21 ale on nic nie wie ponad to co podała mu ''gazeta wrocławska''
M21
wiesz co powiedział Pawłowski w chwili odmowy pozostania na Zachodzie?

unikasz trudnych pytań jak cała klika którą popierasz ...

i ty chcesz być tu wiarygodny?
twoje ''prawdy objawione'' mogą trafić tylko do ludzi tak zmanipulowany jak ty sam...
Dlaczego G.W .- jakbym cytował Gazetę Polską , napisałbyś że to kłamliwy szmatławiec - . Ani ty ani ja nie wiemy ile jaki szpieg zarabiał . - Pytanie z jakich funduszy był opłacany kierujesz do mnie ? , zabawny jesteś . - W 1964 roku, podczas dwóch zagranicznych wyjazdów, wystarczyły dwie rozmowy z agentem CIA, aby namówić Pawłowskiego do zostania amerykańskim szpiegiem , - Nie dyskutowaliśmy o ojcu , patriocie żołnierzu AK . - W Polsce został aresztowany - według Pawłowskiego sam zgłosił swoją działalność szpiegowską .- Nie wiem co powiedział , wiem natomiast że miał możliwość wyjechać na zachód wymieniony za Zacharskiego - odmówił wolał zostać w kraju . Żadne z tych pytań poza - mamoną - nie padło z Twojej strony , nie będę stawiał Tobie żadnych zarzutów o krętactwo i manipulowanie wielu przede mną już to zrobiło . Tu na forum jako specjalista od prawd objawionych jesteś niedoścignionym mistrzem , gratulacji nie składam .

2900
#falco nieaktywny
16 grudnia 2018r. o 18:02
Żadne z tych pytań poza - mamoną - nie padło z Twojej strony , nie będę stawiał Tobie żadnych zarzutów o krętactwo i manipulowanie wielu przede mną już to zrobiło . Tu na forum jako specjalista od prawd objawionych jesteś niedoścignionym mistrzem , gratulacji nie składam .

nie wiesz ile zarabiał ,nie wiesz przez ile lat ?
nie wiesz bo czytasz nie to co trzeba by coś wiedzieć ...;)
to ja ci część napiszę ...część bo chcę jeszcze zachować sobie ''furtkę '' do kolejnej zabawy z takich jak ty...:]

Kukliński na początku dostał w podziękowaniu pozłacany długopis i tzw. ''piersiówkę ''
co było dalej chwilowo ''utajnię '' bo może reszty sam gdzieś doczytasz ...;)

łżesz natomiast kiedy piszesz o ''dobrowolności współpracy'' Pawłowskiego
w hotelu ST.Moritz w N.Y.niejaki Ryszard Kowalski zaproponował współpracę ale nic nie uzyskał
Pawłowski zgodził się dopiero w 64 roku w Padwie ...
zmuszono go do tego strasząc represjami skierowanymi właśnie w najbliższych i właśnie w ojca

M21 ...tak ''dużo wiesz '' a nie napisałeś jaki miał Pawłowski kryptonim operacyjny ...
wiesz? nie wiesz?...to doczytaj ...:]
jak polskie służby doszły do agenta -teraz ''Pawła bo wcześniej miał inny kryptonim o którym nie wiesz :] -
też nie wiesz ...?...to co wiesz ? :]
z lekka ci pomogę -sprzedał go agent CIA a doniósł o tym swojemu kumplowi z ...KGB ...hahahaa
tymczasem ...
nie za dużo byś się dowiedział więc teraz przyspieszam ...proces (bzdura że sam się zgłosił ) i więzienie w Barczewie ,pózniej po pewnej zagrywce sam Kiszczak zgadza się na wymianę ...
11 czerwca 1985 roku, rządowym jakiem-40 z Pawłowski leci i chyba trzema czy czterema innymi do Berlina i na moście Glienicke (byłem tam :] bo lubię historyczne miejsca )spotykają się z Byrdem (nie pamiętam imienia a nie chce mi się szukać ...sam sobie to zrób ...

i tu kolejne dowody ponownie ''utajnię '' wspominając ci tylko to że Pawłowski w dokumentach KC PZPR są dokumenty o tym jaką ''wartość '' miały często te przekazywane ''materiały szpiegowskie''
słyszałeś pewnie o pewnym spikerze sportowym -Ciszewski
wiesz o tym że w pewnym raporcie był on wymieniony jako oszust?
pewnego jubilera w Brukseli ''przewalił '' na 200 dolarów ...
ale skąd ty o tym możesz wiedzieć skoro ''wrocławska '' o tym nie napisała ...

pisz prawdę to nie będę sobie z ciebie kpił ...
a pisanie o tym że ja manipuluję faktami opowiadaj dzieciom lub takim jak ty nie do końca doinformowanymi :]

670
ramaj
16 grudnia 2018r. o 18:16
M21W2 .
Pawłowski i Kukliński tym się różnili ,że jeden wpadł i odsiedział a drugi zdążył dać nogę.,choć też mu to na dobre nie wyszło.Jeden i drugi doszli do zaszczytów w PRL służąc wiernie - potem z jakichś względów zmienili front.Jakie to były rzeczywiste względy to tylko oni wiedzieli .A Zdrajca to zdrajca,choćby nie wiem jakie intencje mu przypisywać.
2900
#falco nieaktywny
16 grudnia 2018r. o 18:28
ramaj :)
taki M21 pisze o Kuklińskim a nie pisze kto z nim uciekł ...
''na bank''nic mu nie mówi nazwisko płk .Włodzimierz Ostaszewicz
''wiedza'' oparta na wybiórczej , dopasowanej zresztą ''legendzie'' jest nic nie znacząca ...
nie wiem ...
może gdzieś w internecie są jakieś wzmianki o książce „Ryszard Kukliński. Życie ściśle tajne”
niech poszuka i się doinformuje ...wtedy nie będzie tak tu pierdzielił ...

14240
M21W2
16 grudnia 2018r. o 18:30
Falco ja niewiele pamiętam ale wystarczy wpisać w wyszukiwarkę temat i odświeżyć pamięć dalsza dyskusja nie ma sensu nie wiem jaka jest Twoja wiedza ja mógłbym odpowiadać posiłkując się np . tym : ...... https://dzieje.pl/aktualnosci/przegrany-pojedynek-szermierza-40-rocznica-procesu-pawlowskiego .
2900
#falco nieaktywny
16 grudnia 2018r. o 18:38
nie tyle niewiele pamiętasz ale więcej ...
niewiele wiesz ...
ale widzę postęp -nowy link :)
czyli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej co uważam za dobry krok z twojej strony ...
może nawet sam ''luknę '' w ten link ...;)

14240
M21W2
16 grudnia 2018r. o 18:44
ramaj napisał(a): M21W2 .
Pawłowski i Kukliński tym się różnili ,że jeden wpadł i odsiedział a drugi zdążył dać nogę.,choć też mu to na dobre nie wyszło.Jeden i drugi doszli do zaszczytów w PRL służąc wiernie - potem z jakichś względów zmienili front.Jakie to były rzeczywiste względy to tylko oni wiedzieli .A Zdrajca to zdrajca,choćby nie wiem jakie intencje mu przypisywać.
Odpowiedziałeś krótko i na temat jest to twoja opinia i ją szanuję , ja natomiast wiem że Kukliński został oczyszczony z zarzutów przez sąd który stwierdził że Kukliński działał w stanie wyższej konieczności nie będę wyszukiwał w internecie i jak Falco popisywał się świeżo zdobytą wiedzą , z kim uciekł , jak uciekł itd .itp.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Media Expert zaprasza