Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Cukierki albo psikus
~~Zielonobrunatny Rozchodnik niezalogowany
31 października 2018r. o 23:48
emem napisał(a): A co z koleda? To malpowanie czego? I czym sie to rozni od odwiedzin dzieciakow podczas halloween?

Jeżeli nie widzi Pan różnicy między polską narodową tradycją, a pogańską celtycką, to współczuję. Jeżeli woli pan walentynki od nocy kupały, to też współczuję itd. itd.
Zdrowia życzę Jerzy Matuszewski
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Sczerniała Lobelia niezalogowany
1 listopada 2018r. o 0:30
Z rozmów widać że i wierzący jak i nowocześni halołinowcy to takie same przy*łupy.
Po prostu lemingoza musi coś czcić na zawołanie ,jedni czczą zawołanie z plebanii a drudzy zaczadzeni amerykańską TV.
I żaden nie wpadł że podobny do drugiego, a na siebie najeżdżają :)
Ajkju ameby
1
emem
1 listopada 2018r. o 0:40
Panie Jerzy, lany poniedzialek to tez niegdys tradycja a dzisiaj odchodzi do lamusa. Podobnie z kolednikami, noca kupaly itd. A przychodza nowe rzeczy. Swiat sie zmienia, zmieniaja sie upodobania ludzi - to nic zlego.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~Błękitnawy Fiołek niezalogowany
1 listopada 2018r. o 1:15
Żałosne jest albo cuckierek albo psikus . Tłumaczy się to tak -
- Dasz mi coś co ja chce albo ci coś zrobię
Halloween pochodzi z czasów okultyzmu
Gdzie wierzyli ze w tym dzień wiedźmy i zmarli wychodzą a żywi ludzie przebierali się i myśleli ze hak się przebiorą to nie będzie zmarły myślał ze ja żyje
~Czarnobrązowa Rozplenica niezalogowany
1 listopada 2018r. o 2:25
Czytając komentarze można przerazić się bardziej niż szczerbatej dyni...Spróbujmy jednak popatrzeć na sprawę bezstronnie. Jeśli dzieci rzeczywiście lubią chodzić i dostawać za darmo łakocie - to chyba oczywiste. Dostają słodycze - cieszą się, nie dostają - też są zadowolone, czują się wtedy "uprawnione" do zrobienia komuś kawału, choć ktoś może sobie tego nie życzyć. Możnaby powiedzieć, że przypomina to jakby terroryzm dla początkujących. Więcej w tym dobrego czy złego? Dobre może jest to, że dzięki większemu spożyciu zdobytych i zjedzonych przez dzieci słodyczy dentyści będą mieć szansę na lepsze zarobki.☺
~Karmelowopłowa Przylaszczka niezalogowany
1 listopada 2018r. o 6:01
Zabawa lepsza od siedzenia przed komputerem.
~~Cyklamenowy Dziurawiec niezalogowany
1 listopada 2018r. o 6:03
Byli u mnie dałam im cukierki i pomarańcze i kawałek ciasta. Byli bardzo uśmiechnięci. Brawo dzieciaki za odwagę.
~~Srebrnobiały Platan niezalogowany
1 listopada 2018r. o 6:49
https://www.facebook.com/RadioRAM/photos/a.212483589884/10156888572124885/?type=3&theater

Polski Helloween ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza