~~Szarawobiały Słonecznik niezalogowany 21 grudnia 2018r. o 13:40
~Srebrnoszara Turzyca napisał(a): Są jakieś dopłaty ? Kto już wymienił piec ?
Nie stać cię na wymianę pieca a chcesz ogrzewać dom systemem, który generuje trzy razy więcej kosztów :-). Po nowym roku dzięki eko oszołomom będziesz miał dopłaty do prądu a co się z tym wiąże do wszystkiego :-) .
~~Szarawobiały Słonecznik niezalogowany 21 grudnia 2018r. o 15:05
Brawo 2x TAK. Jeżeli każdy mieszkaniec na którego będzie bezpodstawnie wzywana policja albo straż postąpi w ten sam sposób to może pseudo ekolodzy się opanują. Dym z komina nie jest równoznaczny ze smogiem !! . W większości to para wodna !! Może w ten sposób jako społeczeństwo wyedukujemy pseudo ekologów dla których każdy dym z komina jest trucizną. Ile można znosić pukanie do drzwi służb, które po przybyciu nie stwierdzają uchybień ?? Jak jeden z drugim donosiciel zostanie ukarany za bezpodstawne wzywanie policji to się opamięta !!
~~Brązowozłota Kanna niezalogowany 21 grudnia 2018r. o 15:25
Akurat nie wzywałem do nikogo Policji od tego trzeba zacząć a to wcale nie jest zniesławienie. Jeżeli Państwo nie macie niczego do ukrycia i palicie zgodnie z prawem to sprawa jest załatwiona i po temacie. Ja to przyjmuję do wiadomości. Te kontrole po to są i powinni to w większości miejsc kontrolować. Państwo śpicie spokojnie i ok, cieszy mnie to ale dym faktycznie ma paskudną barwę. Ja wiem, że to teren usługowy i kiedyś nie było takiego zabudowania jakie jest teraz ale może warto było i zniwelować zadymienie bo wraz z przybywaniem nowego budownictwa wraz z upływem czasu, pojawiają się nowe możliwości techniczne. Jeżeli rzeczywiście czujecie się Państwo dotknięci z tego powodu to przepraszam ale jako laik oceniam sprawę po kolorze dymu. Nie wydzwaniałem z tego powodu ani na Policję ani na Straż Miejską bo to nie w moim stylu. Jedyny kontakt z mojej strony był z Panem Kazimierzem z tego portalu, który jako dziennikarz mógł z wami porozmawiać. Pozdrawiam i wesołych świąt.
Ludzie, o czym wy piszecie. Prokuratura, nękanie ? Nie wierzę. Ta pani/pan wyraził(a) swoje zdanie i nie podała nigdzie nazwy ośrodka ( dopiero właściciel(ka) przytoczyła nazwę. Z każdej strony podają, nawet autor artykułu aby zgłaszać podejrzane sytuacje. Jeżeli ośrodek ( nawet nie wiem który to ) robi wszystko z godnie z przepisami to niech sobie piszą ludzie. Tu nie ma obrazy czy oczerniania tylko przypuszczenia, jest to luźna rozmowa stosowna do tytułu wątku. Odpuście bo dym z kominów był, jest i będzie. Życzę wesołych świąt i dajcie spokój z prokuraturami, cieszcie się świętami w gronie bliskich a święta są po to aby wybaczać tym bardziej, że pan(i) Brązowłota Kanna przeprosił(a) i to też ładnie ze strony tej osoby. Niech jedna ze stron będzie mądrzejsza bo naprawdę, tutaj nie ma podstaw aby kogoś zgłaszać. Oby takich kontroli było więcej i oby każdy ośrodek wykazywał takie prawidłowości jak ośrodek szkolenia.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.