Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Smog w Bolesławcu i Nowogrodźcu
~~Szarozielony Bratek niezalogowany
21 grudnia 2018r. o 18:06
Poirytowany napisał(a): Ludzie, o czym wy piszecie. Prokuratura, nękanie ? Nie wierzę. Ta pani/pan wyraził(a) swoje zdanie i nie podała nigdzie nazwy ośrodka ( dopiero właściciel(ka) przytoczyła nazwę. Z każdej strony podają, nawet autor artykułu aby zgłaszać podejrzane sytuacje. Jeżeli ośrodek ( nawet nie wiem który to ) robi wszystko z godnie z przepisami to niech sobie piszą ludzie. Tu nie ma obrazy czy oczerniania tylko przypuszczenia, jest to luźna rozmowa stosowna do tytułu wątku. Odpuście bo dym z kominów był, jest i będzie. Życzę wesołych świąt i dajcie spokój z prokuraturami, cieszcie się świętami w gronie bliskich a święta są po to aby wybaczać tym bardziej, że pan(i) Brązowłota Kanna przeprosił(a) i to też ładnie ze strony tej osoby. Niech jedna ze stron będzie mądrzejsza bo naprawdę, tutaj nie ma podstaw aby kogoś zgłaszać. Oby takich kontroli było więcej i oby każdy ośrodek wykazywał takie prawidłowości jak ośrodek szkolenia.

Co byś powiedział jak w przeciągu tygodnia odwiedza Cię 5 razy policja i 4 razy straż miejska? Powstaje na portalu społecznościowym artykuł i jesteś w nim wymieniony z nazwy? To nie jest nękanie? Czy to nie jest naruszenie wizerunku firmy? Nie wspomnę o ciągłych telefonach!! Z każdego przyjazdu mamy sporządzony protokół, więc mamy podstawę aby móc wnieść oskarżenie wobec tych osób.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11922
#Poirytowany nieaktywny
21 grudnia 2018r. o 18:36
Ja patrzę na to z innej strony. Mieliście kontrole więc będziecie mieli spokój ze strony tych instytucji i zapewne taka kontrola nie raz będzie jeszcze miała miejsce w przyszłości. Nie macie pewności, że to te same osoby, które coś tam napisały akurat dzwoniły gdzieś tam i to też jest nie w porządku. Tam jest osiedla, domki, przedszkole dlatego wiele osób mogło dzwonić bo czuja się zagrożeni. Prowadząc firmę, mamy wiele kontroli, tak to już jest ale najważniejsze aby te kontrole były pozytywne. Jak wspomniałem - odpuśćcie, dajcie im szansę bo każdy na nią zasługuje a z tego co widzę to jedna z osób przeprosiła Was i opisała dlaczego to napisała. Ktoś musi być mądrzejszy, niektórzy czasami coś napiszą a potem pomyślą i żałują. mam pomysł - odpuśćcie, jeżeli od teraz pojawią się kolejne wpisy tego rodzaju to zainterweniujecie. Trochę elastyczności ludzie ( mam na myśli wszystkie strony ), dzięki temu będzie lepiej. Nie bądźmy jak politycy.
~~Szarawobiały Słonecznik niezalogowany
21 grudnia 2018r. o 21:18
Poirytowany napisał(a): Ja patrzę na to z innej strony. Mieliście kontrole więc będziecie mieli spokój ze strony tych instytucji i zapewne taka kontrola nie raz będzie jeszcze miała miejsce w przyszłości. Nie macie pewności, że to te same osoby, które coś tam napisały akurat dzwoniły gdzieś tam i to też jest nie w porządku. Tam jest osiedla, domki, przedszkole dlatego wiele osób mogło dzwonić bo czuja się zagrożeni. Prowadząc firmę, mamy wiele kontroli, tak to już jest ale najważniejsze aby te kontrole były pozytywne. Jak wspomniałem - odpuśćcie, dajcie im szansę bo każdy na nią zasługuje a z tego co widzę to jedna z osób przeprosiła Was i opisała dlaczego to napisała. Ktoś musi być mądrzejszy, niektórzy czasami coś napiszą a potem pomyślą i żałują. mam pomysł - odpuśćcie, jeżeli od teraz pojawią się kolejne wpisy tego rodzaju to zainterweniujecie. Trochę elastyczności ludzie ( mam na myśli wszystkie strony ), dzięki temu będzie lepiej. Nie bądźmy jak politycy.

5 razy Policja i 4 razy Straż Miejska w ciągu tygodnia to nie nękanie :-) ?? W imię wizerunku własnej firmy oraz pozostałych mieszkańców osiedla nie odpuścił bym. Jak to wygląda, że służby ciągle stacjonują na ośrodku ?? Skoro ktoś jest w stanie kilkanaście razy w ciągu tygodnia nasyłać służby na obywatela w sprawie tych samych nie potwierdzonych oskarżeń to powinien ponieść konsekwencje. Dodatkowo dziwi mnie, że służby nie wszczęły postępowania z urzędu z uwagi na koszty ponoszone przez obywateli za bezzasadne zgłaszanie interwencji !! Obciążyć donosiciela kosztami akcji służb oraz kosztami przeprowadzonych kontroli !! Następnym razem niedouczeni pseudo ekolodzy zastanowią się zanim zaczną nagonkę na człowieka !!!
21 grudnia 2018r. o 21:30
Poirytowany napisał(a): Ja patrzę na to z innej strony. Mieliście kontrole więc będziecie mieli spokój ze strony tych instytucji i zapewne taka kontrola nie raz będzie jeszcze miała miejsce w przyszłości. Nie macie pewności, że to te same osoby, które coś tam napisały akurat dzwoniły gdzieś tam i to też jest nie w porządku. Tam jest osiedla, domki, przedszkole dlatego wiele osób mogło dzwonić bo czuja się zagrożeni. Prowadząc firmę, mamy wiele kontroli, tak to już jest ale najważniejsze aby te kontrole były pozytywne. Jak wspomniałem - odpuśćcie, dajcie im szansę bo każdy na nią zasługuje a z tego co widzę to jedna z osób przeprosiła Was i opisała dlaczego to napisała. Ktoś musi być mądrzejszy, niektórzy czasami coś napiszą a potem pomyślą i żałują. mam pomysł - odpuśćcie, jeżeli od teraz pojawią się kolejne wpisy tego rodzaju to zainterweniujecie. Trochę elastyczności ludzie ( mam na myśli wszystkie strony ), dzięki temu będzie lepiej. Nie bądźmy jak politycy.

Od tego są służby aby ustalić czy to nie jest celowe działanie Stalkera lub konkurencji !! Skoro ktoś dzwoni kilkanaście razy do różnych służb w tygodniu i pomimo nie potwierdzonego zgłoszenia kontynuuje swoje działania należy się temu przyjrzeć !! Jest to jedyne rozwiązanie, które pozwoli na zaprzestanie nękania . Następnym razem "eko" dwa razy się zastanowi zanim kogoś fałszywie oskarży !! Jak właściciele ośrodka odpuszczą będą wiecznie nękani.
~Jasnozielona Tawuła niezalogowany
21 grudnia 2018r. o 21:35
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-12-21/niemcy-oficjalnie-zamknieto-ostatnia-kopalnie-wegla-kamiennego/
11922
#Poirytowany nieaktywny
21 grudnia 2018r. o 21:37
Nękanie to długotrwałe działanie ze strony jednej osoby. Takie odwetowe działanie niczemu nie służy i sam to przerabiałem. Ludzie czują się zagrożeni z powodu dymu więc dają znać o tym, że coś wzbudza ich podejrzenie. Ludzie nie wiedzą o tym, że były kontrole i wszystko jest ok i ze strony tej jednostki nic im nie grozi. Przecież nie mogą tego wiedzieć bo nigdzie takiej informacji nie ma. Nie eskalujcie nienawiści i działań odwetowych, to niczemu dobremu nie służy i samej firmy w dobrym świetle też nie służy. Z tego co widzę to firma ma szeroki zakres usług jakich chyba nie ma inna jednostka tego typu w okolicy. Może wśród tych ludzi są przyszli klienci, Po działaniach odwetowych raczej nie skorzystają z usług. Zbliża się wigilia czyli dzień w którym gasną wszystkie spory. Dajcie sobie z tym spokój, naprawdę. Nie wiem w takim razie po co taki artykuł powstał skoro takie niezdrowe emocje wywołuje. Takie teraz modne jest w Bolesławcu zgłaszanie do Prokuratury, co za czasy.
21 grudnia 2018r. o 21:44

Zmoderowano 22.12.2018 godz.20:57 - powód: (kazimierz)
~~Burgundowy Brokuł niezalogowany
21 grudnia 2018r. o 21:49
ludziska wprowadzić zakaz ogrzewania mieszkań całkowity ,bez względu na paliwo ,a smog i tak będzie . ue z czegoś musi kasiorę łupić
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMA Media Expert zaprasza