~~Rdzawy Kleome napisał(a): A ja byłam świadkiem takiej sytuacji w aptece:Kobieta ok.75-80 lat,której do wykupu recept zabrakło 6,40 zł(2 MONETY 5 i 2).Pani zapytała,czy może zrezygnować z któregoś leku,bo nie ma tylu pieniędzy.Odpowiedź pani magister była przecząca,ponieważ były to leki na serce jak usłyszałam.
~~Granatowoszara Kalia napisał(a):"Wzruszający chwyt retoryczny"Co to znaczy?Sytuacja miała miejsce w aptece przy ul.Asnyka.Jeżeli pani nadal żyje życzę jej duuuużo zdrowia.A ksiądz życzący sobie większych pieniędzy na własne potrzeby niech się zastanowi nad sobą i w miłosierdziu pochyli czoła nad ubogimi.~~Rdzawy Kleome napisał(a): A ja byłam świadkiem takiej sytuacji w aptece:Kobieta ok.75-80 lat,której do wykupu recept zabrakło 6,40 zł(2 MONETY 5 i 2).Pani zapytała,czy może zrezygnować z któregoś leku,bo nie ma tylu pieniędzy.Odpowiedź pani magister była przecząca,ponieważ były to leki na serce jak usłyszałam.
Wzruszający chwyt retoryczny, tyle że fałszywy!
Nie kwestionuję, że historia jest prawdziwa! Nie ma na świecie państwa, w którym nie byłoby biednych, ale też trzeba dodać, że w zeszłym roku UE oficjalnie przyznała, że pisowska Polska procentowo najwięcej w Europie (!!!) zmniejszyła warstwę najuboższych!
~Jasnobłękitna Petunia napisał(a): Jak cały rok nie płacę, to raz mogę trochę dać.