Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wybory prezydenckie 2020

~~Różowy Len niezalogowany
16 czerwca 2020r. o 15:16
~~Szarawozielony Ubiorek napisał(a):
qwax_ napisał(a): Dlatego ja w pierwszej turze głosuję na Boska a w drugiej na Trzaskowskiego

Czy tobie całkiem rozum odebrało?
Gdzie Bosak a gdzie Trzaskowski?
A najgorsze że takie głosy idą też bezpośrednio z obozu Bosaka. To strzał w stopę.
Miałem zamiar głosować na Bosaka i w pierwszej i w drugiej turze. Ale teraz widzę że druga tura mu nie grozi. Takiej bezideowości nikt nie łyknie. Konfederacja już miała niezły rozstrzał ale poszerzać się o Traskowskiego? To zupełny upadek wiarygodności. Pozostaje mi więc tylko Duda.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
22258
#Horus nieaktywny
16 czerwca 2020r. o 15:26
a ja myślę że to zdrowe podejście ...
w pierwszej turze głosować na swojego kandydata a w drugiej na tego kto daje szanse na zmianę tego bezprawia jakie od lat serwuje pisowska klika...
~~Kawowy Cytryniec niezalogowany
16 czerwca 2020r. o 15:30
Po dzisiejszym wystąpieniu pana prezydenta bez wątpienia możemy stwierdzić,że pan Duda dalej bez refleksyjnie zamierza wspierać chore pomysły szeregowego posła Kaczyńskiego.
16 czerwca 2020r. o 15:33
~~Kawowy Cytryniec napisał(a): Po dzisiejszym wystąpieniu pana prezydenta bez wątpienia możemy stwierdzić,że pan Duda dalej bez refleksyjnie zamierza wspierać chore pomysły szeregowego posła Kaczyńskiego.

Wolę Kaczyńskiego niż Merkel czy Sorosa
~Platynowy Mak niezalogowany
16 czerwca 2020r. o 15:38
Duda to po prostu mniejsze zło.
Wolę prezydenta pod wpływami Kaczyńskiego, niż prezydenta pod wpływami Niemiec i lobby LGBT+. Ci drudzy nie mają logicznego interesu w tym, aby Polska była Polską suwerenną, dumną.
Oczywiście Polacy sami zdecydują czego chcą. Będzie jak będzie.
13926
qwax_
16 czerwca 2020r. o 15:45
Duda i Trzaskowski boją się debaty!! A tacy są wspaniali ;)

"Wczoraj miała odbyć się debata prezydencka w Newsweek, ale została odwołana. W piątek miała odbyć się debata w TVN, ale właśnie dowiedzieliśmy się, że została... odwołana, pod pozorem posiedzenia Sejmu, o którym było wiadomo od 2 tygodni. Sztaby Andrzeja Dudy i Rafała Trzaskowskiego nie potwierdzają udziału w debatach i wygląda na to, że za kulisami sojusz PiS i PO robi co może, by ograniczyć wszystkim kandydatom możliwość dotarcia do Polaków. Za to sami są promowani przez swoje media, TVP i TVN, które z kolei maksymalnie ograniczają czas antenowy dla naszego kandydata, Krzysztofa Bosaka. Ewidentnie próbują dostać się do II tury ponad głowami obywateli. Nie możemy im odpuścić. Już jutro (17.06) debata w TVP, a w poniedziałek (22.06) w Polsacie, wspierajcie Krzysztofa, po raz kolejny udowodni, że jest najlepiej przygotowanym kandydatem!
Tak właśnie wygląda patologiczny system III RP, polityczno-medialny beton, który konserwuje trwający od 30 lat układ okrągłostołowy. Potrzebujemy Waszego wsparcia i wielkiej mobilizacji, by skruszyć ten mur i walczyć o państwo przyjazne obywatelom, a nie partyjnym układom."
[img=1592315055_ut3kkwg.png]

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Pistacjowa Forsycja niezalogowany
16 czerwca 2020r. o 15:52
~~Różowy Len napisał(a):
~~Kawowy Cytryniec napisał(a): Po dzisiejszym wystąpieniu pana prezydenta bez wątpienia możemy stwierdzić,że pan Duda dalej bez refleksyjnie zamierza wspierać chore pomysły szeregowego posła Kaczyńskiego.

Wolę Kaczyńskiego niż Merkel czy Sorosa

A ja wolę Tuska .
16 czerwca 2020r. o 15:56
Sercem byłem za Bosakiem. Ale jak usłyszałem że na ewentualną II turę zaproponują popieranie Trzaskowskiego to coś we mnie pękło. Że w sejmie głosowali tak jak opozycja, coś już zgrzytało ale ok. Tu jednak przegięli. Sporo przegięli!