~Ciemnokasztanowa Kolendra napisał(a): Gdyby nie Kościół na który plujesz dziś pewnie twoja mamusia chodziłaby w burce jako trzecia żona brodatego wyznawcy Allaha. Treścią twojego życia byłoby prawo szariatu. Twoją jedyną rozrywką byłyby pokazowe egzekucje gejów, lesbijek i innych niewiernych.
Skąd w lewakach taki wstręt do rozumienia?
~~Brunatnoszara Mięta napisał(a):Ludzie mogą żyć bez religii? Może i żyć mogą,ale życie kiedyś się skończy. Nie zamierzam Cię do niczego przekonywać, ale mam pytanie. Czy byłeś świadkiem śmierci kogoś z Twoich bliskich i czy wezwano wtedy księdza???? Jesli tak, to po co????~Ciemnokasztanowa Kolendra napisał(a): Gdyby nie Kościół na który plujesz dziś pewnie twoja mamusia chodziłaby w burce jako trzecia żona brodatego wyznawcy Allaha. Treścią twojego życia byłoby prawo szariatu. Twoją jedyną rozrywką byłyby pokazowe egzekucje gejów, lesbijek i innych niewiernych.
Skąd w lewakach taki wstręt do rozumienia?
Ale pusty buc. Nie strasz szariatem i burkami. Wystarczy że twój kosciółek straszy ciemniaków piekłem i mękami wiecznymi a obiecuje raj dla naiwnych frajerów . Ludzie robią w gacie ze strachu przed śmiercią a kosciół to wykorzystuje i strzyże owieczki. Włącz se msze w TV i posłuchaj jakie bzdury tam klecha nawija.Ty sam masz pełne gacie bo dodatkowo uwierzyłeś w szariat i burki w domu.Tępy baranku ludzie mogą żyć bez religii. Religia nie czyni nikogo ani zdrowszym , ani mądrzejszym , ani lepszym od innych. Otumania , straszy i ośmiesza.
~~Morska Krwawnica napisał(a): LGBT nie ma NIC wspólnego z gejami i lesbijkami, którzy chcą żyć w spokoju i pokoju (dla de.bili tłumaczę , nie chodzi o pomieszczenie). I do tej pory tak było. LGBT to dzisiejsza moda na krzyk i roszczenia. To pseudo walka z Kościołem Katolickim, którego tworzą LUDZIE, również popełniający błędy. Ale takie błędy mogą byś popełniane w sądach, urzędach gmin, urzędach miast, szkołach, przedszkolach, u naszych sąsiadów, czy w końcu w rodzinach, ale też w innych religiach, których nikt nie atakuje. Bo tylko Kościół Katolicki broni praw i wartości tradycyjnej rodziny. LGBT to moda, która przeminie tak szybko jak szybko się pojawiła, bo mądrzy i rozsądni ludzie nie chowają się za tęczową flagą. Przecież " Polacy nie gęsi i swój język mają"
~~Kawowy Cytryniec napisał(a):Ale jakie trzy grosze wtrąca Kościół??? Napisz o co chodzi Kościołowi i dlaczego tak sie Go czepiacie?~~Morska Krwawnica napisał(a): LGBT nie ma NIC wspólnego z gejami i lesbijkami, którzy chcą żyć w spokoju i pokoju (dla de.bili tłumaczę , nie chodzi o pomieszczenie). I do tej pory tak było. LGBT to dzisiejsza moda na krzyk i roszczenia. To pseudo walka z Kościołem Katolickim, którego tworzą LUDZIE, również popełniający błędy. Ale takie błędy mogą byś popełniane w sądach, urzędach gmin, urzędach miast, szkołach, przedszkolach, u naszych sąsiadów, czy w końcu w rodzinach, ale też w innych religiach, których nikt nie atakuje. Bo tylko Kościół Katolicki broni praw i wartości tradycyjnej rodziny. LGBT to moda, która przeminie tak szybko jak szybko się pojawiła, bo mądrzy i rozsądni ludzie nie chowają się za tęczową flagą. Przecież " Polacy nie gęsi i swój język mają"
Patrz kto nagłaśnia ten temat nie było by go gdyby nie mak kwacz i jego ferajna i na ich życzenie swoje trzy grosze wtrąca kościół - pytam się po co i komu to służy?
~Ciemnokasztanowa Kolendra napisał(a): Świat nie znosi próżni. Jak odrzucimy Wartości Chrześcijańskie, które są fundamentem wielkiej cywilizacji zachodu
Kto uważa, że świat może istnieć bez religii jest po prostu słodko naiwny.
/c]
zawsze kiedy czytam podobne treści zastanawia mnie dlaczego piszący nie rozwinie swojej myśli a wygłosi tylko kilka kolejnych andronów o ''wartościach chrześcijańskich'' nie precyzując o jakie chodzi i gdzie one mają swoje korzenie...;)
tu nie ma zbyt wielu ''naiwniaków''...;)
są tylko ''oszołomy''
tyle że świat przestaje wierzyć w ''bajki z mchu i paproci''...;)