Horus napisał(a): gdyby ''znawco'' w ZSRR była ''s'' podobna jak w ''polsze'' to każdy z nich siedział by po gułagach...
a tutaj odwrotnie...siedzą na często państwowych posadach śmiejąc się w kułak z takich jak ty...;D
pozakładali sobie setki ''związków'' i drą łacha z ludzi pracy ...;D
co do reszty....w ZSRR długo przed rozpadem trwał kryzys gospodarczy ale dopiero po tym kiedy zmarł Czernienko(partyjny beton) przyszedł czas Gorbaczowa a z nim pieriestrojka która była nieunikniona ...
tyle że tam kiedy nastąpiła , podobnie jak w Polsce spieprzono jej główne założenia...
a dzisiaj?
dzisiaj Rosja się liczy w świecie czy chcesz tego czy nie ...a Polska?
niech mkwacz wyprowadzi jeszcze Polskę z Unii a zobaczysz prawdziwą biedę ...biedę która przebije nawet tą z ''komuny'' ...;D
~~Perłowoszary Kopytnik napisał(a):Ktoś napisał: ~~Stara doradczyni napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): synu ciecia ..
to ''solidaruchy'' układali się przy wódeczce z członkami PZPR ...:D
Dobrze, dobrze, ale Donek mówi żebyś nie przesadził z tym układaniem się przy wódeczce.......wiesz chodzi o legendę......no wiesz.."jestem za a nawet przeciw"......łapiesz?
Dobra powiem ci jak nie łapiesz wprost.
Albo nie .......Donek mówi tylko że jest dobrze ale nie przesadź z tą wódeczką.
Ale poza tym BARDZO DOBRZE.
No do roboty:)
Stara dam 5 dych ,weźmiesz do buzi ?
to Twoja nie mówiła żebyś nie wydawał pieniędzy na to co w domu masz za darmo
Horus napisał(a): gdyby ''znawco'' w ZSRR była ''s'' podobna jak w ''polsze'' to każdy z nich siedział by po gułagach
Horus napisał(a): musisz mieć ostro zryty beret jeśli nie widzisz jak krok po kroczku ''polsza'' zmierza w tamtym kierunku...;D
Horus napisał(a): nie wiem co tak do końca masz na myśli z tym rozwiązywaniem i zakopywaniem ale tak...
z taka ''polską'' można to zrobić...
kraj który żyje przeszłością nie ma przed sobą przyszłości...
Horus napisał(a): nie wiem co tak do końca masz na myśli z tym rozwiązywaniem i zakopywaniem ale tak...