~~Kanarkowy Bluszczyk napisał(a): M21 a parasol ochronny nad rządem mokrego mańka to czyj?( marian krzaklewski ,gdybyś nie wiedział) o suchockiej już nie wspomnę jak robotników z emerytury ograbiła
Możemy też podyskutować nie o mokrym tylko pięknym Marianku , w 1989 zwolniłem się z Wizowa i przestałem zgodnie ze statutem być członkiem Solidarności .
Nie przestałem natomiast interesować się związkiem i polityką , pierwszych dwóch przewodniczących Wałęsa i Krzaklewski mocno osłabili związek , Krzaklewski karierowicz wplątał Związek w politykę tworząc AWS który wraz z nim tracił mocno poparcie . Piękny Marian przegrał wszystko odszedł z polityki , osobiście napisałem do niego i na jego ręce złożyłem legitymację Solidarności które mieliśmy po ogłoszeniu przez Frasyniuka w 1988 r że ujawniamy swoją działalność .
Mógłbyś przypomnieć jak to Suchocka robotników z emerytury ograbiła , a może to puste hasełko , wiem jedno , nie miała poparcia Solidarności która dążyła do jej odwołania , jej rząd przetrwał dzięki wsparciu Wałęsy pomimo że sejm na wniosek Solidarności uchwalił i przyjął wniosek o wotum nieufności .
Krzaklewski i jego AWS mocno współpracował i wspierał rząd Jerzego Buska oraz jego nieudane reformy z których PO które do dziś jest za Buzkiem skorzystało w okresie wielkiej dziury budżetowej zabierając z OFE ( system emerytalny stworzony za Buzka ) 156 mld zł .
Nie wiem czy Tobie Suchocka nie pomyliła się z Tuskiem .
Dopisane 27.08.2020r. o godz. 15:41:
~~Niebieski Wawrzynek napisał(a): Lucek -- odpowiadam w imieniu tych 10 milionów.
Oni zrobili dla kraju wszystko co mogli bo niemal całe życie pracowali za przysłowiową miskę ryżu / 10 $ miesięczne / a teraz nie mają nawet kwoty wolnej broniącej ich godności . O emeryturach nawet nie wspomnę bo 500 € emeryty uważane jest za bogate.
Co im daje że mogą narzekać na władzę. Wtedy za bunt byli represjonowani a dzisiaj ?
Spróbuj aby taki jak ja albo ktokolwiek z rodziny dostał pracę w budżetówce .
Pytałem o inne rzeczy. Nie odpowiadasz.
Lucek KWOTA WOLNA / żenujące 260 PLN /
Trudno dyskutować jeżeli posuwasz się do kłamstw w stylu 10$ miesięcznie , jak w takim razie wypracowali emeryturę w wys . 500$ .
Kwota wolna od podatku to coś lekko ponad 3 tyś , tak jest żenująco niska , przypomnę że PO -PSL nie wykonało wniosku TK o podniesienie kwoty wolnej , PiS natomiast nie do końca spełnił w tej materii obietnice , podniósł ja tylko dla najmniej zarabiających do ok. 8 tyś .
Dopisane 27.08.2020r. o godz. 15:44:
Małe sprostowanie - Rząd PO - PSL nie wykonał wyroku TK w sprawie kwoty wolnej .
Dopisane 27.08.2020r. o godz. 15:54:
~Bladożółta Tunbergia napisał(a): Dlaczego takie płaczki siedzieli cicho za rządów PO-PSL kiedy do ludzi z solidarności strzelano gumowymi kulami i zabierano świadczenia emerytalne i podwyższano wiek emerytalny, a młodzi uciekali do Anglii bo tu nie było dla nich przyszłości. Dlaczego teraz kiedy ludziom żyje się lepiej a oni stracili swoje profity emerytalne tak atakują. Dlaczego? Wiemy? Wiemy!
Te płaczki zapewne wiedzieli że internauta krytykujący Komorowskiego miał nalot na mieszkanie i został ukarany .
Te płaczki wiedzieli że kibice którzy na stadionie wywiesili hasło - Donald matole twój rząd obalą kibole za co byli ścigani przez policję a jeden z nich jako rzekomy przywódca został skazany na 2,5 roku więzienia w sfingowanym procesie .
Te płaczki wiedzą że teraz są bezpieczni , a policja niczym nie przypomina policji za PO_PSL .