Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Kanarkowy Bluszczyk niezalogowany
27 sierpnia 2020r. o 14:13
M21 a parasol ochronny nad rządem mokrego mańka to czyj?( marian krzaklewski ,gdybyś nie wiedział) o suchockiej już nie wspomnę jak robotników z emerytury ograbiła
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Niebieski Wawrzynek niezalogowany
27 sierpnia 2020r. o 14:22
Lucek -- odpowiadam w imieniu tych 10 milionów.
Oni zrobili dla kraju wszystko co mogli bo niemal całe życie pracowali za przysłowiową miskę ryżu / 10 $ miesięczne / a teraz nie mają nawet kwoty wolnej broniącej ich godności . O emeryturach nawet nie wspomnę bo 500 € emeryty uważane jest za bogate.
Co im daje że mogą narzekać na władzę. Wtedy za bunt byli represjonowani a dzisiaj ?
Spróbuj aby taki jak ja albo ktokolwiek z rodziny dostał pracę w budżetówce .
Pytałem o inne rzeczy. Nie odpowiadasz.
Lucek KWOTA WOLNA / żenujące 260 PLN /
~Bladożółta Tunbergia niezalogowany
27 sierpnia 2020r. o 14:51
Dlaczego takie płaczki siedzieli cicho za rządów PO-PSL kiedy do ludzi z solidarności strzelano gumowymi kulami i zabierano świadczenia emerytalne i podwyższano wiek emerytalny, a młodzi uciekali do Anglii bo tu nie było dla nich przyszłości. Dlaczego teraz kiedy ludziom żyje się lepiej a oni stracili swoje profity emerytalne tak atakują. Dlaczego? Wiemy? Wiemy!
14240
M21W2
27 sierpnia 2020r. o 15:54
~~Kanarkowy Bluszczyk napisał(a): M21 a parasol ochronny nad rządem mokrego mańka to czyj?( marian krzaklewski ,gdybyś nie wiedział) o suchockiej już nie wspomnę jak robotników z emerytury ograbiła

Możemy też podyskutować nie o mokrym tylko pięknym Marianku , w 1989 zwolniłem się z Wizowa i przestałem zgodnie ze statutem być członkiem Solidarności .
Nie przestałem natomiast interesować się związkiem i polityką , pierwszych dwóch przewodniczących Wałęsa i Krzaklewski mocno osłabili związek , Krzaklewski karierowicz wplątał Związek w politykę tworząc AWS który wraz z nim tracił mocno poparcie . Piękny Marian przegrał wszystko odszedł z polityki , osobiście napisałem do niego i na jego ręce złożyłem legitymację Solidarności które mieliśmy po ogłoszeniu przez Frasyniuka w 1988 r że ujawniamy swoją działalność .
Mógłbyś przypomnieć jak to Suchocka robotników z emerytury ograbiła , a może to puste hasełko , wiem jedno , nie miała poparcia Solidarności która dążyła do jej odwołania , jej rząd przetrwał dzięki wsparciu Wałęsy pomimo że sejm na wniosek Solidarności uchwalił i przyjął wniosek o wotum nieufności .
Krzaklewski i jego AWS mocno współpracował i wspierał rząd Jerzego Buska oraz jego nieudane reformy z których PO które do dziś jest za Buzkiem skorzystało w okresie wielkiej dziury budżetowej zabierając z OFE ( system emerytalny stworzony za Buzka ) 156 mld zł .
Nie wiem czy Tobie Suchocka nie pomyliła się z Tuskiem .

Dopisane 27.08.2020r. o godz. 15:41:

~~Niebieski Wawrzynek napisał(a): Lucek -- odpowiadam w imieniu tych 10 milionów.
Oni zrobili dla kraju wszystko co mogli bo niemal całe życie pracowali za przysłowiową miskę ryżu / 10 $ miesięczne / a teraz nie mają nawet kwoty wolnej broniącej ich godności . O emeryturach nawet nie wspomnę bo 500 € emeryty uważane jest za bogate.
Co im daje że mogą narzekać na władzę. Wtedy za bunt byli represjonowani a dzisiaj ?
Spróbuj aby taki jak ja albo ktokolwiek z rodziny dostał pracę w budżetówce .
Pytałem o inne rzeczy. Nie odpowiadasz.
Lucek KWOTA WOLNA / żenujące 260 PLN /

Trudno dyskutować jeżeli posuwasz się do kłamstw w stylu 10$ miesięcznie , jak w takim razie wypracowali emeryturę w wys . 500$ .
Kwota wolna od podatku to coś lekko ponad 3 tyś , tak jest żenująco niska , przypomnę że PO -PSL nie wykonało wniosku TK o podniesienie kwoty wolnej , PiS natomiast nie do końca spełnił w tej materii obietnice , podniósł ja tylko dla najmniej zarabiających do ok. 8 tyś .

Dopisane 27.08.2020r. o godz. 15:44:

Małe sprostowanie - Rząd PO - PSL nie wykonał wyroku TK w sprawie kwoty wolnej .

Dopisane 27.08.2020r. o godz. 15:54:

~Bladożółta Tunbergia napisał(a): Dlaczego takie płaczki siedzieli cicho za rządów PO-PSL kiedy do ludzi z solidarności strzelano gumowymi kulami i zabierano świadczenia emerytalne i podwyższano wiek emerytalny, a młodzi uciekali do Anglii bo tu nie było dla nich przyszłości. Dlaczego teraz kiedy ludziom żyje się lepiej a oni stracili swoje profity emerytalne tak atakują. Dlaczego? Wiemy? Wiemy!

Te płaczki zapewne wiedzieli że internauta krytykujący Komorowskiego miał nalot na mieszkanie i został ukarany .
Te płaczki wiedzieli że kibice którzy na stadionie wywiesili hasło - Donald matole twój rząd obalą kibole za co byli ścigani przez policję a jeden z nich jako rzekomy przywódca został skazany na 2,5 roku więzienia w sfingowanym procesie .
Te płaczki wiedzą że teraz są bezpieczni , a policja niczym nie przypomina policji za PO_PSL .
~~Kanarkowy Bluszczyk niezalogowany
27 sierpnia 2020r. o 16:09
jeżeli od 89 nie jesteś związkowcem ,to czego bronisz ?

jednak mokry marian ,zawsze spocony ,chyba że znasz innego

suchocka obniżyła stopę bazową ze 100 na 91

do wyliczenia emerytury

po nich nastąpiło sld ,następni

i poszły ,konie po betonie

oprócz sld to wszyscy niby solidarność
22258
#Horus nieaktywny
27 sierpnia 2020r. o 17:14
dlaczego dwa moje wpisy po prostu znikły?
niewygodne bo prawdziwe?

kto zainterweniował by znikły? :]

poczytam kolejne ale teraz jak coś napisze to zrobię sobie kopię ...na wszelki wypadek ...

dle zainteresowanych napiszę jedno - poczytajcie sobie wymianę zdań tego całego ''opozycjonisty'' z jednym z jego rozmówców na fb ...

facet zrównał z ziemią tego ''opozycjonistę''...hahaha

a może to nieprawda ? ;)
zaprzecz tu złotkowski ...hahaha
~~Amarantowa Brzoza niezalogowany
27 sierpnia 2020r. o 17:29
Daj link.
22258
#Horus nieaktywny
27 sierpnia 2020r. o 18:01
link?
nie masz dostępu do fb ?...złotkowski kontra Wiesław Gorlewski : )
ale ok ...zaraz znajdę fb

Dopisane 27.08.2020r. o godz. 18:01:

~~Amarantowa Brzoza napisał(a): Daj link.

https://www.facebook.com/friends/?profile_id=100001806022458
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza