Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Pistacjowa Forsycja niezalogowany
27 sierpnia 2020r. o 11:27
M21W2 napisał(a): Forsycjo ile lat miałeś w czasie stanu wojennego , co z tamtych czasów pamiętasz zapewne nic .
Jaruzelski wprowadzając stan wojenny przygotowany przez wielkich specjalistów jego przyjaciół z Moskiewskiej bezpieki zadbał o to aby służby ochrony zakładu wzmocnione przez pracowników UB nie pozwoliły na to aby mysz nawet pod płotem nie mogła wejść na teren zakładu .
Ktoś nazwał Ciebie klakierem opluwacza forumowego , tak jesteś nim powtarzając jego idiotyczne wpisy .
Tobie bardzo nie podoba się obecna władza ja tak miałem w czasach PRL zamiast anonimowo klepać w klawiaturę jak zdecydowana większość " bojowników " ujawnij się i z tym największym bojownikiem klawiaturowym pomóżcie Trzaskowskiemu w tworzeniu nowej Solidarności , bardzo mnie ten projekt interesuje , a jeszcze bardziej czy porwie do walki tak jak w 1980 roku ponad 10 mln. ludzi pracy .
Podejrzewam że tacy jak Ty i Tobie podobni pozostaniecie anonimowymi użytkownikami klawiatury korzystającymi z tego co inni dla was wywalczyli .
Waszym podziękowaniem za wolną demokratyczną Polskę jest opluwanie tych co w miarę swoich możliwości do tego się przyczynili
. Nadal jestem gotowy na spotkanie z Tobą , niestety nie mogę przesłać dwóch nagich mieczy aby Ci dodać odwagi .
Jeszcze jedno są tacy co twierdzą że Ty to san escobar miałbyś okazję to zdementować a ja bym potwierdził .

San Escobar to twój Idol Waszczykowski ,na pewno będę popierał Trzaskowskiego bo to jest uczciwy człowiek który zdobył ponad 10 MILIONÓW głosów poparcia gdzie cała kłamliwa pisowska machina opluwała go w mediach 24 godz na dobę . Co do Stanu Wojennego to pamiętam więcej od ciebie .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Liliowobiała Miodunka niezalogowany
27 sierpnia 2020r. o 11:45
Forsycjo nie dyskutuj z tym oszołomem i samozwańczym bohaterem Solidarności ,sprowadzi cię do swojego poziomu a później ogra doświadczeniem .To taki kłamca jak cały PIS .Wczoraj Podali ,że Kancelaria Prezydenta Komorowskiego wydała więcej pieniędzy jak kancelaria Dudy ,ale jak się okazało to okłamali jak zwykle ,bo podali kwoty za całą kadencję Komorowskiego a zaniżyli okres wydatków dudy o 5 miesięcy ,jednak prawda jest taka ,że Kancelaria Dudy wydała o 37 milionów więcej .
14240
M21W2
27 sierpnia 2020r. o 12:00
~~Liliowobiała Miodunka napisał(a): Forsycjo nie dyskutuj z tym oszołomem i samozwańczym bohaterem Solidarności ,sprowadzi cię do swojego poziomu a później ogra doświadczeniem .To taki kłamca jak cały PIS .Wczoraj Podali ,że Kancelaria Prezydenta Komorowskiego wydała więcej pieniędzy jak kancelaria Dudy ,ale jak się okazało to okłamali jak zwykle ,bo podali kwoty za całą kadencję Komorowskiego a zaniżyli okres wydatków dudy o 5 miesięcy ,jednak prawda jest taka ,że Kancelaria Dudy wydała o 37 milionów więcej .

Łatwo Tobie ocenić ludzi których nie znasz to twój i Tobie podobnych styl , opluć . Jakbyś mnie zapytał to bym odpowiedział - tak kancelaria Prezydenta Dudy wydała więcej niż kancelaria Prezydenta Komorowskiego - obaj są moimi Prezydentami z woli większości społeczeństwa . Lucjan Złotkowski
~~Ołowianoszary Osteospermum niezalogowany
27 sierpnia 2020r. o 12:00
"Fenomen Solidarności dostrzegali także obserwatorzy z zagranicy.
Lewicowy myśliciel francuski Alain Touraine nazwał Solidarność najpiękniejszą rzeczą, jaka przydarzyła się ludzkości w II poł. XX w.
Według niego była ona największym zrywem wolnościowym, jaki pojawił się na świecie po II wojnie światowej. Nazywał ją „totalnym ruchem społecznym”, ponieważ łączyła w sobie trzy wymiary: związkowy, demokratyczny i narodowy. Upominała się o interesy ludzi pracy, rzucała wyzwanie systemowi totalitarnemu i sprzeciwiała się zniewoleniu ojczyzny przez wrogie imperium."
https://wpolityce.pl/polityka/514951-gorny-w-sieci-zdradzona-solidarnosc
14240
M21W2
27 sierpnia 2020r. o 12:42
Forsycjo mam jakieś nieodparte wrażenie że to co robiłeś i gdzie byłeś w stanie wojennym powinno mocno zostać w Twojej świadomości .
Pamiętasz lepiej o de mnie podziel się swoją wiedzą , ja to już nie raz robiłem tu na forum , mogę Tobie opisać jak uczciliśmy pierwszą rocznicę powstania Solidarności z bratem Leszkiem , jak zostaliśmy potraktowani przez ZOMO i Wojsko . Mogę Tobie opisać co przeżywała moja żona i dzieci podczas nalotu i rewizji w mieszkaniu , Mogę Tobie opisać jak byłem krytykowany widzące to sąsiadki które żonie prosto w oczy mówiły aby wpłynęła na mnie bo jestem nieodpowiedzialnym ojcem dwóch córek , Zbyszka przy mnie nie było , był zawsze Leszek , mogę Tobie opisać jak było na dołku gdy zostałem zatrzymany przez milicję z jedną odręczni napisaną ulotką . Jedno zawdzięczam ormowcowi na wysokim stanowisku w zakładzie , to że wystawił mi dobrą opinię klawisz poinformował mnie że zawiozą mnie do prokuratora , na moje szczęście zawieźli na kolegium i w trybie natychmiastowym dostałem wysoką grzywnę . Moi koledzy i koleżanka nie mieli tyle szczęści za ulotki dostali od dwóch i pół do trzech i pół roku więzienia .
Twoja kolej - podyskutujmy .

Dopisane 27.08.2020r. o godz. 12:42:

~~Ołowianoszary Osteospermum napisał(a): "Fenomen Solidarności dostrzegali także obserwatorzy z zagranicy.
Lewicowy myśliciel francuski Alain Touraine nazwał Solidarność najpiękniejszą rzeczą, jaka przydarzyła się ludzkości w II poł. XX w.
Według niego była ona największym zrywem wolnościowym, jaki pojawił się na świecie po II wojnie światowej. Nazywał ją „totalnym ruchem społecznym”, ponieważ łączyła w sobie trzy wymiary: związkowy, demokratyczny i narodowy. Upominała się o interesy ludzi pracy, rzucała wyzwanie systemowi totalitarnemu i sprzeciwiała się zniewoleniu ojczyzny przez wrogie imperium."
https://wpolityce.pl/polityka/514951-gorny-w-sieci-zdradzona-solidarnosc

Propaganda komunistyczna anty - Solidarnościowa w stanie wojennym odniosła sukces wypaczając historię tego ruchu społecznego .
Z Solidarnością już jako związkiem po 1989 roku nie było też po drodze twórcom przemian ustrojowych , sprzedając a właściwie oddając nasze przedsiębiorstwa w obce ręce zapewniali że tam nie będzie Związków Zawodowych , niestety byli to często ci sami ludzie którzy w 1980 roku mieli duży wkład w powstanie Solidarności .
11445
PanM
27 sierpnia 2020r. o 12:51
Lucek , spójrz proszę prawdzie w oczy i powiedz .
Co obywatele zyskali dzięki " Solidarności " ? Ludzie nawet z dużym stażem traktowani są jak nowicjusze i zatrudniani na minimalnej krajowej lub umowie zleceniu. Jaka z tego będzie emerytura sam wiesz.
Lucek , związki NIGDY nie stanęły w obronie prywatnej przedsiębiorczości i godnej KWOTY WOLNEJ .
Lucek --- powstanie " Solidarności" obudziło nadzieje milionów ludzi , a co z tego wyszło.
Życie każdy ma jedno i nie można zrobić w nim przerwy i poczekać.
Zarzucasz że Polska została rozsprzedana , tak prawda .A kto ją rozsprzedał ? Kto pozwolił tym " sprzedawczykom " dojść do władzy ?
Na koniec -- kto sprzedał i sprzedaje Polaków ?
Pokaż mi w związkach które same się tak nagradzają młode pokolenie. Przedstaw proszę jasny plan na najbliższe kilkadziesiąt lat dla Polaków.
Wyjaśnij dlaczego interesy POLSKI I POLAKÓW TAK BARDZO SIĘ OD SIEBIE ODDALIŁY.
Lucek , wiesz że ja Cię szanuję ale powiedz mi i wszystkim co dalej. Czy te medale i pomniki to wszystko ?
Nie pisz mu to o tym co było 40 lat temu bo wiem i sam tam byłem. Napisz co z naszymi dziećmi i wnukami. Poza tym że mogą jak my chodzić do szkoły i nie jak my jawnie pisać co chcą.
Choć z tą jawnością sam widzisz . Ludzie na wszelki wypadek wolą być anonimowi bo władza ma tzw " długie łapy " A żyć trzeba.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Podsumowując " Solidarność " w moich oczach / poniżej /[img=1598525411_mxf5cmt.jpg]

Dopisane 27.08.2020r. o godz. 12:51:

i to [img=1598525468_1479t0a.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 sierpnia 2020r. o 13:16
Ładny elaborat Przemo , ale powiedz mi szczerze , jeśli dziesięć milionów Ludzi wierzy , pomijając fakt , że to ustawka esbecji , to dla kogo masz szacunek z tych dziesięciu milionów ?

Bo ja i Ciebie , i Lucjana szanuję ... i nawet Głupią Papugę :)

To jak Przemo , możemy się we czterech spotkać w Twoim patio ?

Łączyć , nie dzielić ... to moja idea i gotów jestem ostatnią kroplę krwi oddać ...

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14240
M21W2
27 sierpnia 2020r. o 13:32
Przemku bardzo Ciebie przepraszam że nie odniosę się do Twojego komentarza , rozmawialiśmy ze sobą kilka godzin , do mnie kilka Twoich argumentów dotarł do Ciebie nic .
Powtórzę po raz nie wiem który , to nie związki kreowały politykę gospodarczą kraju tylko wybrańcy narodu , przedstawiciele partii politycznych .
500 -tyś związek miał załatwić wszystko dla kilkunastu milionów pracowników ? Ty ja i miliony innych daliśmy ciche przyzwolenie na reformy Balcerowicza , Belki czy gwiazdy PO Lewandowskiego .
Przypomnę słynne przemówienie -Kennedy wygłosił sławne słowa, które zdeterminowały kurs jego prezydentury: - Nie pytaj, co twój kraj może zrobić dla ciebie, pytaj, co ty możesz zrobić dla swojego kraju.

Dopisane 27.08.2020r. o godz. 13:32:

Pannazdzieckiem napisał(a): Ładny elaborat Przemo , ale powiedz mi szczerze , jeśli dziesięć milionów Ludzi wierzy , pomijając fakt , że to ustawka esbecji , to dla kogo masz szacunek z tych dziesięciu milionów ?

Bo ja i Ciebie , i Lucjana szanuję ... i nawet Głupią Papugę :)

To jak Przemo , możemy się we czterech spotkać w Twoim patio ?

Łączyć , nie dzielić ... to moja idea i gotów jestem ostatnią kroplę krwi oddać ...

Piotrak spontaniczny strajk stoczniowców w obronie zwolnionej z pracy Anny Walentynowicz z powodów politycznych dał początek wydarzeniom które nastąpiły później .
Wydarzenia gdańskie poderwały miliony do spontanicznego działania , jeżeli twoim zdaniem to była ustawka SB to zostawię to bez komentarza .
Piotrze ustawkę SB były rozmowy w Magdalence i przy okrągłym stole oraz ich następstwa .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza