Przemku bardzo Ciebie przepraszam że nie odniosę się do Twojego komentarza , rozmawialiśmy ze sobą kilka godzin , do mnie kilka Twoich argumentów dotarł do Ciebie nic .
Powtórzę po raz nie wiem który , to nie związki kreowały politykę gospodarczą kraju tylko wybrańcy narodu , przedstawiciele partii politycznych .
500 -tyś związek miał załatwić wszystko dla kilkunastu milionów pracowników ? Ty ja i miliony innych daliśmy ciche przyzwolenie na reformy Balcerowicza , Belki czy gwiazdy PO Lewandowskiego .
Przypomnę słynne przemówienie -Kennedy wygłosił sławne słowa, które zdeterminowały kurs jego prezydentury: - Nie pytaj, co twój kraj może zrobić dla ciebie, pytaj, co ty możesz zrobić dla swojego kraju.
Dopisane 27.08.2020r. o godz. 13:32:
Pannazdzieckiem napisał(a): Ładny elaborat Przemo , ale powiedz mi szczerze , jeśli dziesięć milionów Ludzi wierzy , pomijając fakt , że to ustawka esbecji , to dla kogo masz szacunek z tych dziesięciu milionów ?
Bo ja i Ciebie , i Lucjana szanuję ... i nawet Głupią Papugę :)
To jak Przemo , możemy się we czterech spotkać w Twoim patio ?
Łączyć , nie dzielić ... to moja idea i gotów jestem ostatnią kroplę krwi oddać ...
Piotrak spontaniczny strajk stoczniowców w obronie zwolnionej z pracy Anny Walentynowicz z powodów politycznych dał początek wydarzeniom które nastąpiły później .
Wydarzenia gdańskie poderwały miliony do spontanicznego działania , jeżeli twoim zdaniem to była ustawka SB to zostawię to bez komentarza .
Piotrze ustawkę SB były rozmowy w Magdalence i przy okrągłym stole oraz ich następstwa .