Wiesław Gorlewski
Może warto przypomnieć sobie, co dziś robi PiS z wywalczoną przez "Solidarność" wolnością?
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22130519,prof-marek-safjan-musialem-trzy-razy-powtarzac-co-robi-pis.html
Prof. Safjan: Konstytucja w Polsce nie funkcjonuje. Jest łamana każdego dnia
WEEKEND.GAZETA.PL
· Odpowiedz · 3 tyg.
Lucjan Złotkowski
Nie jestem w tym temacie znawcą , jedno wiem na pewno to co jest zgodne z konstytucją a co nie orzeka TK . Możemy się przebijać opiniami w tym temacie > Platforma Obywatelska (wraz z przystawką PSL) uchwalając ustawę o Trybunale Konstytucyjnym złamała,… Zobacz więcej
· Odpowiedz · 3 tyg.
Lucjan Złotkowski
P.S . Dziś ci co sami byli na bakier z Konstytucją oskarżają innych o to samo - Hipokryzja przez duże H .
· Odpowiedz · 3 tyg.
Wiesław Gorlewski
Lucjan Złotkowski Waga ekspertyz pana Banaszaka ma podobną wartość jak "zwycięstwo" Polski na szczycie UE - 27-1. Cała plejada autorytetów prawniczych ma inne zdanie, ale dla PiS liczy się tylko opinia dla nich korzystna. Trzeba przyznać, że potrafil… Zobacz więcej
Obraz może zawierać: tekst „Za swoje opinie prawne dotyczące sporu został doceniony przez rządzących kolejnymi tytułami. Nkwietniu 2016 resort spraw zagranicznych zagranic mianował go na nowego członka Komisji Weneckiej w miejsce Hanny Suchockiej. Wtym samym miesiącu dołączył do składu Legislacyjnej przy 2006-2010, był przewodniczącym) Nieco wcześniej marszałek Sejmu Marek Kuchciński zaprosił go do zespołu ekspertów, którzy mieli wypracować propozycje rozwiązania konfliktu związanego TK (w praktyce rola tego gremium okazała się czysto fasadowa) W styczniu 2017 większość sejmowa wybrała na nowego członka Stanu (jego kandydaturę zaproponowali posłowie w kolejnym miesiącu zasilił radę nadzorczą PZU.”
· Odpowiedz · 3 tyg.
Lucjan Złotkowski
Z jednym się z Tobą zgodzę , dla PiS-u liczy się tylko opinia dla nich korzystna , czy Ty jesteś w stanie zgodzić się ze mną że PO też opiera się na opiniach dla nich korzystnych , mało tego o tym co jest konstytucyjne a co nie wypowiadają się jej lide… Zobacz więcej
TE NIEZALEŻNE SĄDY IDĄ...
YOUTUBE.COM
· Odpowiedz · 3 tyg.
Lucjan Złotkowski
Wiesław Gorlewski Co do małych ludzi widzę że dzielenie weszło ci w krew . Pozdrawiam
· Odpowiedz · 3 tyg.
Wiesław Gorlewski
Lucjan Złotkowski Dziwię się, że dajesz się nabierać na tak proste manipulacje.
https://oko.press/zaplanowana-akcja-dezinformacyjna-twitterze-film-tajnej-narady-sedziow-politykow-manipulacja/
Zaplanowana akcja dezinformacyjna na Twitterze. Film z "tajnej narady" sędziów i polityków PO manipulacją
OKO.PRESS
Zaplanowana akcja dezinformacyjna na Twitterze. Film z "tajnej narady" sędziów i polityków PO manipulacją
· Odpowiedz · 3 tyg.
Wiesław Gorlewski
Lucjan Złotkowski Pięć lat temu to napisałem. Prezes wzbogacił swój język od tego czasu.
Obraz może zawierać: tekst „DLA 1956 1989 Wiesław Gorlewski "Nowa Solidarność" @Gorlewski10 Edytuj profil Jestem,najgorszy sort" mam zdradę w genach problemy z myśleniemjestem komunistą złodziejem,stoję ,stoję tam gdzie stało ZOMO.To tety, epitety,jakimi jakimi obrzucił mnie JK.”
· Odpowiedz · 3 tyg.
Lucjan Złotkowski
Wiesław Gorlewski Takich bzdur o akcji dezinformacyjnej nawet sami uczestnicy tego spotkania nie wymyślili , przestań podawać co znalazłeś w hejterskich portalach . Po ukazaniu się tego nagrania ze spotkania w klubie Czytelnik w okolicach Sejmu uczestnicy z PO wydali oświadczenie w jakim celu się spotkali :-- Cytuję --17 lipca zorganizowaliśmy wysłuchanie publiczne z udziałem sędziów. Zaprosiliśmy gości do "Czytelnika", bo do ostatniej chwili nie było wiadomo, czy marszałek Kuchciński w ramach "pakietu demokratycznego" wpuści uczestników do Sejmu --- o czym rozmawiali i w jakim celu się spotkali przed wysłuchaniem publicznym w Sejmie wiedzą tylko jego uczestnicy . Po ukazaniu się tego nagrania dziennikarze publicyści pytali uczestników , odpowiedzi były różne , nawet takie że spotkali się przypadkiem . Kto tu daje się nabrać na manipulacje pokazałeś w obu wpisach . Jarosław Kaczyński obrzucił epitetami które wymieniłeś adwersarzy politycznych z PO którym nie pozostał dłużny za ich chamskie wypowiedzi i niewybredne ataki na jego ŚP. brata i jego osobiście , ty widzisz tylko jednych , zdejmij klapy z oczu i rozejrzyj się dookoła . Piszesz że Ciebie Jarosław obrzucił epitetami , pisali też tak inni zmanipulowani , jeżeli tak powiedział osobiście w stosunku do Ciebie powinieneś założyć sprawę w sądzie na pewno byś wygrał . Zrobiła to jedna działaczka KOD , tak to się zakończyło ---Po dwóch rozprawach (ostatnia 22 marca tego roku), dziś (4 kwietnia) w warszawskim sądzie ogłoszono wyrok.
Sędzia w całości oddaliła powództwo Malinowskiej. - W uzasadnieniu wyroku usłyszałam, że nie da się jednoznacznie stwierdzić, że słowa, które padły ze strony pana Kaczyńskiego - mówimy o "najgorszym sorcie Polaków", "niesprawnych głowach" itd. - były skierowane do mnie. W związku z tym nie może być, zdaniem sędzi, mowy o naruszeniu dóbr osobistych - komentowała nam na gorąco, jeszcze z sądu, Krystyna Malinowska.----Walczyliśmy o Polskę niepodległą i demokratyczną , totalna opozycja i negowanie demokratycznych wyborów obywateli jest całkowitym zaprzeczeniem demokracji . Miłej niedzieli .
· Odpowiedz · 3 tyg.
Wiesław Gorlewski
Lucjan Złotkowski Już Ci chyba pisałem, że tkwisz w oparach pisowskiej propagandy, Ty, rzekomo tylko związkowiec. Nie trzeba być zbyt inteligentnym, żeby wiedzieć, że tak się nie organizuje tajnych spotkań. Prokurator Piotrowicz miał rację mówiąc dlaczego TVP razi ludzi inteligentnych. Anna Mierzyńska jest fachowa i wiarygodna w badaniach technik manipulacji w internecie.
Pamiętasz, jak zachował się premier DT, kiedy kobieta twierdziła, że ją obraził, wypowiadając w Sejmie - „moherowe berety”? Tusk tego nie powiedział. Powiedział „moherowa koalicja” nazywając tak ówczesną koalicję rządzącą (słyszałem to wystąpienie Tuska na żywo w tv). Kobieta jednak uparła się, że Tusk powiedział „moherowe berety”Co wtedy zrobił DT? Powiedział: „jeżeli poczuła się pani obrażona, to ja panią przepraszam”. Dziś połowa Polski czuje się regularnie obrażana przez „małego fuhrerka”, a słyszałeś, żeby ktokolwiek, kiedykolwiek za to przeprosił? Obrażanie moich przedstawicieli traktuję jako obrażanie mnie osobiście. Tego nie załatwi żaden sąd.
Twoja fascynacja PiSem, przechodząca w fanatyzm, nie pozwala Ci samodzielnie myśleć i obiektywnie oceniać to, co dzieje się w Polsce. Należysz do pisowskiej bandy niszczącej Polskę. Miłego popołudnia.
· Odpowiedz · 3 tyg.
Lucjan Złotkowski
Wiesław Gorlewski Czy ja gdziekolwiek napisałem o tajnym spotkaniu , ogarnij się człowieku i nie bredź o mojej fascynacji , wycieczki osobiste i próba oplucia dyskutantów zamiast konkretów , nie będę tak bezczelny jak Ty aby pisać brednie o człowieku … Zobacz więcej
· Odpowiedz · 3 tyg.
Wiesław Gorlewski
Lucjan Złotkowski Ja nie wyrażam zgody na opluwanie moich przedstawicieli. Może, gdyby wszyscy tak robili... Kaczyński nie odważyłby się nazywać innych "zdradzieckie mordy" czy chamska hołota".
Skoro uważasz, że w tym spotkaniu nie było tajemnicy, to po co to wyciągnąłeś? Nie pamiętasz, co o tym wrzeszczała pisowska propaganda?
Dziś takie spotkania z politykami PiS należą do codzienności. Niech tylko wspomnę o "odkryciu towarzyskim" Kaczyńskiego. Ty naprawdę nie potrafisz już być obiektywny.
https://twitter.com/pisorgpl/status/938426571827924992?s=20
Prawo i Sprawiedliwość on Twitter
TWITTER.COM
· Odpowiedz · 3 tyg.
Lucjan Złotkowski
Wiesław Gorlewski Lucjan Złotkowski Z jednym się z Tobą zgodzę , dla PiS-u liczy się tylko opinia dla nich korzystna , czy Ty jesteś w stanie zgodzić się ze mną że PO też opiera się na opiniach dla nich korzystnych , mało tego o tym co jest konstytucyjne a co nie wypowiadają się jej liderzy z Budką i Grasiuk -. Pihowicz na czele . Niszczenie autorytetu TK zapewne pamiętasz od czego się zaczęło , wiesz co doradził prezes TK Rzepliński politykom obecnej opozycji , podpowiem - wybór na zapas pięciu naszych . Darujmy sobie dyskusję o tych brudnych gierkach na wysokim szczeblu i wplątaniu sędziów w politykę .> Powtórzyłem jeszcze raz co napisałem , na dowód tego wkleiłem filmik aby pokazać współpracę Sędziów z opozycją . Czy to spotkanie było tajne czy nie , mogę się tylko domyślać . Mnie nie interesuje ocena tego spotkania przez PiS natomiast tytuł TE NIEZALEŻNE SĄDY IDĄ i filmik mówi całą prawdę o sytuacji w Sądach .
· Odpowiedz · 3 tyg.
Wiesław Gorlewski
Lucjan Złotkowski Twoja wiedza, to kalka pisowskiej propagandy.
https://www.rp.pl/Spor-o-Trybunal-Konstytucyjny/151209277-Dziewiec-przeklaman-o-Trybunale.html
Dziewięć przekłamań o Trybunale
RP.PL
· Odpowiedz · 3 tyg.
Lucjan Złotkowski
Wiesław Gorlewski Zejdę do Twojego poziomu , Twoja wiedza to kalka anty -pisowskich kłamstw i wspieranie anty-demokratycznej opozycji . Bardzo ciekawy jest pierwszy punkt > „PO wybrała 14 "swoich" sędziów”. Rzeczywiście, media często tak piszą. Trafniej byłoby mówić „sędziowie wybrani za rządów Platformy”? > ja się z nim zgadzam tylko kto wprowadził zmianę i nie mówi " sędziowie wybrani za rządów PiS " tylko używa określenia PiS-owscy sędziowie .> następny kwiatek - Czy pan uczestniczył w pracach nad ustawą o TK, kiedy Platforma wprowadziła do niej niekonstytucyjny przepis o dwóch sędziach wybranych dodatkowo?
To jest punkt czwarty: „TK sam napisał dla siebie ustawę”. Rzeczywiście, wstępny projekt nowej ustawy o TK powstał w Trybunale.> Kolego alfa i omego dla mnie jest oczywiste że TK nie jest od pisania ustaw a następnie orzekania czy wybranie pięciu sędziów w tym dwóch na zapas jest konstytucyjne . W związku z tym że nie podejmujesz merytorycznej dyskusji tylko oceniasz moją skromną osobę postanowiłem jeszcze raz podziękować za Twój wysiłek i serdecznie pozdrowić . W tym temacie bez odbioru .
· Odpowiedz · 3 tyg.
:)
Dopisane 27.08.2020r. o godz. 18:36:
~~Amarantowa Brzoza napisał(a): Horus napisał(a): masz link do fb ...
a wymiany postów sam poszukaj ...
jak mam ci wkleić ''rozmowę''?
może jeszcze dźwięk dodać?....;)
podałem ci dane gościa który wymieniał posty ze złotkowskim ...
nie potrafisz odszukać? :)
Normalnie, wklejasz link do rozmowy, co za problem ? Taki mędrzec jak ty nie potrafi zrobić takiej banalnej rzeczy ? Nie będę tracił czasu na czytanie wszystkiego co wkleja ten koleś i komentarzy pod tym.
link do rozmowy? ???? dwóch gości którzy piszą do siebie obok jeszcze kilku osób?
no to zrób tą ''banalną rzecz''
a może ...teraz się zaloguj?...;)