M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Rudawa Krzewuszka napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Januszku szukasz zaczepki przypisując mi to czego nie było, bawisz mnie w ten sposób od lat , nie wściekaj się jak i ja bawię się twoimi "klockami" , weź coś na wstrzymanie .
Lucjan , jak tam twoje truskawki , będzie co Niemcowi sprzedać ??
Mnie nic nie interesuje co dotyczy ciebie, jak chcesz poplotkować jest dla ciebie partner, Janusz zbanowany za rosyjską propagandę. - polecam , plotkarz najwyższej klasy . Pozdrawiam
Lucek, kumpla na kopalni zwinęli i zamknęli tylko za to że, zbierał kasę dla internowanych, a tuta? Dudę sam komisarz wojskowy złapał , pogroził tylko palcem i w nagrodę na szkołę podoficerską wysłał :)
"Bo o solidarnościowym kombatanctwie nie ma co mówić. – Był taki epizod po pacyfikacji kopalni Wujek – wspomina. Jeden z szefów zakładowej Solidarności dał mu torbę z czarnymi wstążeczkami i polecił: Biegaj młody po hucie, rozdawaj, niech ludzie przypinają. Złapał go wojskowy komisarz, spisał i pogroził palcem. W kwietniu 1982 r. powołany został do wojska. – W kamasze szedł wtedy mój rocznik, więc raczej nie wiążę tego ze wstążkami."
Maleńczuk wiedział co zrobić, wolał więzienie niż wojsko, a Duda?.
"Nie ma dla mnie znaczenia, kto, gdzie i kiedy stał, bo to wszystko było sprawą przypadku – mówi Duda. – Co wówczas miałem zrobić będąc w wojsku, mając 19 lat i kilka miesięcy związków z Solidarnością? – pyta i odpowiada: – Zdezerterować, strzelić sobie w łeb?! Twierdzi, że peerelowskie symbole, pod którymi służył, były mało istotne: – Dla mnie to była Polska."
M21W2 napisał(a): Marchewka, CENZOR jest po twojej stronie, swój
~~Marchewkowa Lnica napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Marchewka, CENZOR jest po twojej stronie, swój
Może też nie lubi pseudo związkowych kombatantów? :) musiał być w wojski i też nie lubi czerwonych kaprali :)
M21W2 napisał(a): Marchewkowe Lnica, skąd masz takie informacje o Dudzie, podaj , przeczytam i odpowiem. ?.
~~Cis pospolity napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Marchewkowe Lnica, skąd masz takie informacje o Dudzie, podaj , przeczytam i odpowiem. ?.
A od kiedy tu tu odpowiadasz? Zawsze spier..da...lasz jak ostatni tchórz .