Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Kasztanowatordzawy Pustynnik niezalogowany
9 listopada 2024r. o 8:08
a więc te wasze ''algorytmy'' są ''wuja warte''
robią was w ''wuja''

ale jak mniemam też to zostanie odnotowane w KAPOWNIKU i przedstawione ADWOKATOWI...;D
''somsiad'' ...marnie wyglądaję te twoje wysiłki ''yntelektualne'' ;D
co to jest?

''....kontrowersyjnej sytuacji pozwu PzD ,''

zmień ''nika'' na ''somsiad 2'' ...może ci lepiej pójdzie...albo Rysio...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Prostota nie zna granic niezalogowany
9 listopada 2024r. o 8:09

~~Jurek niezalogowany
13 godz. 37 min. temu
~~Kasztanowatordzawy Pustynnik napisał(a): ''Nawozy z Rosji i Białorusi - wjeżdżające do UE, a zwłaszcza do Polski - zatapiają europejskich producentów; rodzime firmy odczuwają to najboleśniej i liczą na interwencję rządu - informuje w czwartek „Puls Biznesu”.

Polska wyrasta na lidera w Unii Europejskiej pod względem skali importu nawozów azotowych z Rosji. W okresie od stycznia do sierpnia 2024 roku zaimportowaliśmy 862 tys. ton nawozów azotowych z tego kraju, co stanowi ponad jedną czwartą (przeszło 26 proc.) całego importu nawozów z Rosji do wszystkich krajów UE - wynika z danych Eurostatu oraz Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, na które powołuje się „Puls Biznesu”.

„PB” podkreśla, że ten dynamiczny wzrost jest skutkiem luki w sankcjach nałożonych na Rosję, z których zostały wykluczone m.in. dostawy żywności i nawozów. Jak zauważa gazeta, uderza to bezpośrednio w unijnych producentów, a zwłaszcza polskich.

Z problemem rosnącego importu nawozów ze Wschodu borykają się polscy producenci, jak również większość firm europejskich działających w segmencie Agro. Zdaniem cytowanego przez „PB” Tomasza Zielińskiego, prezesa Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego (PIPC), powodem jest dumping cenowy stosowany m.in. przez rosyjskie i białoruskie firmy.

Docelowo, jego zdaniem, może to nieść poważne zagrożenia związane m.in. z przejmowaniem rynku oraz wzrostem cen, jak również z uzależnieniem się od produktów ze wschodniego kierunku.''

na kogo teraz kolej?...na Azoty...
ilu tam ludzi pracuje? bo warzywniak to nie jest...;D

Janusz to nie wiem, cieszy ciebie to czy martwi ? Mamy kupować Polskie patriotyczne nawozy , które są drogie , czy te tańsze co nam sprzedaje twój Putin ?
13 godz. 26 min. temu
zaraz ...dlaczego piszesz ''mój Putin'' ?
nie doczytałeś że zalewa się tym i europejski rynek? ...a dlaczego w Europie Polska jest liderem zakupów w Rosji?
Gospodarcza ekonomia mówi jedno -kupuję tam gdzie jest taniej...
ale jeśli ''rządy fachowców ''woleli zgiąć kark przed ''yankee'' i o ile pamiętam Francuzami to kupują drogie komponenty na ''zachodzie''
stąd drogie nawozy ...
przecież teraz to samo robi Orlen z paliwem sprowadzając je z Rosji do przejętych w Czechach stacji...
tam mogą a u nas w kraju nie?
dlatego też polski rolnik wolał kupować zachodnie ciągniki a nie te z Ursusa...
mając unijne dopłaty kupowali lepsze i bardziej specjalistyczne ciągniki niż produkował Ursus..efekty znamy...;D
~~Oto słowo prawy niezalogowany
9 listopada 2024r. o 8:14
~~Biały bór napisał(a): Dowiedziałem się kim jest F..a...lc...o , chciałem nr.telefonu F..a..l...co -dostałem , spytałem gdzie mieszka , -podał imię i nazwisko , adres zamieszkania , własnoręcznie mi zapisał . Prosząc zarazem o podawanie dalej , gdyby jakaś osoba potrzebowała
pomocy przy okazji , płytki /łazienki i prace ogólnobudowlane , nawet nawiązał kontakt telefoniczny z Jurkiem , który poszukiwał wykonawcy łazienki własnego domu w Niemczech , po wysłaniu zdjęć prac wykonanych , Jurek jednak zrezygnował , nie znam przyczyny rezygnacji…

Kapuś z dolnych chciał się zareklamować i podał swoje namiary do Jurka w Niemczech. Jurek obejrzał jakość prac na fotkach i zrezygnował z usług jak sam nazwał " partacza" .
Wkurzony jasio zamiast podziękować za reklamę zanotował w swoim "IPN" ku -- /Jurek wróg /.
Potem słynne spotkanie na ławeczce przy fajeczce które poza chwilowym strachem lokatora z poddasza nic pozytywnego nie wniosło. Bo kto się szują urodził aniołkiem nie zdechnie.
~~Kawowy Rozmaryn niezalogowany
9 listopada 2024r. o 8:14
~~Kasztanowatordzawy Pustynnik napisał(a): a więc te wasze ''algorytmy'' są ''wuja warte''
robią was w ''wuja''

ale jak mniemam też to zostanie odnotowane w KAPOWNIKU i przedstawione ADWOKATOWI...;D
co to jest?

By było lepiej Kontrowersyjna sytuacja wynika z pozwu przyjętego przez sąd , nie sprawdzając
poczytalność składającego pozew ….
a teraz zrozumiałeś …?
~~Atramentowy Platan niezalogowany
9 listopada 2024r. o 8:20
~~Biały bór napisał(a): Dowiedziałem się kim jest F..a...lc...o , chciałem nr.telefonu F..a..l...co -dostałem , spytałem gdzie mieszka , -podał imię i nazwisko , adres zamieszkania , własnoręcznie mi zapisał . Prosząc zarazem o podawanie dalej , gdyby jakaś osoba potrzebowała
pomocy przy okazji , płytki /łazienki i prace ogólnobudowlane , nawet nawiązał kontakt telefoniczny z Jurkiem , który poszukiwał wykonawcy łazienki własnego domu w Niemczech , po wysłaniu zdjęć prac wykonanych , Jurek jednak zrezygnował , nie znam przyczyny rezygnacji…

łżesz ...;D
a możesz to robić z łatwością bo wiesz że to jest nie do sprawdzenia...
ja miałem nawiązywać kontakt z Jurkiem? ...niby jak ? ;D
a po co teraz podkreślasz jedno?

''... własnego domu w Niemczech ...,''...jakie to proste by zauważyć ''więzi braterskie''
zdjęcia -chyba dwa - owszem przesłałem ..ale aby na podstawie zdjęć coś oceniać?... Podobnie na podstawie zdjęć mogę ocenić to jaki bajzel ma Jurek na placu ....

teraz jeszcze te fantazje że któremuś z was na coś pozwalałem...
tego też nie mogę udowodnić stąd wasze fantazje...;D

ale spoko...mam jeszcze czas więc czytam ..
~~A kto to skacze z tematu w temat niezalogowany
9 listopada 2024r. o 8:24

52 min. temu
ale przeżywacie...;D
a pamiętacie piSSdzielcy jak wasz Matoł-uszek przy pierwszych wyborach ''zaczesanego'' mówił ...
''to wybór pomiędzy dżumą a cholerą''

przypomnijcie sobie ...
a to aby wam pokazać że wasze popierdółki są ''wuja warte'' bo to jest wasze życie a nie to kto tamtym ''szambem '' będzie rządził..
Czechy - 0.34 zł
Niemcy -0.99 zł
Polska-1.72 zł

aby wam coś uzmysłowić teraz zagadka...jakie ceny były przed ''sankcjami''? ;D
no szukajcie...
~~Jurek niezalogowany
48 min. temu
Kto oficjalnie i po nazwisku nazwał Janusza z Młynów ruską onucą ?
Zgadujcie .
~~Eukaliptus olbrzymi niezalogowany
36 min. temu
Kto? I jakiego Janusza?
Nie będę zgadywał więc napisz
~~Atramentowy Platan niezalogowany
9 listopada 2024r. o 8:26
~~Kawowy Rozmaryn napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kasztanowatordzawy Pustynnik napisał(a): a więc te wasze ''algorytmy'' są ''wuja warte''
robią was w ''wuja''

co to jest?

By było lepiej Kontrowersyjna sytuacja wynika z pozwu przyjętego przez sąd , nie sprawdzając
poczytalność składającego pozew ….
a teraz zrozumiałeś …?

no trochę lepiej...
chociaż też wygląda to głupio...
jak z pozwu może wynikać kontrowersyjna sytuacja?
myślę że ty jesteś na tyle ''poczytalny'' że mi to wytłumaczysz...

tylko więc mniej emocji zanim coś napiszesz...
~~Rysi pazur niezalogowany
9 listopada 2024r. o 8:29
Kiedyś zapytałem czy posiada zwykłą kredę do pisania na tablicy w szkole , nie odpowiedział ….
jak uważacie wyczuł o co biega ….??
czy nie kumaty …??
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Media Expert zaprasza