~~Ciemnobłękitna Kuningamia napisał(a):
~~Różowoczerwony Agrest niezalogowany
23 min. temu
;D
''kupienie faktury''?
ca za głomb to pisze?
a wiesz coś o zrobieniu jakiejś pracy jako podwykonawca?
musisz chociaż odrobinkę o czymś takim poczytać...;D
a tymczasem produkuj dalej te swoje popierdółki...
Piszesz to na trzeźwo klonie niedouczony ,
Jak może ktoś nazwać wykonanie pracy jako podwykonawca , po wykonanej pracy , zleceniodawca zarządał faktury , a że ty nie mogłeś wystawić ( liczyłeś że na czarnucha bez faktury przejdzie ) , wyszukałeś kolegę co za parę srebrników ci fakturę odmalował , ach to się nazywa podwykonawca ..
nazwij to uczciwie klawe oszustwo..
~~Różowoczerwony Agrest napisał(a):Ktoś napisał: ~~Wiem to powiem napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Różowoczerwony Agrest napisał(a): ;D
''kupienie faktury''?
ca za głomb to pisze?
Jasiek co ty tu kombinujesz. Nikt nie chciał od ciebie faktury i dlatego jej nie wystawiałeś. Zrobiłeś robote za PZD i tyle.
Po co ściemniasz po kilku latach o jakiejś fakturze. Jakiś Yogi albo Bubu o tym napisał a ty poleciałeś do " GENERALNEGO WYKONAWCY " po fakture jako podwykonawca za kilka stówek ? Jasiek idziesz po bandzie .
czy ty rozumiesz że tam nigdy nie było rozmowy o fakturach do czasu kiedy nie wkręcił mnie w robotę tej zapyziałej kuchni?
wtedy po raz pierwszy pojawiła się tym rozmowa...i fakturę dostał ...bo jak to ktoś napisał potrzebował jej do ''wliczenia w koszty''
ale teraz po tylu latach wiesz ,może zrozumiesz że mając do czynienia z takimi krętaczami warto mieć ''ipn-ek''
na takich ''pracodawców'' i na takich Zbyniów ''dokumentalistów'' ...
ja ściemniam?...ja do tego wracam ?
ja już to dawno ''olałem''...;D
ja nigdzie nie ''latałem'' ...ja tylko odniosłem się do wpisu tego ''głomba'' powyżej... o ''kupowaniu faktury''...;D
Zadzwoniłem, dopytałem i wiem. A teraz ty napisz kiedy to było , data i jaka kwota. Z czyjego konta na czyje płacona.
Inwestor od 6 lat jest emerytem i nie potrzebuje na nic faktur. Interesuje go tylko ile ma zapłacić za to czego potrzebuje.
No i te zakupy używanych organizerów . Jasiek dlaczego nie kupiłeś sobie ich na allegro a teraz skomlesz. Znam cie dokładnie zawsze chcesz aby twoje było na wierzchu. Ale jak wiesz gówienko też wypływa na wierzch.
~~Ciemnobłękitna Kuningamia napisał(a): Jestem w szoku …!!
Jasiek cos ty odp……. ł
Wpuszczasz w maliny człowieka co ci wystawił fakturę
~~Wiem to powiem napisał(a):
Zadzwoniłem, dopytałem i wiem. A teraz ty napisz kiedy to było , data i jaka kwota. Z czyjego konta na czyje płacona.
Inwestor od 6 lat jest emerytem i nie potrzebuje na nic faktur. Interesuje go tylko ile ma zapłacić za to czego potrzebuje.
No i te zakupy używanych organizerów . Jasiek dlaczego nie kupiłeś sobie ich na allegro a teraz skomlesz. Znam cie dokładnie zawsze chcesz aby twoje było na wierzchu. Ale jak wiesz gówienko też wypływa na wierzch.
~~Różowoczerwony Agrest napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnobłękitna Kuningamia napisał(a):
~~Różowoczerwony Agrest niezalogowany
23 min. temu
;D
''kupienie faktury''?
ca za głomb to pisze?
Piszesz to na trzeźwo klonie niedouczony ,
Jak może ktoś nazwać wykonanie pracy jako podwykonawca , po wykonanej pracy , zleceniodawca zarządał faktury , a że ty nie mogłeś wystawić ( liczyłeś że na czarnucha bez faktury przejdzie ) , wyszukałeś kolegę co za parę srebrników ci fakturę odmalował , ach to się nazywa podwykonawca ..
nazwij to uczciwie klawe oszustwo..
ten dalej swoje...
więc może tak...właściciel mieszkania zleca coś komuś ''X'' ale ten ma jeszcze inną robotę więc bierze sobie kolegę ''Y''by ten za niego to zrobił no i ten robi...
kto wystawia ewentualna fakturę? ...ten który dał ta robotę czyli ''X'' pomimo że mgło go tam nie być nawet godziny...
aby wszyscy byli zadowoleni '' Y'' wyraża zgodę na to by pokryć wydatek z racji podatku jaki '' X '' musiał odprowadzić od faktury...
to tak w wielkim skrócie...
dotarło?
jeśli nie to ruszaj do przepisów bo ja tu nie zamierzam pisać ci elaboratów ani jakichś wyjaśnień...kumasz?