~~Różowofioletowa Tygrysówka napisał(a): Jeszcze raz powtórzę oddać zakłady z akcjonariat pracowniczy i przestać bredzić , że ciągle trzeba dopłacać. Owszem w tamtych czasach i odprawy były solidne czego nie doświadczono w innych branżach i co - ci co je dostali dalej tyrają w górnictwie a jaki był warunek bez prawa powrotu na kopalnię. I ty mi mówisz że nie wiem co piszę!
~~Bławatkowa Abelia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Różowofioletowa Tygrysówka napisał(a): Jeszcze raz powtórzę oddać zakłady z akcjonariat pracowniczy i przestać bredzić , że ciągle trzeba dopłacać. Owszem w tamtych czasach i odprawy były solidne czego nie doświadczono w innych branżach i co - ci co je dostali dalej tyrają w górnictwie a jaki był warunek bez prawa powrotu na kopalnię. I ty mi mówisz że nie wiem co piszę!
Jak sobie to wyobrażasz, obecni posiadacze akcji mają je oddać pracownikom, pomyśl zanim coś napiszesz. To co było możliwe w schyłkowym okresie PRL-U - plan Wilczka nie jest do zastosowania w obecnym czasie.
~~Bławatkowa Abelia napisał(a): Tygrysówka, napisałeś " oddać zakłady w akcjonariat pracowniczy " , proste pytanie, w jaki sposób pracownicy mają pozyskać większościowy pakiet akcji aby mieć decydujący głos w sprawach zakładu pracy.
M21W2 napisał(a): ~~Bławatkowa Abelia napisał(a): Ktoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a):.
a strajkujcie...;d macie w tym wprawę ...tak załatwiliście pajace wszystkie stocznie i nie tylko...
pójdziecie na bruk i tak się skończy wasze ''kozaczenie"
~~Błękitnozielony Przegorzan napisał(a): Jaśminowcu , Jasiu , podziwiam Lucka że wdawał się w dyskusję z kimś takim jak ty .
Zaczynasz delikatnie wyzywać od pajaca jak ci braknie argumentów wyzywasz od ku ta sów .
Znam wasze potyczki obserwując was od lat , zawsze tak było jak obecnie .
Szukasz okazji do obelg i pyskówek , to co napisałeś powyżej jest tego dobitnym dowodem .
Jak Lucek odpowie ci na twoje " pytania " ty w swoim stylu będziesz szedł w kłamstwa ,to jest
twój sposób na poniżanie wszystkich adwersarzy .
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): a podziwej se...;D
tylko przypomnij mi jakąkolwiek dyskusję w jaką się wdał z kimkolwiek ten pajac ...
podaj mi przykład gdzie to wiejskie chamidło wyzwałem tak jak on mnie wyzywał...tego nie pamiętasz?...dziwne bo sam piszesz że obserwujesz to od lat...;D
gdzie ja wyzywałem ? on sam ma spore trudności z jakimiś cytatami bo proszony o nie nic nie wkleja...