Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Bławatkowa Abelia niezalogowany
26 lutego 2025r. o 11:11
~~Różowofioletowa Tygrysówka napisał(a): Jeszcze raz powtórzę oddać zakłady z akcjonariat pracowniczy i przestać bredzić , że ciągle trzeba dopłacać. Owszem w tamtych czasach i odprawy były solidne czego nie doświadczono w innych branżach i co - ci co je dostali dalej tyrają w górnictwie a jaki był warunek bez prawa powrotu na kopalnię. I ty mi mówisz że nie wiem co piszę!

Jak sobie to wyobrażasz, obecni posiadacze akcji mają je oddać pracownikom, pomyśl zanim coś napiszesz. To co było możliwe w schyłkowym okresie PRL-U - plan Wilczka nie jest do zastosowania w obecnym czasie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowofioletowa Tygrysówka niezalogowany
26 lutego 2025r. o 11:18
~~Bławatkowa Abelia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Różowofioletowa Tygrysówka napisał(a): Jeszcze raz powtórzę oddać zakłady z akcjonariat pracowniczy i przestać bredzić , że ciągle trzeba dopłacać. Owszem w tamtych czasach i odprawy były solidne czego nie doświadczono w innych branżach i co - ci co je dostali dalej tyrają w górnictwie a jaki był warunek bez prawa powrotu na kopalnię. I ty mi mówisz że nie wiem co piszę!

Jak sobie to wyobrażasz, obecni posiadacze akcji mają je oddać pracownikom, pomyśl zanim coś napiszesz. To co było możliwe w schyłkowym okresie PRL-U - plan Wilczka nie jest do zastosowania w obecnym czasie.

A niby dlaczego mieli by je oddać - na akcjach się zarabia - wychodząc z założenie ,że dzisiaj jest źle to może jutro jak zaczną rządzić ci którzy tylko chcą - to może i zarobią na tym. A tak na marginesie co są warte akcje w nierentownych firmach?
~~Bławatkowa Abelia niezalogowany
26 lutego 2025r. o 11:24
Tygrysówka, napisałeś " oddać zakłady w akcjonariat pracowniczy " , proste pytanie, w jaki sposób pracownicy mają pozyskać większościowy pakiet akcji aby mieć decydujący głos w sprawach zakładu pracy.
~~Różowofioletowa Tygrysówka niezalogowany
26 lutego 2025r. o 11:43
~~Bławatkowa Abelia napisał(a): Tygrysówka, napisałeś " oddać zakłady w akcjonariat pracowniczy " , proste pytanie, w jaki sposób pracownicy mają pozyskać większościowy pakiet akcji aby mieć decydujący głos w sprawach zakładu pracy.

Wszystko zależy od tego kto jest właścicielem akcji bo jeśli nie pracownicy to kto?
Zamiast dopłacać państwo może wykupić akcje i przekazać je akcjonaratowi z zastrzeżeniem ,że nie może ich odsprzedać prze upływem np. 10 lat.
~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany
26 lutego 2025r. o 11:48
M21W2 napisał(a): ~~Bławatkowa Abelia napisał(a): Ktoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a):
a strajkujcie...;d macie w tym wprawę ...tak załatwiliście pajace wszystkie stocznie i nie tylko...
pójdziecie na bruk i tak się skończy wasze ''kozaczenie"
.
Kopiuj, wklej plus komentarz w stylu pierwszego sekretarza PZPR.
Tylko na to stać człowieka bez podstawowej wiedzy o Związkach Zawodowych i ich roli w walce o godne życie i prawa pracownika.
o jest ''kozaczenko'' ...;D
twoje ulotki nie uratowały Wizowa a min. te twoje i twoich kolesi strajki doprowadziły zakład do upadku ...
za ilu dzisiaj piszesz pajacu?...wczoraj jakaś''kobyła'' a dzisiaj ''abelia''...;D

''kobyła ''wczoraj zamknęła japę po jakimś prostym pytaniu ...
ale je tobie je powtórzę ...
co zostało z twojej i twoich kolesi ''main kampf''? ...konkretnie a nie pierdoły o wolności i demokracji bo dzisiaj też tego nie ma...
skończyło się wam ''dymanie '' Polaków i teraz zostaliście niczym, pył i kurz po dawnej ''s'' ;D

no dawaj pajacu ...pisz o tym co zostało po was...
~~Błękitnozielony Przegorzan niezalogowany
26 lutego 2025r. o 12:51
Jaśminowcu , Jasiu , podziwiam Lucka że wdawał się w dyskusję z kimś takim jak ty .
Zaczynasz delikatnie wyzywać od pajaca jak ci braknie argumentów wyzywasz od ku ta sów .
Znam wasze potyczki obserwując was od lat , zawsze tak było jak obecnie .
Szukasz okazji do obelg i pyskówek , to co napisałeś powyżej jest tego dobitnym dowodem .
Jak Lucek odpowie ci na twoje " pytania " ty w swoim stylu będziesz szedł w kłamstwa ,to jest
twój sposób na poniżanie wszystkich adwersarzy .
~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany
26 lutego 2025r. o 15:10
~~Błękitnozielony Przegorzan napisał(a): Jaśminowcu , Jasiu , podziwiam Lucka że wdawał się w dyskusję z kimś takim jak ty .
Zaczynasz delikatnie wyzywać od pajaca jak ci braknie argumentów wyzywasz od ku ta sów .
Znam wasze potyczki obserwując was od lat , zawsze tak było jak obecnie .
Szukasz okazji do obelg i pyskówek , to co napisałeś powyżej jest tego dobitnym dowodem .
Jak Lucek odpowie ci na twoje " pytania " ty w swoim stylu będziesz szedł w kłamstwa ,to jest
twój sposób na poniżanie wszystkich adwersarzy .

a podziwej se...;D
tylko przypomnij mi jakąkolwiek dyskusję w jaką się wdał z kimkolwiek ten pajac ...
podaj mi przykład gdzie to wiejskie chamidło wyzwałem tak jak on mnie wyzywał...tego nie pamiętasz?...dziwne bo sam piszesz że obserwujesz to od lat...;D
gdzie ja wyzywałem ? on sam ma spore trudności z jakimiś cytatami bo proszony o nie nic nie wkleja...

a co powiesz na to jak mnie jego brat nazwał ''frajerem'' a Lucuś nie uznał tego za wyzwisko tylko ''komplement''?
więc określenie go ''tanią podróbką forumowego ku-ta-sa '' jest ADEKWATNE i ja nawet się z tym zgadzam ...;D
Lucuś chyba też bo nigdy tu nie protestował.. HAHAHAHAHAHA

nie łżyj że pisanie tutaj opieram na ''poniżanie WSZYSTKICH'' adwersarzy....
podasz jakiś konkretny przykład czy tylko ''pierdłeś '' jak wczoraj ''kobyła'' ;D
~~Poczerwieniała Turzyca niezalogowany
26 lutego 2025r. o 16:15
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): a podziwej se...;D
tylko przypomnij mi jakąkolwiek dyskusję w jaką się wdał z kimkolwiek ten pajac ...
podaj mi przykład gdzie to wiejskie chamidło wyzwałem tak jak on mnie wyzywał...tego nie pamiętasz?...dziwne bo sam piszesz że obserwujesz to od lat...;D
gdzie ja wyzywałem ? on sam ma spore trudności z jakimiś cytatami bo proszony o nie nic nie wkleja...

Ogarnij się maluczki człowieczku , nie ma tu nikogo kto jak ty prowadzi jakiś ipek czy jak to nazywasz .
Nie ma tu nikogo tak bezczelnego jak ty aby coś takiego prowadzić .
Jak byłeś tak wyzywany i obrażany jak tu piszesz dlaczego nie poszedłeś na policję ,
zrobiłeś to teraz jak ktoś podał twoje dane osobowe .
Wiedziałeś że nie masz szans , Lucek często ci powtarzał , " nie wyzywaj nie będziesz wyzywany " .
Na tym kończę dyskusję z tobą , wiem czym to się skończy , wcześniej niż później i mnie zwyzywasz ,
jesteś zbyt przesiąknięty mową nienawiści aby na stare lata z tego się wyleczyć .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza