Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
11445
PanM
8 września 2020r. o 18:17
skorn napisał(a):
PanM napisał(a): 1/-Dlaczego w roku 80 Solidarność nie dotrzymała umowy pokojowej transformacji i strajkując zdemontowała i tak już słabą Polską gospodarkę , która po strajkach straciła całkowicie na wartości ?

Umowa z komuchami? Czerwoni mieli pół wieku na stworzenie państwa dobrobytu. Co się stało? Jak długo jeszcze Polacy mieli czekać, widząc jaki jest poziom życia na zachodzie Europy?

Pan poda przykładu kraju, w którym transformacja przebiegła bardziej pokojowo niż w Polsce i w którym doszło do tej transformacji przed zmianami w Polsce.

Czerwoni w Polsce mieli dużo szczęścia w porównaniu do swoich koleżków w innych krajach. Zbrodniarze jaruzel i kiszczak dożyli w spokoju do później starości. I jeszcze na Powązkach wylądowali. Myśle sobie, że to ten "polski zacofany katolicyzm" miał tu sporo do rzeczy, że ich na drzewach nie powywieszano lub nie wystrzelano jak w Rumunii.

Tak umowa . Umowa która została zawarta . " MIĘKKIE " przekazanie władzy w zamian za nietykalność. / Jak w Chile Pinotchet /
Proszę przyjąć do wiadomości że w tamtym czasie to oni mieli karabiny i czołgi a nie my.
Wtedy tak jak dzisiaj służby mundurowe i prewencyjne były bezwzględnie podporządkowane władzy.A jak jest dzisiaj w " WOLNEJ POLSCE "?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
8 września 2020r. o 18:19
PanM napisał(a):
~~Ceglany Zimowit napisał(a):

Nie znam Pana PanieM, ale z tych spersonalizowanych wpisów, tu na forum, mogę się domyślać Twojego kodu genetycznego i kodu kulturowego. I to trochę tłumaczy Twoją obsesyjną, zaciekłą wrogość do „S”..”

Pozwolę sobie na odpowiedź i lekką modyfikację.
Mój osobisty stosunek do związków , partii oraz władz wynika w prostej linii ze środowiska w którym przyszło mi się ścierać z nimi zarabiając na życie.
Mój kod genetyczny został w drastycznych okolicznościach zerwany / NA ZAWSZE / pod koniec roku 1971 .Między innymi z nie dającym się pogodzić stosunkiem do władz PRL
Resztę życia zajęło mi usamodzielnienie się oraz utrzymanie rodziny.Nie ma tam żadnych spektakularnych fajerwerków . Nigdy nie zbliżyłem się do tzw sfery budżetowej.

Ponieważ moim zdaniem związek " S " zaprzepaścił oczekiwania Polaków wszelkie próby odrywani kuponów przez jego członków poddaje krytyce.Robię to jawnie i bez emocjonalnych pobudek.
Jako główny grzech uważam zabieganie o pozycję pracowników spółek skarbu państwa , samorządowych oraz powszechnie rozumianej budżetówki ................

a ja pozwoliłem sobie Przemku na to by to co mnie może nie dotyczyć po prostu ''wyciąć''...

reszta to wypisz -wymaluj to co sam myślę ,czego sam doświadczyłem...

ciekawy człowiek ten ''ziemowit'' - nie zna człowieka a bawi się w psychologa tworząc tu -NA SWOJE POTRZEBY - ''spersonalizowany wpis'' ;)
mało tego ....wyciąga nawet wniosek o ''kodzie genetycznym i kulturowym'' człowieka którego NIE ZNA a 'wnioski '' wyciąga na podstawie wpisów...

no ale on przecież nie tłumaczy tego ''obsesyjną ,zaciekłą wrogością '' :) do rozmówcy...
czy czasem to nie pokazuje jak on sam jest ''ZAKODOWANY''?...;)

poczytam sobie ...czy będę pisać?
jeszcze nie wiem...
tymczasem wolę ''tak jest'' na tym wstrętnym tvn ;)
211
skorn
8 września 2020r. o 18:25
Patrzcie, kto teraz robi wykłady z "kultury wypowiedzi" na bolec.info. A sam jeszcze do niedawna wierzgał. ; )

<i>
22258
#Horus nieaktywny
8 września 2020r. o 19:03
o twojej ''kulturze'' nie sposób dyskutować...
jak można dyskutować o czymś co nie istnieje?

szukasz wrażeń?...jak wczoraj?
zanim zwiałeś do norki w swoim ''stylu'' :] napisałem i przecież w jednym z tematów abyś nie robił tu ''burdlu'' :]

więc dziubek króciutko i trzymaj się teamatu ...

ale jak masz to zrobić skoro o ''stanie wojennym'' wiesz tyle co pokazała ci PKF?
i co teraz?
ponownie napiszesz coś o gen. Jaruzelskim?

tym co miał za sobą drogę od Lenino?...napiszesz że jemu na głową świstały faszystowskie ;) kule a dzisiaj w powietrzu latają kamienie i butelki rzucane przez faszyzujące ''bojówki'' mw?

dlaczego za tej wstrętnej ''komuny'' żaden z tych ''narodowców'' tak nie ''kozaczył'' jak dzisiaj?
a skoro tak nie było to co się stało po ''transformacji'' że dzisiaj ta ''hołota'' chce się czuć bezkarnie?

podrzucić ci jakieś zdjęcie? ;)

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 września 2020r. o 20:10
Zimowit :) Warto odwoływać się do symboliki . Gnoje z NWO robią to nieustannie i dobrze na tym wychodzą :D Jest taka teoria spiskowa , że JP 2 też był masonem trzydziestego trzeciego stopnia , świadczy o tym odwrócony krzyż Jezusa na fotelu z kamienia na którym siedzi PADRE :D

Ksawery , bądź tak uprzejmy i znajdź tą fotkę :) Stary już jestem i zdolność dążenia do prawdy ... spada w geometryczny sposób :) Dlatego proszę o wsparcie :)

Pytanko brzmi tak ... Zimowit , po której stronie grasz ? To , że Janusz i Przemo mają powody do frustracji , to potrafię zrozumieć , sam bywam sfrustrowany , ale Ci co wierzyli i wierzą nadal , a jeszcze popierają wiarę wiedzą , do takich trzeba biec :)

Lucjanie ... nie migaj się

1 . Anna Walentynowicz
2 . Olszewski i Państwo Gwiazdowie
3 . .... teraz Ty Lucjanie , za głupi jestem , żeby z Tobą dyskutować , referuj , proszę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Malinowy Krwawnik niezalogowany
8 września 2020r. o 20:24
Pannazdzieckiem napisał(a): Zimowit :) Warto odwoływać się do symboliki . Gnoje z NWO robią to nieustannie i dobrze na tym wychodzą :D Jest taka teoria spiskowa , że JP 2 też był masonem trzydziestego trzeciego stopnia , świadczy o tym odwrócony krzyż Jezusa na fotelu z kamienia na którym siedzi PADRE :D

Ksawery , bądź tak uprzejmy i znajdź tą fotkę :) Stary już jestem i zdolność dążenia do prawdy ... spada w geometryczny sposób :) Dlatego proszę o wsparcie :)

Pytanko brzmi tak ... Zimowit , po której stronie grasz ? To , że Janusz i Przemo mają powody do frustracji , to potrafię zrozumieć , sam bywam sfrustrowany , ale Ci co wierzyli i wierzą nadal , a jeszcze popierają wiarę wiedzą , do takich trzeba biec :)

Lucjanie ... nie migaj się

1 . Anna Walentynowicz
2 . Olszewski i Państwo Gwiazdowie
3 . .... teraz Ty Lucjanie , za głupi jestem , żeby z Tobą dyskutować , referuj , proszę
:)

.Co za bzdury 1Lucjan ,2 Leszek ,3 Jurek .
22258
#Horus nieaktywny
8 września 2020r. o 20:36
to nie jedyne ...

w innym temacie przeczytałem ze Hitlera sponsorował Izrael...

oto do czego prowadzi brak wiedzy i frustracja...hahaha
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 września 2020r. o 20:45
~~Malinowy Krwawnik napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Zimowit :)
.Co za bzdury 1Lucjan ,2 Leszek ,3 Jurek .

Tak ... bzdury .

Rozpaczać należy nad inteligencją Narodu. Chyba qurwa pójdę po jakie piwo , bo " tej rzeczywistości na trzeźwo oglądać nie da rady " ... Krzysztof Daukszewicz .

Krwawnik , a powiedz mi jaka jest Twoja prawda , o ile stać Cię na dwa słowa podrzędnie złożone :D

MÓW :D od tego jest forum Bolec.info

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza