Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

22258
#Horus nieaktywny
30 października 2020r. o 12:46
:]
w punkt...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowy Len niezalogowany
30 października 2020r. o 14:48
Pannazdzieckiem napisał(a): Tobie da tzw. zbawienie , cokolwiek miało by to znaczyć , mi reinkarnację , czyli następną tułaczkę w poszukiwaniu przyjaciela Jezusa ... w drodze do Źródła Miłości :)

Przeceniasz mnie. Aż tak nie szukałem. W sumie niewiele wiem o Bogu, o religiach, starożytnych reliktach. Nie szukałem bo nie musiałem szukać Boga. On sam mnie znalazł. Byłem po drugiej stronie. Więc mogę spokojnie powiedzieć. Nie wierzę w istnienie Boga. Ja to po prostu wiem. Z jednej strony komfortowa sytuacja, bo wiem na czym stoję. Z drugiej zaś ciężko by mi było się zeszmacić w imię ziemskich przyjemności. Inni mogą mieć swoje kryzysy wiary, że może Boga nie ma, a jak nie ma Boga to i Jego praw. Najwyżej kryzys kiedyś minie, nawrócą się i znów będą żyć jak Pan Bóg przykazał. Tylko czy przez ten okres niewiary nie zamknęli sobie drogi do zbawienia. Dziś ich to nie interesuje. Przyjdzie jednak czas że będą zaskoczeni.
11445
PanM
30 października 2020r. o 15:14
~~Różowy Len napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Tobie da tzw. zbawienie , cokolwiek miało by to znaczyć , mi reinkarnację , czyli następną tułaczkę w poszukiwaniu przyjaciela Jezusa ... w drodze do Źródła Miłości :)

Przeceniasz mnie. Aż tak nie szukałem. W sumie niewiele wiem o Bogu, o religiach, starożytnych reliktach. Nie szukałem bo nie musiałem szukać Boga. On sam mnie znalazł. Byłem po drugiej stronie. Więc mogę spokojnie powiedzieć. Nie wierzę w istnienie Boga. Ja to po prostu wiem. Z jednej strony komfortowa sytuacja, bo wiem na czym stoję. Z drugiej zaś ciężko by mi było się zeszmacić w imię ziemskich przyjemności. Inni mogą mieć swoje kryzysy wiary, że może Boga nie ma, a jak nie ma Boga to i Jego praw. Najwyżej kryzys kiedyś minie, nawrócą się i znów będą żyć jak Pan Bóg przykazał. Tylko czy przez ten okres niewiary nie zamknęli sobie drogi do zbawienia. Dziś ich to nie interesuje. Przyjdzie jednak czas że będą zaskoczeni.

No popatrz Lnie jaki świat mały.
Oficjalnie mam nieuleczalną chorobę . Według dostępnej wiedzy nikt z niej jeszcze nie wyszedł
Tymczasem kilka lat temu dostałem się jako uczestnik doświadczalnego Szwajcarskiego projektu .Podano mi cykl immunoterapii i ......
i OD DWÓCH LAT Z PUNKTU WIDZENIA MEDYCYNY NOWOTWORU NIE MA/
Kto ma tu zasługi ? Bóg czy lekarze czy naukowcy którzy opracowali procedury ?
Masz tu namacalny przykład że ocena zdarzeń jest wynikiem tylko interpretacji.
Gdybym był zadufanym w sobie bufonem i ignorantem też wrzeszczał bym na cały świat " BÓG MNIE URATOWAŁ " pomijają prawdę o kilkudziesięcioletniej pracy dwóch naukowców Amerykańsko Japońskich.
Nie Ty jeden wyleczony zamiast wdzięczności do ludzi którzy tego dokonali mówisz " dzięki bogu "
Przypomnij sobie co pisałeś kiedyś" BÓG DAŁ CZŁOWIEKOWI WOLNĄ WOLĘ "
Dowodem są ci których nie wysłuchał i leżą w ziemi.
[img=1604067274_ee9nrp1.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Różowy Len niezalogowany
30 października 2020r. o 16:05
PanM napisał(a):
Nie Ty jeden wyleczony zamiast wdzięczności do ludzi którzy tego dokonali mówisz " dzięki bogu "

Chodzi o to ze ja nie muszę się domyślać czy to zasługa Boga czy lekarzy. Po prostu Bóg mnie uratował. Czułem jego bezgraniczną miłość, ciepło. Tęsknię za Nim. I mam nadzieję że jeszcze do nich wrócę. Ale kazał mi wracać i żyć, więc nie ma zmiłuj. Muszę się tu z panem męczyć :P
22258
#Horus nieaktywny
30 października 2020r. o 16:30
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a):
Po prostu Bóg mnie uratował. Czułem jego bezgraniczną miłość, ciepło.

Muszę się tu z panem męczyć :P

uratował? w jaki sposób ?
rzucił ci koło ratunkowe?
co ci groziło? ..przed czym cię ''uratował''?

opowiedz mi w jaki sposób poczułeś tą ''bezgraniczną miłość i ciepło''?

wcale nie musisz się męczyć z Przemkiem ...nie musisz też ze mną...
ja np. z tobą się nie męczę...

zastanawia mnie tylko dlaczego tak unikasz odpowiedzi na proste pytania ...o ''bogu'' czy ''czyśccu''
nie odpowiadasz na pytania o bezeceństwa twoich ''pasterzy''a zamiast tego piszesz że to ludzie a więc grzeszni jak ty czy ja...

a ja nadal twierdzę że tak nie jest...to ''czarna kasta'' mająca się za stojącą ponad prawem...

zadam ci pytanie- dlaczego z kościoła przy Kościelnej mają zniknąć lub już znikły kamery ...wcześniej ludzie chorzy mieli msze w trybie ''on line'' ...
dlaczego teraz mają być tego pozbawieni?
czyżby chodziło o te metry dystansu jaki ma być zachowany w dobie wirusa?

gościu ...pisz sobie o ''bogu'' czy bogach co chcesz ...
mnie interesują jego ewentualni ziemscy urzędnicy ...łamiący prawo a nadal bezkarni...

''klechistan'' ?...''kaczystan''?
bo już nie Polska...;)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 października 2020r. o 21:17
Że ateiści będą zaskoczeni , to jest więcej jak pewne Drogi Lnie :D ... i żeby być sprawiedliwym ... niektórzy z wielebnych też będą zaskoczeni :D

Przemo żyje dzięki obcokrajowym nałukowcom , jak twierdzi , a ja swego czasu za Przema się modliłem i nawet jeśli Stwórca nie wysłuchał moich próśb , to dał inspirację owym panom , co uratowali Przema :) Klasycznym przykładem inspiracji Stwórcy jest Tesla ... mawiał tak " kładę się spać i rano mam gotowy wzór na rozwiązanie problemu nad którym się głowiłem " .

To i ja pójdę spać , może Stwórca odpowie mi na pytanie , dlaczego postanowił tworzyć ? :)

Dobranoc :)

ps . który z Panów miałby ochotę popalić ruskie onuce ? Niestety dostępu nie mam , ale papierochem mogę poczęstować :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
30 października 2020r. o 22:31
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a):

Chodzi o to ze ja nie muszę się domyślać czy to zasługa Boga czy lekarzy. Po prostu Bóg mnie uratował. Czułem jego bezgraniczną miłość, ciepło. Tęsknię za Nim. I mam nadzieję że jeszcze do nich wrócę. Ale kazał mi wracać i żyć, więc nie ma zmiłuj. Muszę się tu z panem męczyć :P

Potwierdź zatem proszę czy poniższy rysunek potwierdza moje przypuszczenia.
Piszesz lekarze nie mają udziału w leczeniu . Te jednoznaczne stwierdzenie .[img=1604093400_r7tlsqt.jpg]

Dopisane 30.10.2020r. o godz. 22:31:

i to
[img=1604093494_x95m6kz.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
211
skorn
30 października 2020r. o 22:37
Różowy Len pewnie wierzy, że to bóg zadziałał przez lekarzy.

Niech pan udowodni, że tak nie było.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.